Skocz do zawartości
IGNORED

Igła oraz wkładka MF-10E

Abaddon616

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Miałem kiedyś takie ostrze, z tego co pamiętam wkładka była w specjalnym opakowaniu kartonowym, podkreślającym, że to flagowy, eliptyczny model. Grała ładnych parę lat. Nie są to może dane techniczne, ale zawsze jakieś info.

Pozdrawiam

Ja właśnie ją zakupiłem, gdyż wyczytałem na jej temat dość dobre opinie :)

Na dodatek ostrze eliptyczne jest bezpieczniejsze dla płyt.

Tak chodzi mi o dane techniczne. Na stronce UNITRY nie ma nic jeśli chodzi o nacisk, a właśnie na tym mi zależy.

Podobno ta igła powinna mieć lżejszy, ale chcę dokładnie wiedzieć jaki.

Ja właśnie ją zakupiłem, gdyż wyczytałem na jej temat dość dobre opinie :)

Na dodatek ostrze eliptyczne jest bezpieczniejsze dla płyt.

Tak chodzi mi o dane techniczne. Na stronce UNITRY nie ma nic jeśli chodzi o nacisk, a właśnie na tym mi zależy.

Podobno ta igła powinna mieć lżejszy, ale chcę dokładnie wiedzieć jaki.

- a gdzie ją kupić ?

excelvinyl winylmania blog szukaj

Wkładki MF-104 były uzbrajane w igły o szlifie sferycznym i eliptycznym. Ciekawe czy Mf-104 z eliptykiem i Mf-10E różniły się dźwiękiem?

Dzisiaj można zakupić zamiennik o szlifie eliptycznym Tenorel 2001 i zastosować do MF-104. Koszt na Alle ok 50zł. Czy ktoś już próbował?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.