Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz ok. 3500,- do kolumn Monitor Audio RX6

orlin

Rekomendowane odpowiedzi

Pytam, zeby wlasnoe zawezic liste do odsluchow, wiec dziekuje za wszelakie propozycje

V-Dac zasilany mam z MF V-Psu. Jako zrodlo jest laptop z hiFace, a dalej interkonekt Chorda.

Sadzisz, ze az tak duza roznica jest miedzy Nad c326 a c352?

MF A3 był najlepszym wzmakiem jakiego miałem spośród: Naim 3r, Naim 5i, Quad 77, MF A2, Nad 352, Nad 350. Miał wszystko co każdy z tych wymienionych miał po trochu ... A różnica miedzy Nad 352 a 326 napewno też jest, choc jak juz zmieniac to na cos duzo lepszego

Ja polecam szukać Roksan Caspian.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

po pierwsze uwazam ze komp jest za słąby do wzmak za 3,4 tys.

Niekoniecznie, można wspomóc się czymś takim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pewnie, roksan tez był i jest bardzo chwalony, sam bym z ciekawości posłuchał.

do listy można dorzucić też densena b100

A jak ma się Caspian do grania względnie cicho? W WHF napisali że nie za bardzo. Faktycznie dźwięk jest taki słaby na niskich poziomach głośności?

Co do oceny jakości dźwięku przy cichym a trochę głośniejszym słuchaniu nie jest obiektywne. Wystarczy, że włączymy ten sam utwór cicho i później głośno zmieniając rzekomo wzmacniacze (faktycznie ich nie zmieniając). Taki test na dwie osoby. Ciężko ocenić. Ja słucham bardzo często cicho i jestem bardzo zadowolony.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

etam takie dywagacje ze po cichu źle gra .... czy to ma mieć decydujący głos ? bez sensu. nie mniej jednak uwazam ze zakup wzmaka za taką kasę bez dobrego cd nie ma sensu. na zdrowy rozsądek ... komp kosztuje jakies 2,5 pln. to że odtwarza płyty cd to tylko że odtwarza bo z jakością w porównaniu do normalnego cd to jest kupa. i co myslisz ze jak podepniesz daca to ci to załatwi sprawę ? jesli tak by było chyba nikt juz by dzis nie kupował cdeków ! a dzis dobry cd to taki za 3,4 tys minimum jako nowy

proponuje posłuchać HEED Obelisk Si można potargować się i będzie taniej

ma płynny lampowy charakter i z detalicznościa MA powinno to się fajnie uzupełnić.

Focal + Naim

Porównywałem podłączenie dac'a do PC oraz DVD i nie słyszałem różnicy, ale w obsłudze kolosalna.

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.