Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX-NR708 i kolumny 5.1 ale jakie?

zabiak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszyskich forumowiczów.

W najbliższym czasie mam zamiar sprawić sobie Onkyo TX-NR708 + Onkyo BD-SP808.

Poszukuje do tego zestawu, nagłośnienia w systemie 5.1.

Warunki: 1. frontowe kolumny muszą dysponować mocnym i głębokim bass'em gdyż muzyki słucham tylko w stereo 2.0 bez suba

2. cena zestawu między 3000 a 4000 PLN

Moc wyjsciowa W/w amplitunera to 170W przy 6 ohm. Czy to znaczy ze głośniki również muszą byc 6 ohm?

Mam jeszcze jedną prośbę. Prosze nie pisać postów w stylu: "ty nie masz racji!!", "ty się nie znasz", itp.

W ten sposób temat zajmie 5 stron a nie wyniesiemy z niego nic konkretnego!

Z góry dziękuje za porady i serdecznie pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/82819-onkyo-tx-nr708-i-kolumny-51-ale-jakie/

kolumny muszą mieć 6ohm lub więcej , np 8ohm

170W , to jest już dość dużo ( ja mam 160W w 609 ) i ideałem byłoby mieć kolumny o sporej średnicy głośnika basowego lub też o niezłej efektywności , np Klipsch

całkiem nieźle grają z Onkyo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

u mnie 805 grał na początku z Quadral Quintas, teraz z Focalami 816V i w obydwu konfiguracjach basu nie brakowało. Ważne jest też jakie duże masz pomieszczenie w którym to ma grac. Ze stajni Quadrala powinieneś cos dostać za wymienioną sume, jeżeli jednak inne to tak jak kolega wyżej pisał, duży glośnik niskotonowy, ale nic nie zastąpi odsłuchu.

Onkyo TX-NR708 spokojnie zasili kolumny od 4 omów w górę.

Biorąc pod uwagę Twoje wymagania, zwróć uwagę na kolumny Monitor Audio serii Rx (np. Rx6) chociaż będzie to brzmienie stosunkowo jasne. Dobrze Onkyo zgra się także z Dali serią Lektor. Warto także posłuchać Paradigm, które także zaoferują Ci bardzo dynamiczne, otwarte brzmienie.

Proponuję jednak odsłuch

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Bardzo dziękuje za odpowiedzi. Lecz najważniejsza rada to ta odnośnie odsłuchu! Teraz już wiem czego szukać i jaki zestaw w sklepie poprosić do odsłuchu. Jeszcze raz dzięki. Jak coś zakupię dam znać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.