Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki 2.0 + Xonar do komputera

motul

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ew. jak lubisz imprezy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Na Edifier'y mnie niestety nie stać, ale te Scythe mnie zaintrygowały, głównie dlatego, że mają oddzielny wzmacniacz.

Czy nie jest on jednak trochę za słaby ( 2x10W ) i czy w przyszłości można podłączyć te głośniki pod coś mocniejszego i czy w ogóle jest sens robić coś takiego?

E: Znalazłem jeszcze coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co myślicie :) ?

Ukryta Zawartość

Wszystko zależy jak głośno chcesz na co dzień słuchać muzyki i jak duży masz pokój.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Pokój ma 12m2 zwykle jak jest ktoś w domu to słucham tak na 25-40%, a jak jestem sam to lubię sobie zaszaleć i daję tak około 50-80% zależy czego i kiedy słucham. Oczywiście mówię tutaj o moich Creative Inspire.

• 2 tygodnie później...

Jak myślisz, które zagrają lepiej, te Microlab'y co podałem wyżej czy Scythe?

Wszystko co jest tu wymieniane to niestety LOW-End super dzwięku nie uświadczysz. Najlepszym(wg. mnie) kompromisem pomiędzy caną a jakością są Microlab solo 7c. Nie zgadzam się z opinią niektórych kolegów że Microalby nie nadają się do Metalu, sam je miałem i spisywały się przy tej muzyce nad wyraz dobrze. Jak już wspomniałem MicL kosztuje 500zł i w tej cenie jest ok, ale do monitorów aktywnych typu fostex pm 0.4 nie mają polotu. Wspomniane Fostexy możesz kupić parę za 800zł, problem tylko w tym, że nie mają tyle mocy, tzn. imprezy to tym raczej nie zrobisz

Kurcze, sam już nie wiem co robić, 800zł to kupa kasy a jeszcze trzeba 230zł za kartę muzyczną doliczyć to wyjdzie ponad 1000 spokojnie :/. A np. Takie Behringer'y

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dla mnie są fajne bo mają potencjometry z przodu no i cena jest do przeżycia.W ogóle to wypatrzyłem sobie inny zestaw a mianowicie Microlab'y PRO1 bardzo mi się spodobały ze względu na oddzielny wzmacniacz, w miarę kompaktowe wymiary i podstawki pod głośniczkami, ogólnie całość mi się bardzo podoba ale zgaduję, że nie mają one startu do tych Behringer'ów, które podałem wyżej.

Tutaj link do Microlab'ów

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurcze, sam już nie wiem co robić, 800zł to kupa kasy a jeszcze trzeba 230zł za kartę muzyczną doliczyć to wyjdzie ponad 1000 spokojnie :/. A np. Takie Behringer'y

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dla mnie są fajne bo mają potencjometry z przodu no i cena jest do przeżycia.W ogóle to wypatrzyłem sobie inny zestaw a mianowicie Microlab'y PRO1 bardzo mi się spodobały ze względu na oddzielny wzmacniacz, w miarę kompaktowe wymiary i podstawki pod głośniczkami, ogólnie całość mi się bardzo podoba ale zgaduję, że nie mają one startu do tych Behringer'ów, które podałem wyżej.

Tutaj link do Microlab'ów

Ukryta Zawartość

Podam Ci linka do recenzji większych braci FOstexów PM2 MK2.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chciałeś mnie uświadomić, że nawet za 2000zł nie kupię idealnych głośników :). A co powiesz o tych co podałem wyżej? Wiem, że one nie mają startu do tych Fostex'ów ale niestety na nie mnie nie stać.

Chciałeś mnie uświadomić, że nawet za 2000zł nie kupię idealnych głośników :). A co powiesz o tych co podałem wyżej? Wiem, że one nie mają startu do tych Fostex'ów ale niestety na nie mnie nie stać.

Nie wiem jak grają wymienione przez Ciebie monitory bo ich nie słuchałem, ale dam Ci radę wybieraj głośniki z głową. Ostatnio jak byłem w sklepie muzycznym słuchałem monitorów studyjnych Tannoy za około 2 kafle, powiem szczerze grały tak jak Microlaby solo 7c, także nie zawsze wyższa cena oznacza lepszą jakość. Microlaby solo 7c mimo że super sprzętem nie są warto się zastanowić nad ich kupnem. Nie chciałem Ci nic zasugerować tzn. że nawet za 2 tys. złotych nie kupisz super sprzętu, ale chodziło mi o to że te Fostexy pm 0.4 reprezentują podobny charakter dźwięku co Fostexy pm 2 mk2. Sam posiadam Yamahę hs80, i pamiętam jak chciałem zmienić swój system stereo z Microlabów na coś lepszego. Poszedłem do sklepu muzycznego i jak usłyszałem tę Yamahę to szczęka mi opadła, w ciągu kilku dni skombinowałem 2 kafle i kupiłem ten sprzęt. Wielu ludzi pomyślałoby po co wydawać 2 tys. zł na coś co tylko gra, ale to jest magia, emocje, przyjemność delektowania się muzyką. Warto dlatego wydać pieniądze na porządny sprzęt.

Co kto lubi, mnie studyjne brzmienie, czyli arcy precyzyjne i dokładne nie do końca odpowiada w odsłuchach muzycznych, a takie ma większość monitorów studyjnych, nie ma tam tego pierwiastka muzykalności, nasycenia dźwięku.

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.