Skocz do zawartości
IGNORED

GLD Euterpe i Orszeusz

pitdog

Rekomendowane odpowiedzi

>>pitdog

sluchałem bardzo pobieżnie i niejako "przy okazji" jednego z wymienionych modeli (W-wa, Ratuszowa). Nie wiem którego, ponieważ nie zapamiętałem nazwy - tego podobnego do utopijnej budki telefonicznej:-) Brzmienie było charakterystyczne dla produktów GLD, jak mi się wydaje (przynajmniej dla tych, które słyszałem). Z drugiej strony trudno mi je opisać. Było przede wszystkim pozbawione wyostrzeń, gładkie, zwiewne(?), pełne drobnych szczegółów a przede wszystkim, w mojej ocenie, słyszalne było pełne pasmo, tzn. nic nie brakowało i wszystki podzakresy były w dobrych proporcjach. Co do stosunku jakośc/cena - nie potrafię wypowiedzieć się w ogóle.

Osobiście używam od jakiegoś czasu dedykcji IV (starszy model) i bardzo mi się podobają. Świetnie sprawdza się na nich słuchanie symfoniki. Z ciężką muzyką elektorniczną będzię jest gorzej ale mi to wystarczy.

pozdr

PS. sam konstruktor twierdzi, że brzmienie każdego modelu można modyfikować poprzed np. dobór głosników. Ja mam celulozowe. Zastosowanie węglowych na pewno zaprocentowałoby większą drapieżnością. Bez wątpienia warto ich posłuchać.

• 1 rok później...

odświeżyłem staroć, bo bardzo mi się podobały Euterpe - deklarowana cena bezpośrednia to ok. 7-8 k. dla mnie jedno z ciekawszych odkryć wystawy AS (nie podobała mi się podobna cenowio harpia pitdog, czy jakoś podobnie): może jakieś opinie na temat GLD - będę wdzęczny zarówno za pozytywne i negatywne opinie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.