Skocz do zawartości
IGNORED

W miare dobre głośniki 5.1

suicide

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem głośników do komputera. Jak widać w temacie po głowie chodzą mi tylko te 3 modele. Jednak że mam problem który wybrać. Logitech'y słyszałem i jak na mój gust to nadają się do napier... ten bas jednak robi swoje ale nie zależy mi wyłącznie na tym by szyby powybijać w domu. Ma to grać w miarę składnie i ładnie. Microlab'ów nie słuchałem nigdy i nie wiem co to w ogóle jest ale widzę że sporo ludzi jakoś zachęca do kupna sprzętu tej marki. Ale do sedna, chodzi mi o to, który z zestawów jest nieco bardziej uniwersalny pod względem dźwięku ? Przede wszystkim ma on być do słuchania muzyki (jazz, blues, funky, progres + dubstep itp, w sumie wszystko) z gier niemal wyrosłem więc nie interesuje mnie to kompletnie jak się w grach spisują, filmy owszem. I mam dylemat, czy wybrać plastiki, które spokojnie zasilą imprezę na całej mojej ulicy czy też wybrać słabsze ale ładniej wykonane ? Jednak zastanawiam się jeszcze nad odsłuchami yamaha'y + mikser. Ale przede wszystkim ma to grać ! Dodam że będą one pracowały z Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum. A może inne pomysły na głośniki za +\- 1500 zł ? tylko nie interesują mnie zestawy 2.0 (wzmacniacz + kolumny), obecnie już mam (tapco juice 800/1400 + peavey pv 215) tak więc czas na coś do ''domu''. Najlepiej właśnie coś z zestawów 5.1.

Z góry dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/83015-w-miare-dobre-g%C5%82o%C5%9Bniki-51/

Ten Logitech nie nadaję się do muzyki. Kropka.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Czy się nie nadają to można polemizować, jeśli ktoś słucha mniej finezyjnej muzyki to spokojnie mu starczą, a mi chodzi właśnie o coś, co zagra w każdym paśmie. Więc logitech'y odpadają w takim razie co jest godne kupna ?

Dobra propozycja.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Wszystko fajnie pięknie tylko problem polega na tym że nie są dostępne w Polsce z tego co widzę, więc nijako to jest minus. Sprowadzenie ich zapewne było by dość kosztowne, lecz nie orientuje się dokładnie ile kosztowała by wysyłka z niemiec do polski i czy w ogóle istnieje taka możliwość, bo jeśli miał bym być szczery, jeśli były by dostępne w kraju to bym je kupił bez zastanowienia. Chyba że ktoś był by w stanie pomóc mi je sprowadzić.

Na ich stronie masz sklep, wysyłają do Polski za 20 Euro(około 80zł), firma kurierska UPS. Paczka ma 20kg. Na Twoim miejscu wybierał bym między Concept 200 a Concept 300(Cenowo najkorzystniejsze).

właśnie tak też się zastanawiam nad tymi 2 modelami, tylko bardziej przychylny bym był do 300 ze względu na 2 drożne satelity, ewentualnie concept 300 digital ale to już na amazon'ie sprawdzałem cenę i wedle tego co mi wyszło wychodzi taniej o jakieś 100 złotych. Więc że tak powiem, muszę się z tym przespać. Ale dzięki za podesłanie linka, bo w życiu nie wiedziałem bym o istnieniu takiego zestawu. Taki więc jeśli relatywnie mało będzie mnie wszystko kosztować to na pewno zamówię.

• 1 rok później...

widze w necie ze edifier robi duza promocje od 01.-17.06. moze tutaj sobie cos wybierzesz ja mam s550 i jak chodzi o jakosc dzwieku to sa lepsze niz z5500 ktore mialem wczesniej ale za to tez troche drozsze.

Patrząc na to jakiej słuchasz muzyki kupno głośników komputerowych może okazać się porażką ten typ głośników ma prawie zawsze problem ze środkiem pasma co przy takim np. jazzie jest niedopuszczalne.Sam używam logitecha z-5500 ale do gier, filmów muzyki na tym nie słucham.

ja na moich s550 slucham tylko muzyki i jest bardzo dobrze na cene 349€

ja na moich s550 slucham tylko muzyki i jest bardzo dobrze na cene 349€

Powiem tak po części masz racje ja sam uważam że zestaw logiecha z-5500 za tą cenę to wręcz rewelacja łączy w sobie uniwersalność łatwość podłączenia bez żadnego "dobierania klocków do siebie" i innych problemów poza tym zestaw ma sporą moc dekodowanie dts,dolby itd .Oczywiście typowy audiofil będzie wyzywał taki zestaw od plastków,pierdziawek itd jak dla mnie to głupota i kompletny brak szacunku dla osób użytkujących takie zestawy.Znam ludzi którzy słuchają muzyki na znacznie gorszych głośnikach i żyją! wszystko zależy od naszych wymagań co do dźwięku.Jeśli ktoś nie urodził się audiofilem muzyki spokojnie też można na tym posłuchać dobrego stereo nie zastąpi ale "normalnej osobie" to wystarczy ;)

PS.Był kiedyś u mnie kolega który po odsłuchu tego logitecha poleciał następnego dnia do sklepu po niego przy okazji olał mój wychuchany zestaw stereo.

Gdybym miał tylko 1000zł w kieszeni i nie posiadał żadnego zestawu grającego w domu wybrałbym logitecha bo cechuje go uniwersalność można od biedy posłuchać muzyki, pograć w gry, oglądnąć film w DTS a co mamy za 1000zł jeśli chcemy przeznaczyć je na stereo? kilka gratów z allegro po 200zł za klocek które nie wydobędą z siebie dobrego dźwięku.Mimo to jak wyżej napisałem nie używam logitecha do muzyki do tego celu służy mi "składany" zestaw stereo i tam sprawdza się wyśmienicie.

Smiem sie niezgodzic, ze za taka kwote nie mozna kupic czegos co zagra znacznie lepiej. orownujac dzwiek stereo po downmixie dts z normalnych glosnikow do tego co slychac z zestawu logiecha w dalszym ciagu wolalbym stereo. I muzyki na takim zestawie sie da sluchac bez zniesmaczenia. W grach nie jest zle ale nie w grach gdzie jest potrzebne precyzyjne pozycjonowanie po dzwieku. Z tym ze wtedy glosniki stereo wcale nie sa lepsze.

No i 349E to nie 1000zl tylko ponad 1500. Roznica spora, szczegolnie przy tym segmencie cenowym.

server unreachable;--

W Polsce można kupić za 1200-1300zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) miał do dyspozycji ok.3tyś dopiero wtedy składałbym sobie stereo oczywiście wszystko z używek z tym "znacznie lepiej" bym nie przesadzał ktoś kto chce osiągnąć naprawdę lepszą jakość musi dysponować większą kwotą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie tylko jest jeden problem, po co odgrzebywać temat sprzed ponad roku?

Wątpię, żeby założyciel jeszcze w ogóle o tym pamiętał, że zadał tu takie pytanie i już długo się cieszy tym co wybrał ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.