Skocz do zawartości
IGNORED

czym wytłumić drzwi?

janekp2

Rekomendowane odpowiedzi

hahhahahhah !!!!!!!!! git ! piękne pytanie, istotne dla nowej ery merytorycznej forum stereo

Kolega nie określił, czy żona ma nie słyszeć muzyki, czy kolega krzyku żony w czasie słuchania muzyki :)

Jak masz szpary w samych drzwiach, to możesz silikonem bezbarwnym lub szpachlą do drewna w danym kolorze, jak są szczeliny między drzwiami a futryną to są dziesiątki kształtów uszczelek, które można zastosować.

Chyba najprościej wymienić całe drzwi na takie o podniesionej dźwiękoizolacyjności, z uszczelkami po obwodzie 360'.

Jeżeli chcesz wytłumić to co jest to musisz dodać MASY. Żadna gąbka, wata, piramidki itp nic nie dadzą. Możesz spróbować położyć 2 warstwy mat bitumicznych (takich jak używa się do tłumienia blachy w samochodach tudzież kolumn) i na to coś położyć, aby poprawić estetykę.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 1 rok później...

dałem uszczelki, pustkę w drzwiach wypełniłem pianką.

jest, ok, praktycznie nic nie słychać:)

ten HDS jednak jest świetny, posypuję głowę popiołem......

Witaj,

Widzę, że temat już przedawniony, ale miałbym kilka pytań, ponieważ sam stoję przed tym zadaniem.

Chciałbym uszczelnić drzwi z obu stron, tak aby od wewnątrz stanowiły absorber, a od strony korytarza możliwie najbardziej tłumiły.

Problemem jest słaba futryna z drzewopodobnego ścierwa i tak zresztą przycinana, bo nie było nawet kawałka ściany od strony korytarza, co dodatkowo ją osłabia, na niej 2 zawiasy i drzwi z ""Porty" 90 -ki prawdopodobnie wewnątrz o strukturze plastra miodu. Drzwi, choć nie ekstremalnie ciężkie ( troszkę jednak ważą ) i tak wyciągają mi futrynę po stronie zawiasów, którą niedawno kleiłem

1. Ciekawi mnie jak wypełniłeś pustkę. Czy zerwałeś powłokę drzwi i wypełniałeś pianą. Generalnie pytam jak to zrobiłeś.

2. Czy twoje również były podobnej konstrukcji ?

3. Wcześniej pisałeś źle o płycie HDS, później dobrze. Czy problemem okazał się brak uszczelek. Co sprawiło, że uważasz, że jednak jest dobra?

Szukam rozwiązania, które nie obciąży maksymalnie drzwi, bo jak wspomniałem już wyrywało futrynę. Mam zamiar zamontować również jakieś solidne kółko na dole w roli prowadnicy i stabilizacji, zeby ich nie ciągnęło w dół kiedy będą otwarte.

Jeśli masz jakieś fotki i zechcesz się podzielić będę wdzięczny.

Pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.