Skocz do zawartości
IGNORED

Czy jesteśmy aż taką rubieżą cywilizacji ?

nighttrain69

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zniszczyłem igłę do AT120E. Od ponad tygodnia usiłuję, kupić/zamówić/sprowadzić ORYGINALNĄ igłę.

Tak wiem, można kupić w lpgear, ale tak się zastanawiam, czy jesteśmy aż takim zadupiem cywilizacji? Co mnie do takich przemyśleń skłoniło.

Otóż, to, że żadna z firm handlujących takimi wkładkami, nie posiada (to jeszcze mogę zrozumieć) ale nie chce, nie potrafi zamówić/sprowadzić igły do w/w wkładki.

Konkrety? Proszę:

firma: "składmyczny.pl z Krakowa. Zamówienie z ubiegłego tygodnia, po kilku mailach i tel. informacja do wtorku na pewno będziesz miał (cytat dosłowny). Wtorek mija wkładki nie ma. Na stronie firmy jak wchodzę w szczegóły zamówienia to informacja, nie zrealizowane, nie wysłane.

firma AudioStyl z Katowic. Odpowiedź Pana, hmmm, no to proszę zrobić przelew tak około stówki to się zobaczy, zamówimy itp. Pytam o czas realizacji. Odpowiedź: Noo nie wiem, trudno powiedzieć. Jak ostatnio sprowadzaliśmy z Japonii, to nawet nie dostaliśmy wszystkich o które prosiliśmy.

Firma AudioKlan z Warszawy. Na razie brak odzewu.

A może ktoś z forumowiczów, widział gdzieś na bazarze, albo w jakiejś innej hurtowni motoryzacyjnej, to poproszę o kontakt. Chyba będzie szybciej.

pozdrawiam

nt

A tu pytałeś?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak do tej pory, to oni dość konkretni byli.

Pozdro,

Yul

Tu masz też:

Ukryta Zawartość

tylko że cena za igłę taka jak za całą wkładkę - zaporowa znaczy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak do tej pory, to oni dość konkretni byli.

Pozdro,

Yul

Dzięki Yul. Noo Pani miła i konkretna, ale niestety igły będą po 20 czerwca, to już i tak nieźle, bo przynajmniej jakiś konkret.

pozdrawiam

nt

To wina dystrybutora bardziej niż samych sklepów. Dystrybutor wyczerpał zapasy i został z ręką w nocniku. Jak jakiś czas temu pytałem się o wkładki Goldringa, to uzyskałem odpowiedź: "może za półtora miesiąca będą". Przyszły tak jak powiedzieli, ale już dwu- trzykrotnie droższe. Ciekawe, czy uda się Ci kupić z nowej dostawy za starą cenę.

Polski dystrybutor AT to Konsbud Audio, myślę że powinni mieć

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nighttrain, nie wiem jak to wychodzi w porownaniu cenowym, ale na niemieckim ebay'u masz wkladke, ktorej szukasz, od reki za 30 eurasiow z przesylka -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj wielu rzeczy po prostu (sprzętów) nie opłaca się sprzedawać. Zadupie cywilizacji jest jeszcze tam, gdzie cywilizacja. A tu jest już tylko centrum dziczy i barbarzyństwa.

Nighttrain, nie wiem jak to wychodzi w porownaniu cenowym, ale na niemieckim ebay'u masz wkladke, ktorej szukasz, od reki za 30 eurasiow z przesylka -

Ukryta Zawartość

No niestety koniu, dzięki, ale to jest zamiennik produkowany przez "stylus co", mają to w rms oraz sprzedaje wamat na allegro, ale chciałbym oryginalną.

Do konsbudu dzwoniłem, ale mnie jako osobie fizycznej nie sprzedadzą :((szczerze mówiąc to już nawet nie wiem czy też mają na stanie). No nic póki co poczekam, ale mimo wszystko wkurzające jest to, że wkładkę owszem kupisz. Natomiast igły już nie bardzo. Szkoda bo wkładka mi pasuje, może to nie szczyt technologiczny, ale u mnie sprawdzała się całkiem dobrze, tylko niestety zachciało mi się eksperymentów z kalibracją i teraz problem.

pozdrawiam i dzięki za wpisy

nt

Ukryta Zawartość

Do konsbudu dzwoniłem, ale mnie jako osobie fizycznej nie sprzedadzą :((szczerze mówiąc to już nawet nie wiem czy też mają na stanie). No nic póki co poczekam, ale mimo wszystko wkurzające jest to, że wkładkę owszem kupisz. Natomiast igły już nie bardzo. Szkoda bo wkładka mi pasuje, może to nie szczyt technologiczny, ale u mnie sprawdzała się całkiem dobrze, tylko niestety zachciało mi się eksperymentów z kalibracją i teraz problem.

pozdrawiam i dzięki za wpisy

nt

Nie pomyslałem że mogą robić problemy osobie fizycznej, faktycznie moją zamawiał szwagier który ma firmę audio. Mam wkładkę AT 120 E/T i powiem szczerze że mi tez przypasowała. Po tym co tu przeczytałem zaczynam się zastanawiać czy nie zamówić gdzieś na zapas igły. Pamiętam jak kupowałem wkładkę to koniecznie chciałem 120E, ale podobno już nie jest produkowana w zamian na rynku jest ta właśnie w/w 120E/T, różnią się troszkę podatnością.

dobre wyniki daje zamontowanie igły od 440Mla ... weździe i taka opcję pod uwagę , jak upgrade oczywiście

Kiedyś czytałem na zagranicznym forum o tym, jak ktos zakupił dosyć drogą igłę do tej wkładki, chyba ze szlifem shibata (kosztowała ok 600 zł w przeliczeniu). Jak znajdę ten wpis to podam nazwę igły. W każdym razie zagrała podobno świetnie.

Kiedyś czytałem na zagranicznym forum o tym, jak ktos zakupił dosyć drogą igłę do tej wkładki, chyba ze szlifem shibata (kosztowała ok 600 zł w przeliczeniu). Jak znajdę ten wpis to podam nazwę igły. W każdym razie zagrała podobno świetnie.

A ktoś konkretnie na forum używa w AT120E igieł z 440MLA?? Bo kto wie, może bym się zastanowił. Niekoniecznie teraz i od razu, ale na przyszłość??? Kto wie... :)

Oprócz 440MLA, można też zamontowac trochę tańszą ATN-125LC. Niestety też nie miałem z nimi styczności. I w tym momencie powracają wnioski z pierwszej wypowiedzi w tym wątku, jak mamy porównać, posłuchać różnych wkładek, konfiguracji igieł itp. skoro na polskim rynku jest ich dosłownie kilka, a salonów w których możnaby ich posłuchać ja przynajmniej nie widziałem. Jedynym wyjściem jest zakup wysyłkowy i np. wtopienie kasy za coś co może nam nie odpowiadać.

Jedynym wyjściem jest zakup wysyłkowy i np. wtopienie kasy za coś co może nam nie odpowiadać.

No właśnie, i to niestety wcale nie takiej małej kasy...

pozdrawiam

nt

[...] a salonów w których możnaby ich posłuchać ja przynajmniej nie widziałem. Jedynym wyjściem jest zakup wysyłkowy i np. wtopienie kasy za coś co może nam nie odpowiadać.

Tak mały offtopic. Jakie wkładki AT powinny być w sklepie, aby był wart odwiedzenia? :)

Tak mały offtopic. Jakie wkładki AT powinny być w sklepie, aby był wart odwiedzenia? :)

ale się uśmiałem:) nieważne czy AT czy Sh(cz)ur czy inny Denon:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.