Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner plus wielokanałowa końcówka mocy

darex1973

Rekomendowane odpowiedzi

I jak coś się ruszyło ? Nabyłeś jakąś końcówkę ?

Na razie obserwuje, ale nic ciekawego nie ma lub jest zbyt drogie. Pojawiają się stare podstawowe końcówki Rotela nabyte przez włascicieli kilka miesięcy temu na allegro a teraz sprzedawane za sume znacznie wyższą niż kupili. No nic nie spieszy mi się teraz jak wiesz wymieniam kolumny i szukam ekranu ramowego.

Na razie obserwuje, ale nic ciekawego nie ma lub jest zbyt drogie. Pojawiają się stare podstawowe końcówki Rotela nabyte przez włascicieli kilka miesięcy temu na allegro a teraz sprzedawane za sume znacznie wyższą niż kupili. No nic nie spieszy mi się teraz jak wiesz wymieniam kolumny i szukam ekranu ramowego.

Ajjjjj coś słabo szukasz :-) Kilka dni temu złapałem potężną końcówkę 7 kanałową Arcam od dealera z pełną gwarancją za psie pieniądze. Tak jak pisałem są wakacje i jest zastój więc sklepy będą wyprzedawać to co im już dłużej zalega.

Ajjjjj coś słabo szukasz :-) Kilka dni temu złapałem potężną końcówkę 7 kanałową Arcam od dealera z pełną gwarancją za psie pieniądze. Tak jak pisałem są wakacje i jest zastój więc sklepy będą wyprzedawać to co im już dłużej zalega.

na alledrogo, nową?

IMO warte zainteresowania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiem ze sprzet uzywany ale masz gwarancje rozruchowa. Co do samej koncowki do spokojnie wygra z Onkyo.

Ukryta Zawartość

IMO warte zainteresowania

Ukryta Zawartość

Wiem ze sprzet uzywany ale masz gwarancje rozruchowa. Co do samej koncowki do spokojnie wygra z Onkyo.

dzięki za link, ale wolał bym coś nie malowanego

Ukryta Zawartość

Tak patrzę czasem na te używane sprzęty z ogłoszeń i zachodzę w głowę jak trzeba było je eksploatować, żeby doprowadzić je do ich obecnego stanu. W bagażniku wozić z remizy do remizy po dyskotekach? po pijaku rozkręcać kluczami samochodowymi? Nie wiem naprawdę.

• 3 tygodnie później...

Mam pytanie kolega szuka bardzo dobrego ampli ktory zagra ladnie w stereo i napedzi kolumny Canton 9

pomieszczenie ma hymm okolo 45m2.

Ogladal

Amplituner Arcam AVR 600.

Denon 4311

Onkyo 5007

i Maranz sr 7005

co mozecie mu polecic moze cos tanszego a dobry wmacniacz na tyl??

Ja osobiscie mam Denona 4306 i jestem bardzo zadowolony z jego dzwieku ale chyba dodam sobie jakas koncowke mocy na dwie kolumny co mozecie polecic?? co zagra bardzo naturalnie?

On chce cos nowszego.

• 6 miesięcy później...
Gość Gość

(Konto usunięte)

Ja ostatnio dołożyłem do Onkyo 905 HK990 do zasilenia frontów. A potrzebuję tam prądu bo mam tam Infinity RSIIIb. HK990 radzi sobie w kinie znakomicie. Poprawa dźwięku bardzo duża. Nawet nie wiem czy wogóle nie zrezygnuję z sub-a. Ostatnio na filmie w dynamicznej scenie poczułem normalne uderzenia basu który mi poruszał nogawkami spodni.

Za tydzien wreszcie powieszę na ścianie druga parę Aelite 2 i zobaczymy co to da.

Pozwolę się dołączyć do tematu ponieważ poniekąd jest o amplitunerze i końcówce mocy. Czy ktoś tu ze zgromadzonych miał styczność z yamaha rxv1400 , jest sens dokładać do tego końcówkę mocy. Moja przygoda z audio miała różne sprzęty czy to 2.0 czy wielokanałowe, jednak najmilej wspominam dźwięk luxmana jakiegoś starego i później rotela ra-02 chyba, nie szukam jakiegoś hiendu ale klocki się pozmieniały a kable i głośniki zostały i nie gra to tak jak na tym rotelku, choć tragedii też nie ma, ale wiadomo po jakimś czasie chce się więcej.

Teraz pytanie czy do obecnego zestawu dołożyć końcówkę rotela na początek coś używanego do tysiaka , a z czasem tą przerzucić na centralny kanał a na front coś mocniejszego i ciut droższego czy ten ampli to kompletnie nic specjalnego i nic to nie da i po prostu lepiej szukać jakiś przyzwoity wzmacniacz stereo i później tylko to skonfigurować żeby grało razem (tak wiem w takim przypadku przy kinie będzie szło przez 2 pre). Muzyki słucham dla przyjemności i po równi ma to być do oglądania filmów.

Pozwolę się dołączyć do tematu ponieważ poniekąd jest o amplitunerze i końcówce mocy. Czy ktoś tu ze zgromadzonych miał styczność z yamaha rxv1400 , jest sens dokładać do tego końcówkę mocy. Moja przygoda z audio miała różne sprzęty czy to 2.0 czy wielokanałowe, jednak najmilej wspominam dźwięk luxmana jakiegoś starego i później rotela ra-02 chyba, nie szukam jakiegoś hiendu ale klocki się pozmieniały a kable i głośniki zostały i nie gra to tak jak na tym rotelku, choć tragedii też nie ma, ale wiadomo po jakimś czasie chce się więcej.

Teraz pytanie czy do obecnego zestawu dołożyć końcówkę rotela na początek coś używanego do tysiaka , a z czasem tą przerzucić na centralny kanał a na front coś mocniejszego i ciut droższego czy ten ampli to kompletnie nic specjalnego i nic to nie da i po prostu lepiej szukać jakiś przyzwoity wzmacniacz stereo i później tylko to skonfigurować żeby grało razem (tak wiem w takim przypadku przy kinie będzie szło przez 2 pre). Muzyki słucham dla przyjemności i po równi ma to być do oglądania filmów.

Wydaje mi się, że jest sens ten ampituner to była srednia klasa z Rotelkiem na pewno zagra lepiej. Wydaje mi się, ze z takim Rotelem RB 980BX byłby duży postęp apózniejmógłbyś dokupić następne końcówki.

Moim zdaniem jeśli mówimy o kinie to najlepiej odrazu kupić 5-cio kanalową końcówkę mocy. Ewentualnie 3 kanałową na centralny i fronty. Jak ktoś bedzie miał ochote to później dokupi jeszcze 2 kanałową, najlepiej z tej samej firmy i serii.

Nie bawił bym się w dokładanie kolejnych wzmacniaczy stereo.

Tylko że dobrze grających stereo jest większy wybór i dostępność i cena, można potestować i zobaczyć co się lepiej osłucha. Ja jeszcze nie podjąłem decyzji jak to podłączyć żeby dobrze grało w stereo a przy tym nie wydać na to nie wiadomo ile siana. Na początek tak jak kolega wyżej napisał spróbuje poszukać takiego rotela i zobaczę czy się kino ożywi i stereo też złapie oddech. Z końcówką stereo jest jeszcze ten plus że jak będzie w miarę przyzwoita a gdzieś tam będzie nam zalegać trochę wolnej gotówki to można zakupić drugą i po mostku puścić na jeden kanał i drugą na drugi. A pomysł żeby stereo końcówkę wykorzystać do centralnego też nie jest zły, albo jeden kanał na centralny a z drugiego na subufer , lub tez od razu centralny w biampingi i inne tego klony, a już dodać do tego zwrotnice aktywną i robi się ciekawie, możliwości dużo jeśli ma się gdzie to postawić i rachunki za prąd nie straszne.

Tylko że dobrze grających stereo jest większy wybór i dostępność i cena, można potestować i zobaczyć co się lepiej osłucha. Ja jeszcze nie podjąłem decyzji jak to podłączyć żeby dobrze grało w stereo a przy tym nie wydać na to nie wiadomo ile siana. Na początek tak jak kolega wyżej napisał spróbuje poszukać takiego rotela i zobaczę czy się kino ożywi i stereo też złapie oddech. Z końcówką stereo jest jeszcze ten plus że jak będzie w miarę przyzwoita a gdzieś tam będzie nam zalegać trochę wolnej gotówki to można zakupić drugą i po mostku puścić na jeden kanał i drugą na drugi. A pomysł żeby stereo końcówkę wykorzystać do centralnego też nie jest zły, albo jeden kanał na centralny a z drugiego na subufer , lub tez od razu centralny w biampingi i inne tego klony, a już dodać do tego zwrotnice aktywną i robi się ciekawie, możliwości dużo jeśli ma się gdzie to postawić i rachunki za prąd nie straszne.

Kupiłem ostatnio końcówke ( 5 kanałów) Rotela 985 mkII bardzo fajnie to gra a ztego co czytałem te końcówki stereo Rotela graja jeszcze lepiej i można zrobić mono więc polecam. Zresztą jeszcze nie słyszałem żeby Rotel zepsuł jakąs końcówkę i ceny przystępne

Ukryta Zawartość

Rotelka 985 zdmuchnie na dzień dobry... no i nie jest z ubiegłego wieku...

Ukryta Zawartość

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Ukryta Zawartość

Rotelka 985 zdmuchnie na dzień dobry... no i nie jest z ubiegłego wieku...

oj zdmuchnie zdmuchnie chyba, że będzie po serwisie wtedy kto wie.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.