Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa +Dynaudio Focus 220 II

DJ LUCAS

Rekomendowane odpowiedzi

ayon spirit a jeszcze lepiej triton.

tylko, ze to nie chinole.

generalnie mysle, ze ok 50w w trybie pentody wystarczy z kazdej lampy z przyzwoitymi trafami.

probowales jolide 502?

Witam,

Zastanawiam się nad kupnem chińskiej lampy - raczej mocnej do kolumn Dynaudio Focus 220 II. Co by mogło dobrze wysterowac te niełatwe kolumny ?

Pozdrawiam

DJ LUCAS

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Ayon Triton ponoć daje radę.... drogi klocek, wiem. Osobiście bym w niego celował do Focusów 220 II (oczywiście jeśli fundusze pozwalają). Ayon ma to do siebie że w dodatku wygląda rewelacyjnie (w tej kwocie jest to raczej pożądany element, równie ważny jak cała reszta). Można próbować tańsze konstrukcje Ayon'a, ale wtedy należy słuchać...

tak na marginesie, co w PMA-2000 nie leży? Denony dobrze się komponują IMHO z Dynaudio, sam gram na podobnym zestawieniu... Jeśli miałbym zastąpić PMA-2000 to chińczyki bym sobie odpuścił raczej.

W sumie z Denona jestem zadowolony, tylko zalezy mi na ociepleniu tzn. zeby było bardziej lampowo. Kable chord'a chyba jednak nie pomagają w tym i dlatego chciałbym moze na początku spróbować z okablowaniem a jak nie uda się osiągnac zamierzonego efektu to pewnie bedzie zmiana na lampę.

Szczerze powiem:

Ayon Triton ma taki bas, taka dynamike i rozdzielczosc, nie mowiac o przestrzeni, ze jak go posluchasz, to PMA pojdzie na sprzedaz.

Fakt, kosztuje, ale to jedna z nielicznych lamp, ktore nie daja ciała na basie i nie mulą, więc zagraja nawet najtrudniejsze pasaze.

W sumie z Denona jestem zadowolony, tylko zalezy mi na ociepleniu tzn. zeby było bardziej lampowo. Kable chord'a chyba jednak nie pomagają w tym i dlatego chciałbym moze na początku spróbować z okablowaniem a jak nie uda się osiągnac zamierzonego efektu to pewnie bedzie zmiana na lampę.

--

Nie wątpliwie tak. Zestaw Ayon'a (Triton + CD 1sc) to w ogóle mój cel i marzenie ;] Ale jeśli porównywać Tritona do tranzystorów, to ma to być coś z podobnej półki (Accuphase np.) a nie PMA. Generalnie to nawet robiłem takie porównanie z Focusami w roli głównej. To była czysta przyjemność. Tylko by te pieniądze zarobić... ech.....

Nie wątpliwie tak. Zestaw Ayon'a (Triton + CD 1sc) to w ogóle mój cel i marzenie ;] Ale jeśli porównywać Tritona do tranzystorów, to ma to być coś z podobnej półki (Accuphase np.) a nie PMA. Generalnie to nawet robiłem takie porównanie z Focusami w roli głównej. To była czysta przyjemność. Tylko by te pieniądze zarobić... ech.....

Ok, masz racje, ale integry Accu tez kladzie na lopatki :) plynnosc srednicy, wybrzmienia, scena, a w rytmicznych kawalkach noga sama chodzi:)

P.S. Co do kompaktu Ayona, to moglbym Ci pomoc zrealizowac czesc tego marzenia za rozsadne pieniadze. Jak jestes zainteresowany to pisz na priv

--

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.