Skocz do zawartości
IGNORED

Harpia Accustics vs. Studio 16 Hertz

mar_celi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Wolę wierzyć w to co słysze w muzyce,niż zamiast muzyki słuchać nauki. Amen

Pomyliło Ci się granie muzyki z ............odtwarzaniem muzyki.:)

Miłej zabawy.

Over:)

Gość Warlords

(Konto usunięte)

O zniżkę pytać Harpię.

Ceny gotowych kolumn nie są niskie a zastosowane elementy ( głośniki, elementy zwrotnicy i skrzynki )do najdroższych i najlepszych nie należą, tak więc zysk jest spory i jest chyba z czego dać upust.

O zniżkę pytać Harpię.

Ceny gotowych kolumn nie są niskie a zastosowane elementy ( głośniki, elementy zwrotnicy i skrzynki )do najdroższych i najlepszych nie należą, tak więc zysk jest spory i jest chyba z czego dać upust.

i jak tu porównywać harpię do studia 16 hertz gdzie wszystkie przetworniki są drogie i firmowe a skrzynki i samo brzmienie klasyfikuje w gronie dużo droższych konstrukcji,a i cenę dla forumowiczów producent ma bardziej przyjazną niż to wynika z cennika

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Najlepiej oceniać po przetwornikach bez słuchania :-) Cena przetworników jest najważniejsza i tyle w końcu mamy jasność! Problem pojawia się dopiero jak producent kolumn jest też producentem przetworników i nie sprzedaje ich "luzem" jak wtedy określić klasę brzmienia? :-)

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Warlords, Rezyslaw

Subtelnie powiem...........pitolicie!!!

Na początek proszę policzyć koszt projektu który zamieściliśmy w dziale DIY.

http://www.audiostereo.pl/harpia-diy_83078.html

Sama zwrotnica z głośnikami.

Może jesteście w stanie merytorycznie i technicznie wykazać słabość przetworników Dayton, zapraszam.

Jeśli dla kogoś drogie równa się dobre to znaczy, że długa droga przed nim i powinien być bardziej powściągliwy w wypowiedziach bo może narazić się na śmieszność.

problem polega na tym że studio jest manufakturą a harpia nie czytaj marża ,nigdy nie wypowiadałem się na temat żadnego sprzętu którego nie słyszałem więc jeśli garść faktów kogoś boli to jego sprawa

Gdzie te FAKTY???

Gorąco zapraszam do podania ich.

Przepraszam cię przyjacielu Harpia naprawdę do ciebie nic nie mam i szczerze popieram krajową produkcję audio ale nie będę wkółko o tym samym pisał,każdy ma swoje zdanie i chyba na tym forum się to nie zmieni,z chęcią posłuchałbym Waszych konstrukcj,bo to jest jedyny wymierny wyznacznik jakości,pozdrawiam

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Przepraszam cię przyjacielu Harpia naprawdę do ciebie nic nie mam i szczerze popieram krajową produkcję audio ale nie będę wkółko o tym samym pisał,każdy ma swoje zdanie i chyba na tym forum się to nie zmieni,z chęcią posłuchałbym Waszych konstrukcj,bo to jest jedyny wymierny wyznacznik jakości,pozdrawiam

Kolego.

Masz prawo mieć własne wrażenia i odczucia. Mogą Ci się nasze kolumny nie podobać.

Jeśli jednak piszesz o FAKTACH to one są twarde!!!

Pisanie o słabej jakości głośników czy elementów zwrotnicy. to już są po prostu KŁAMSTWA i bzdury.

Może zechcesz to uzasadnić? Tylko FAKTY proszę.

Jak się jednak okazało nawet kolumn nie słyszałeś.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Szanowny Panie SA.

Wątek jest o kolumnach do lampy, to raz.

Dwa, o Harpia i Studio16.

Trzy, próbowałem uczciwie przestrzec przed zakupem 4 owych kolumn naszej firmy ponieważ może to nieść ryzyko z wysterowaniem przez wzmacniacz lampowy.!!!

Kłania się umiejętność czytania ze zrozumieniem.

Z grzeczności nie zapytam co Pan tu robi:)

Dzieki za swoistą kurtuazje i ciepłe przyjęcie-proszę Pana!!

Dziwi mnie tylko dlaczego ludziom wbijacie do głów swoje jakieś tam niedorzeczności-że co?

kolumna 4 omowa zła do lampy-będzie problem z wysterowaniem??

to jakiś przekret musi być w budowie zwrotnic-bo u mnie 4 omowe bez problemu napędza lampa 300b.

Z grzeczności sie Pana Harpii nie zapytam o budowę zwrotnicy-bo skoro moze to nieść ryzyko z wysterowaniem-

-to po jaka cholere mi takie kolumny?

W pańskich zwrotnicach jest pewnie za dużo rezysławów))....i dlatego tak drogo!!

Nie rozumiem obaw związanych z obciążeniem 4 Ohmowym dla wzmacniaczy lampowych. Każda lampa to powinna z łatwością wysterować. W przeważającej ilości kolumn.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Kolego.

Masz prawo mieć własne wrażenia i odczucia. Mogą Ci się nasze kolumny nie podobać.

Jeśli jednak piszesz o FAKTACH to one są twarde!!!

Pisanie o słabej jakości głośników czy elementów zwrotnicy. to już są po prostu KŁAMSTWA i bzdury.

Może zechcesz to uzasadnić? Tylko FAKTY proszę.

Jak się jednak okazało nawet kolumn nie słyszałeś.

Człowieku a gdzie ja napisałem że wasze głośniki są słabe,tańsze i owszem ale nie wmawiaj czegoś czego nie napisłem,już ci się wszystko miesza i kto tu pisze o czytaniu ze zrozumieniem

Panie Harpia.

Nie porównuj Daytona do Scan Speaka lub Vify z górnej półki ( dotyczy średniotonowców i niskotonowców ).

Dayton wysokotonowy też blado wypada przy Dynaudio czy Morelu.

Proszę Was, nie wmawiajcie ludziom że Dayton to topowy głośnik bo takim nie jest nawet jeśli jest wzorcowo zaaplikowany.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Nie używamy wysokotonowych głośników Dayton.

Proszę mi przypomnieć w którym miejscu piszę w wątku coś o zaletach Daytona!!! ( nie mówiąc już o jak piszesz WMAWIANIU)

Czy może kolega wykazać złe parametry Daytona serii RS?

Proszę konkrety:)

Opublikowano · Ukryte przez palton, 11 Lipca 2011 - Wpis nie na temat, oraz obraźliwy.
Ukryte przez palton, 11 Lipca 2011 - Wpis nie na temat, oraz obraźliwy.

Nie używamy wysokotonowych głośników Dayton.

Proszę mi przypomnieć w którym miejscu piszę w wątku coś o zaletach Daytona!!! ( nie mówiąc już o jak piszesz WMAWIANIU)

Czy może kolega wykazać złe parametry Daytona serii RS?

Proszę konkrety:)

Panie Harpio nie myśl Pan,że tu siedzą jakieś tłuki i tłumoki-bo dla mnie Daytona to sławna jest ,ale z wyścigów samochodowych.

Nazwałeś mnie Pan cieniasem tak wspaniałomyślnie i ględzisz Pan o parametrach może niech wreszcie dojdzie do konfrontacji i niech ktoś Panu da

wreszcie szkołę i wpierdziel elektroniczny,bo tylko Pan potrafisz na pw udawać cwaniaka,a rżniesz Pan po prostu głupa-bo jak można pytac mnie

na pw.6 maja...Czy masz małą fujarkę?.....no i jak Pan wyglądasz?....dla mnie jak trąba.Gdyby te pańskie kolumny były takie cudowne-to w tymże

wątku nie walczyłbyś Pan o nie jak jakiś doberman...a tak reklamka gotowa.Wykup Pan se stronki pół lub ćwierć w jakiejś gazecie i sie Pan

reklamuj do woli,a nie na pw nazywsz mnie Pan cieniasem.Chwalisz Pan te Daytony jak jakis nawiedzony ze scan speakami nie maja chłopie polotu

-szczególnie z jednym wysokotonowym,który po dotarciu wychyla sie niemyłosiernie-jest jeszcze taki drugi model-na pewno nie jakis Dayton.

Trzeba niestety spojrzec w lustro i sie troszke opamiętać-nie mozna udawać guru pierdzieląc dyrdymały o jakiś zapyżiałych daytonach.

Człowieku a gdzie ja napisałem że wasze głośniki są słabe,tańsze i owszem ale nie wmawiaj czegoś czego nie napisłem,już ci się wszystko miesza i kto tu pisze o czytaniu ze zrozumieniem

"Człowieku" tak czasami przeglądam ten wątek.....do tej pory niektóre wypowiedzi specjalnie mi nie przeszkadzały ale twoja jest już irytujaca. Poziom rozmowy jaki przyjałeś jest nie do zaakceptowania tym bardziej, iż znam konstruktora harpii osobiście.....ciekawe czy twarzą w twarz też byś miał odwagę w taki sposób rozmawiać. Wiecej, ciekawe czy potrafiłbyś gębę w przyzwoity i sensowny sposób otworzyć - ty i paru innych starych audiofili. A wydawało by się, że czym starszy tym mądrzejszy......niestety

"Człowieku" tak czasami przeglądam ten wątek.....do tej pory niektóre wypowiedzi specjalnie mi nie przeszkadzały ale twoja jest już irytujaca. Poziom rozmowy jaki przyjałeś jest nie do zaakceptowania tym bardziej, iż znam konstruktora harpii osobiście.....ciekawe czy twarzą w twarz też byś miał odwagę w taki sposób rozmawiać. Wiecej, ciekawe czy potrafiłbyś gębę w przyzwoity i sensowny sposób otworzyć - ty i paru innych starych audiofili. A wydawało by się, że czym starszy tym mądrzejszy......niestety

proszę Harpię o odp

Kolego,zamknij ten wątek bo takie nerwowe przepychanki niczemu nie służą.Ty już wybrałeś i oczekujesz aż 10-ciu z rodowodem potwierdzi,że wybór koszerny.Na rynku jest miejsce i dla Harpii i dla Studio.

Kolego,zamknij ten wątek bo takie nerwowe przepychanki niczemu nie służą.Ty już wybrałeś i oczekujesz aż 10-ciu z rodowodem potwierdzi,że wybór koszerny.Na rynku jest miejsce i dla Harpii i dla Studio.

proszę czytać ze zrozumieniem. Wypowiedz jest śmieszna- nie potrzebuję potwierdzeń kogokolwiek aby mieć zdanie o danym produkcie:))) Kolego nawet przez ułamek sekundy nie byłem zdenerwowany:)

Jest jeden brutalny fakt- produkty Harpii Acoustics bronią się same swoim brzmieniem bez względu na to co ktoś powie......

proszę czytać ze zrozumieniem. Wypowiedz jest śmieszna- nie potrzebuję potwierdzeń kogokolwiek aby mieć zdanie o danym produkcie:))) Kolego nawet przez ułamek sekundy nie byłem zdenerwowany:)

Jest jeden brutalny fakt- produkty Harpii Acoustics bronią się same swoim brzmieniem bez względu na to co ktoś powie......

Kolego drogi-nie rozróżniasz co znaczy ``wybrać`` a ``mieć zdanie``.W sprawie Harpii zapomniałeś dodać,że to twoje zdanie-bo ja mam inne,już dałem temu wyraz własnym portfelem.

Kolego drogi-nie rozróżniasz co znaczy ``wybrać`` a ``mieć zdanie``.W sprawie Harpii zapomniałeś dodać,że to twoje zdanie-bo ja mam inne,już dałem temu wyraz własnym portfelem.

Ponownie się nie rozumiemy.

• 1 rok później...

o widze ze ktos rozjuszył gniazdo szerszeni ;]

Panowie ... ogarnijcie sie i nie prowadzcie rozmowy na poziomie nastolatkow w gimnazjum bo jak to o was świadczy ?

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Wiecej, ciekawe czy potrafiłbyś gębę w przyzwoity i sensowny sposób otworzyć - ty i paru innych starych audiofili. A wydawało by się, że czym starszy tym mądrzejszy......niestety

oj, stety, stety

Panowie ... ogarnijcie sie i nie prowadzcie rozmowy na poziomie nastolatkow w gimnazjum bo jak to o was świadczy ?

trzeba wpierw wiedzieć o czym i o kim się pisze ale z takim "dorobkiem" ... - nie ma się czemu dziwić i nie ma na co liczyć

CD Denon 1450 na lampkach Mullardach ECC88 z 61 roku coś nie gra mi dzwięk z tych głośników.

na początek zamień te świetne mullardy na "byle jakiego" SQ philipsa których pełno na Alle i dopiero oceniaj resztę toru

mityczne lampki wcale nie muszą się sprawdzać w każdym systemie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 29 Grudnia 2012 - pyskówka OT
Ukryte przez misiomor, 29 Grudnia 2012 - pyskówka OT

"Mityczne" ECC88/E88CC/6DJ8/6922/6N23P/CCa - tu się zgodzę. Porządny dźwięk z tych lamp to faktycznie mit. No ale cóż. Skoro można wypromować gówno w radiu, to czemu by nie lampę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.