Skocz do zawartości
IGNORED

ciekawy problem z centrem

suron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie! Poskladałem wreszcie wymarzone KD ,Denon 3802 + Denon 2800 na B&W Dm 603/601 na fronty idzie QED xt ,na resztę Prolink wszystko było by świetnie gdyby nie to ,że na stereo 5.0 Center (cc6) gra strasznie lipnie ,tj. na 30% swoich możliwości ,czyli wszystkie kolumny grają dobrze a center odstaje . Gdy przelącze na Pro logic gra naprawdę wybornie taksamo jest na DD itp ...nie jest tez wyciszony na CH volume

https://www.audiostereo.pl/topic/84022-ciekawy-problem-z-centrem/

U mnie czy to na HK AVR 132 czy to na Denonie avc a 10se wszystkie 5 kolumn grało tak samo. Co więcej, można było każdą kolumnę osobno podgłosić lub przyciszyć. Jednak zgadzam się z przedmówcą, że do słuchania muzyki lepsze stereo.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Ja jeżeli słucham muzyki z CD stereo to puszczam ją zawsze przez Dolby Pro Logic II tryb Music. Efekt zależy od nagrania, zazwyczaj jest bardzo dobry. Z kanałem Center nie ma żadnych problemów.

dzięki bardzo!;) bo mialem troche stresu ,ze coś jest nie tak jak powinno..Ogólnie słucham na Direct ,Dm 603 dają naprawde dobre odczucie dźwięku więc ,że tak powiem niczego mi w nim nie brakuje;) Jedyne co bym jeszcze zmodyfikowal to coxial teraz mam Profigolda PGD481...rewelacji nie ma może coś z qed albo supernova

dzięki bardzo!;) bo mialem troche stresu ,ze coś jest nie tak jak powinno..Ogólnie słucham na Direct ,Dm 603 dają naprawde dobre odczucie dźwięku więc ,że tak powiem niczego mi w nim nie brakuje;) Jedyne co bym jeszcze zmodyfikowal to coxial teraz mam Profigolda PGD481...rewelacji nie ma może coś z qed albo supernova

Zamiast nowego kabla kup sobie kilka dobrych płyt :-)

Ja też słuchałem na direct (jak miałem jeszcze ten wzmak kina) ale u mnie w tym trybie pracowały tylko fronty. A co do kabla to ja jestem zwolennikiem teorii, że to nic nie da. Sygnał idzie cyfrowo i dopiero w ampli jest dekodowany na anologowy więc jedynie chodzi o to żeby był przyzwoitej jakości i dobrze ekranowany co by z powietrza zakłóceń nie zbierał

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Direct to jest specyficzny tryb ,rzekomo jest to najlepszy z możliwego dźwięku który może osiągnąć wzmacniacz/amplituner ponieważ wylancza on wszelaka 'nie potrzebną' elektronike co ma dawać więcej dynamiki,w Techniksach po włączeniu Direct wylancza sie nawet wizjer;)....aczkolwiek mi bardziej przypada do ucha 2.0 stereo niz Direct w którym jak dla mnie dźwięk robi się ociężały

Nie wiem jak w innych wzmakach, ale u mnie, na obydwu denonach Direct tak jakby odrzucał śmieci. Dźwięk jest bardziej czytelny, kulturalny, spokojniejszy, ale nie ociężały. Z wyłączonym directem dźwięk trochę upodabnia się do mp trójki.

Na włączonym direkcie jest trochę ciszej, ale że nie narzekam na brak mocy to dla mnie nie jest wada.

Panowie do słuchania w trybie direct trzeba troszkę przywyknąć. Na początku może odrzucać "brak dynamiki" (dla wszystkich przyzwyczajonych do łomotu) itp. Po czasie docenimy spójny dźwięk w którym żadne pasmo się nie narzuca. I z własnego doświadczenia mogę napisać, że dużo więcej można wtedy wychwycić. Ale jak już wspomniałem na to potrzeba czasu.

Panowie do słuchania w trybie direct trzeba troszkę przywyknąć. Na początku może odrzucać "brak dynamiki" (dla wszystkich przyzwyczajonych do łomotu) itp. Po czasie docenimy spójny dźwięk w którym żadne pasmo się nie narzuca. I z własnego doświadczenia mogę napisać, że dużo więcej można wtedy wychwycić. Ale jak już wspomniałem na to potrzeba czasu.

ja też lubię odsłuch w direct na Onkyo 609 , ale przy głośniejszym słuchaniu lub też kiedy żona siedzi obok , dźwięk nie jest podbity i czysty w każdym paśmie , samemu czasami wyłączam go ale to tylko przy cichym odsłuchu ( wtedy załącza się u mnie dymanic equalizer - coś a'la loudness - i całkiem fajnie to brzmi jak się cicho słucha )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.