Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana Denona dp-300f na Rega Planar 3 , RB 300 , Goldring 1012GX

torh55

Rekomendowane odpowiedzi

Używane Planary 3 chodza na ebayu w granicach 150 funtów. Ja za swojego (nie z ebaya) dałem 130. 150 funtów to 700 zł, wiem, wiem, w Polsce wszystko drożej, ale to chyba lekkie przegięcie. Nie wiem, jak gra ten Denon, ale 700 zł to dużo, jak na dopłatę.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Rega jest juz u mnie,tyle ze z ramieniem RB 250,za to doplacilem tylko 200zl.Roznica w dzwieku kolosalmna,szczegulnie w dynamice,bas wkoncujest szybki i wydajemi sie ze nawet glebszy,wysoki juz nie ssssycza.Ogulne wrazenie niesamowite.W polaczeniu z Tube Boxem 2 pro jecta(jeszcze nie wygzanym)scena i przestrzen sana wysokim poziomie.W koncu mam naped,ktory wykorzystuje mozliwosci systemu.

torh55: RB 250 jest ramieniem niezwykle podatnym na upgrade, a to okablowanie wewnętrzne, a to przeciwwaga, różne pierdoły. Wydrukuj sobie z vinylengine szablon do ustawiania geometrii Bearwald i zobacz, czy wszystko jest dobrze ustawione.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

O, co do regi... Trochę jestem ostatnio w tym temacie, i naprawdę - to, jak możesz ją upgrade'ować to temat na osobną, długą, dyskusję. Tak naprawdę od wymiany okablowania w ramieniu, przez dodanie pierścienia do regulacji VTA, szpidla i samej przeciwwagi, po zmiane subbplatera, plinty, talerza... I tak naprawdę, warto się w to bawić, każda zmiana przynosi poprawę, niektóre bardziej inne mniej, ale warto. Jeśli masz trochę zbędnej gotówki, możesz zakupić kita ISOKINETIK'a - ten tańszy jest bardziej opłacalny (choć możliwość regulacji prędkości przydaje się, ponieważ regom zdarza się nie trzymać płynnych obrotów).

Jeśli masz więcej samozaparcia, na angielskim ebay'u możesz złożyć mniej więcej to samo, co oferuje ISOKINETIK circa 400 - 600 zł taniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.