Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wybrać odtwarzacz strumieniowy, czy linn jest rzeczywiście jedyną rozsądną alternatywą?

bart-azazel

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Mam 2 DSy linna (Majik i Sneaky).

Od ponad dwoch lat nie uzywam odtwarzacza CD w ogole. Pomijam, rzecz jasna, naped CD w komputerze do ripowania plyt :).

Zadnych problemow nie mam. Jak na razie (czyli ponad 2 lata) - 100% bezawaryjnosc, mimo, ze korzystam rowniez z beta-wersji firmare'u Linna.

Nie mam rowniez zadnych problemow z wyszukiwaniem plyt z (juz w tej chwili) ponad 1000-plytowego zbioru.

Natomiast ostatnie 30 minut przeznaczylem na poszukiwania jednej z plyt moich corek (w postaci "fizycznej" plyty CD).

Aby oddac sprawiedliwosc - nie mam rowniez zadnych problemow z dzialaniem sypialnianego Squeezeboxa :).

Pomijam kwestie roznicy w jakosci brzmienia pomiedzy Squeezeboxem a Linnem, bo to sprawa oczywista.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Jak bardzo Linn sprawuje się lepiej w roli transportu w porównaniu do Squeezeboxa?

Rochu,

Jesli pytasz o roznice w jakosci wyjsc cyfrowych w obydwu urzadzeniach, to uczciwie musze napisac,

ze nie sprawdzalem (jako ze nie mam "czystego" DACa, do ktorego moglbym te urzadzenia podlaczyc).

Aby byc do konca uczciwym - musze napisac rowniez, ze nie wierze aby jakikolwiek DAC przy tego rodzaju testach

dawal slyszalna roznice :).

Innymi slowy - IMHO roznica sprowadzalaby sie li tylko do roznic w obsludze - a ta wynikalaby z np. roznego

oprogramowania "serwujacego" muzyke, oraz roznic w obsludze

"pilotow" - jak dla mnie na razie wzorcem ergonomii sa "piloty" do Linna - Kinsky a takze Songbook

Jesli pytasz natomiast o roznice w brzmieniu "kompletnych" urzadzen (czyli sygnal analogowy idzie do wzmacniacza), to roznice, rzecz jasna, sa (no - co poniektorzy napisaliby,

ze nie ma zadnych, bo wszystko gra tak samo :) ). Ale Linny graja lepiej w kazdym aspekcie - przestrzeni, barwy itp. Dla mnie sa one wystarczajaco duze, aby nie sklinac, ze

wydalem pieniadze na DSy zamiast kilkanascie razy mniej na Squeezeboxy :)

PS

Strasznie mnie wkurza sposob formatowania tekstow w tym forum - do ladu z tym dojsc nie potrafie

Gość rochu

(Konto usunięte)

Nie interesuje mnie wyjście analogowe Linna bo nie trawię sygnatury elektroniki Linna to raz, a po drugie chcę używać DAC-a ze stopniem wyjściowym na lampie. Stąd moje pytanie.

Jest sens kupić DS-a Linna z wyjściem coax na transport czy też nie?

Zagra lepiej niż SBT użyty w roli transportu?

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Nie interesuje mnie wyjście analogowe Linna bo nie trawię sygnatury elektroniki Linna to raz, a po drugie chcę używać DAC-a ze stopniem wyjściowym na lampie. Stąd moje pytanie.

Jest sens kupić DS-a Linna z wyjściem coax na transport czy też nie?

Zagra lepiej niż SBT użyty w roli transportu?

Dla mnie nie ma to sensu. Roznicy brzmieniowej nie bedzie. Bedzie tylko roznica w obsludze. I cenie.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

@rochu

To może takie coś.

http://www.qsonix.com/Public/v5/ProductQ205Overview.aspx

Wygląda, że ma dużo zalet ( cyfrowy tor Wadia i brak:) przetwornika) oprócz jednej wiadomej.

To chyba jedyny odtwarzacz plików z wyjściem USB.

@rochu

To może takie coś.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wygląda, że ma dużo zalet ( cyfrowy tor Wadia i brak:) przetwornika) oprócz jednej wiadomej.

To chyba jedyny odtwarzacz plików z wyjściem USB.

Komedia, zamiast jakieś fajnego laptopa, netbooka kupować takie pudło z wentylatorem z tyłu...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Komedia, zamiast jakieś fajnego laptopa, netbooka kupować takie pudło z wentylatorem z tyłu...

Nie każdy ma ochotę słuchać muzyki z laptopa przypiętego kablem do reszty systemu.

p.s. Twój komputer nie ma wentylatora?

Nie każdy ma ochotę słuchać muzyki z laptopa przypiętego kablem do reszty systemu.

no a swoja droga czemu tam nie zrobili chlodzenia pasywnego!? wyglada fajnie, ma spore mozliwosci, tylko ten wentylatorek burzy spokoj i powage sytuacji ;]

]

Tutaj Harpia ma w pełni rację,bo takie słuchanie to mało profi i jakość zazwyczaj kiepska jest.

No to ktoś naciągną Cię na system operacyjny komputera:)

niestety, a moze stety nie wszystkie systemy operacyjne sa platne. jest np. dziesiatki dystrybucji linuxa, oprogramowanych tak, ze smiem twierdzic, ze zwyklemu zjadaczowi chleba w domu, nic wiecej nie jest potrzebne. co z tego, skoro wiekszosc zachowuje sie jak lemingi i to nie tylko w komputerach?

jesli chcecie placic za cos, co moze i jest legalne i darmowe, to trudno, glupich nie sieja.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.