Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc z kablami w ramieniu/wyjściowymi

TomSawyer

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś, po włączeniu wzmacniacza, wrzuceniu płyty i odpaleniu gramofonu, nastała cisza. Przerażony tymże, zabrałem się do boju. Zmieniłem wkładkę - nic, podłączyłem do drugiego wzmacniacza - nadal cisza, wygrzebałem nawet starego daniela, żeby sprawdzić czy wejscia phono nie padły. I tutaj wszystko ok.

Przypomniałem sobie, że moja dziewczyna ostatnio, celem porządków "musiała podnieść i przenieść mój gramofon". Koniec konców, okazało się, że jakiś cudem oderwała w moim goldring'u IC od kabli w ramieniu.

I tutaj pojawia się problem - jestem w tej kwestii zielony, lutować umiem, ale mam cztery kolorowe kabelki wystające z ramienia - zaś na takiej gumowej "wtyczce", którą wkłada się w ramie regi, są cztery miejsca z cyną. I tutaj pojawia się problem, gdyż nie wiem który kabelek przylutować do którego miejsca.

Postaram się wrzucić zdjęcia - a was proszę o jakąkolwiek pomoc.

Nie mogę edytować posta, więc dodaje nowy, jeśli ktoś z moderacji byłby łaskaw połączyć...

To jest właśnie ten IC nieszczęsny. Z ramienia regi wychodzą 4 kolorowe kabelki, i który gdzie przylutować...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-30786-0-00314300-1308611035_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chociażby:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

....

Sprawdzić który jest który możesz miernikiem. Przed pomiarem odłącz przewody od wkładki ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Przypomniałem sobie, że moja dziewczyna ostatnio, celem porządków "musiała podnieść i przenieść mój gramofon". Koniec konców, okazało się, że jakiś cudem oderwała w moim goldring'u IC od kabli w ramieniu.

To dobrze że sprząta, ale broń Boże się z nią nie żeń ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.