Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 150 zetów

josef

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jakieś Philipsy które kilka lat temu kupiłem za 100zł.Ostatnio słuchałem Kossa R80 i moje Philipsy mało nie wylądowały w koszu. Oczywiście Kossy kosztują ok.400zł ale radzę poszukać używanych.Nie tak dawno były na allegro.

Gość josef do Leszek

(Konto usunięte)

Ja tylko żartowałem. Ciężko mi się skusić na kupowanie czegokolwiek w ciemno - a allegoro to dla mnie właśnie w ciemno.

Nie chodzi mi tu o super hi-end'y tylko o takie z w miare naturalnym dzwiękiem.

Gość merle

(Konto usunięte)

Z wymienionych firm tylko AKG specjalizuje sie w produkcji sluchawek. W przypadku pozostalych sluchawki to tylko zapelnienie katalogu mozliwie niskim kosztem. Albo i nie niskim. Mam kupione do celow profesjonalnych topowe SONY (nie pamietam modelu, jak sa na glowie to nie widac). Do pracy sa swietne. Ale gdybym mial uzywac ich do sluchania muzyki to bym zwariowal, tak zle graja. A kosztuja (-owaly) 1000 PLN.

W ciemno nie kupuj. Ja sie tak podnieciłem, jak usłyszałem te moje słuchawki z pałąkiem za szyję za 79zł (SHC - 550 czy coś takiego nie chce mi się teraz wyjmować) że kupiłem jeszcze jedne za 119zł zamknięte i to jest szajs. Po pięciu minutach uszy są spocone i krwawią od ostrych wyskokich:-) Oferty u sonego i philipsa cały czas się zmieniają.Z sonego spróbuj MDR-G52LP. Są identyczne jak moje philipsy. Używanych słuchawek osobiście się brzydze nie wiem czemu.

Gość trance

(Konto usunięte)

A oglądałeś Tonsile sd-426? Miałem je kiedyś - w swojej cenie rewelacja (ok. 150 zł). Bardzo wygodne, wokółuszne, typu otwartego z kablem wyprawadzonym z jednej strony. Grają naprawdę dobrze i mają świetny bas. W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego. Były testowane w HiFi i muzyka 10/98 ale były długo produkowane. Koniecznie posłuchaj ich bo to zupełnie inne słuchawni niż te, które masz...

Posiadam takowe tonsile, dzwięk rzeczywiście jak za tą cenę bardzo dobry, lecz są też i wady, a mianowicie:bardzo duże zniekształcenia przy niezbyt dużym poziomie głosności, krótki , słabej jakości przewód, no i po 2 latach niezbyt intensywnego słuchania padł mi jeden przetwornik, tzn przy pewnej częstotliwości odtwarzania słychać coś w rodzaju pogłosu towarzyszącego odtwarzanej muzyce, jakby nakręcać nakrętkę na rurę bez smaru, rodzaj pisku, efekt "styropian o szybę" nie jest to zbyt intensywne, ale słyszalne, wiadomo na słuchawkach słychać każdy szczegół.

Gość maciekw do Josefa

(Konto usunięte)

Czy pytasz się kumpli które dziewczyny są ładniejsze? Brunetki, czy blondynki?

Dlatego nie pytaj się jakie słuchawki są lepsze, tylko ich posłuchaj.

W sklepie na twojej głowie będą tak samo brzmieć jakbyś założył je w domu. Nie ma w tym przypadku mowy o dokonaniu złego wyboru ze względu na inne brzmienie akustyki sklepowej od akustyki domowej.

Dzisiaj nie jest trudno znaleźć sklep w którym będzie większość z nich.

Dlatego wybacz, ale takie pytanie, jak zadałeś je na wstępie tego wątku nie ma sensu.

Pozdrawiam i życzę miłego słuchania.

Gość josef do maciekw

(Konto usunięte)

Zasadniczo masz racje ;)

Ale wyszedłeś z założenia, że będę miał szansę odsłuchać wszelkie rodzaje słuchawek naraz co niekoniecznie jest prawdą - owszem - w jednym może kilku miejscach tak - ale nie wszystkie modele na raz - więc porównanie nie będzie miarodajne - zmęczenie ciągłym chodzeniem robi swoje ;(

Po drugie - zakładając, że każdej pary słuchałbym 5 minut i że było by 10 par to daje to prawie godzine - założę się, że po 10 minutach gostek w sklepie zaczął by stękac i mnie popędzać. A tak mając kilka rekomendowanych modeli zacieśniłbym krąg poszukiwań do powiedzmy 6 par.

Szukam czegoś niezłego do słuchania do 150zł. Wiem, że to nie dużo ale pewien poziom już powinien być. Moje dotychczasowe 20-letnie!!! tonsile odejdą na emerytuje - nadają się do filmów ale nie słuchania muzy - zupełnie brak im basów a wysokie tony też potrafią harczeć, teraz jeszcze kabel pęka w środku. Jedyny duży plus tych słuchawek to właśnie ten kabel - długi paro-metrowy i z bardzo dobrym ekranem.

Dodam, że interesują mnie słuchawki pełne, nie takie jak te tonsile gniotące uszy - po 2 godzinach ból jest zbyt duży :(

Z tego co wysznupałem to mogą być te:

sony mdr p180 90zł

akg k44 100zł

panasonic ht450 120zł

technics rp f290e-k 100zł

technics rp f300en 150zł

philips hp250 90zł

philips hp820 150zł

thomson hed 720 90zł

thomson hed 550 130zł

thomson hed 655 170zł

Która z tych firm robi względnie przyzwoite produkty - względnie naturalne i bez przerysowanych skrajów pasma?

https://www.audiostereo.pl/topic/844-s%C5%82uchawki-do-150-zet%C3%B3w/
  • 34 lat później...

Witam niedawno kupilem Philipsy HP 820 za 140 zl i jak na ta kase to sa super. Slucham ich na discmanie i czadem na odtwarzaczu CD.

Odczucia- momentami przy wiekszych głośnosciach troche duzo wysokich tonów jakies ,,sssszzzz'' troche zapiszczą ale zalezy od nagrania. Super bas szybki i dosc głeboki taki jak lubie przestrzeń i stereofonia super. Bardzo wygodne w tej cenie polecam.

można znaleźć zdjęcie sd 426 na stonie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) potem trzeba klikać produkty-sluchawki i na wybrany symbol. Jakbo co to załączam ich zdjęcie:

z strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) produkty/sluchawki/

[obrazekLUKASZ-111494_1.jpg]

post-1415-100005524 1170255885_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.