Skocz do zawartości
IGNORED

DAC na słuchawki z USB

daro896

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Cóż, zapewne należy zwrócić uwagę na to, na czym jest zrobiona konwersja USB-Spdif/I2S, pewnie też należy zwrócić uwagę jaki jest przetwornik C/A i na czym jest zrobiony wzmacniacz słuchawkowy. Czyli generalnie trzeba zwrócić uwagę na wszystko :-)

A tak poważnie, to zacznij od określenia budżetu jaki chcesz na to przeznaczyć, kolejnym krokiem jest informacja jakie słuchawki będziesz do tego podłączać, bo nie wszystko gra dobrze ze wszystkim. W dalszej części dopiero zaczniesz rozważać, co możesz maksymalnie wycisnąć w założonym budżecie.

Cóż, zapewne należy zwrócić uwagę na to, na czym jest zrobiona konwersja USB-Spdif/I2S, pewnie też należy zwrócić uwagę jaki jest przetwornik C/A i na czym jest zrobiony wzmacniacz słuchawkowy. Czyli generalnie trzeba zwrócić uwagę na wszystko :-)

A tak poważnie, to zacznij od określenia budżetu jaki chcesz na to przeznaczyć, kolejnym krokiem jest informacja jakie słuchawki będziesz do tego podłączać, bo nie wszystko gra dobrze ze wszystkim. W dalszej części dopiero zaczniesz rozważać, co możesz maksymalnie wycisnąć w założonym budżecie.

Budżet to pojecie względne kolega we wzmacniaczu zamienił kilka kondensatorów i zrobił kilka przeróbek ze wzmacniacza wartego 3 tys wskoczył na poziom wzmakow za 20 tys. Tyle ze to lampiak stereo:( ja szukam czegoś podobnego ale na słuchawki. Jak na razie mam 5tys dac+słuchawki. Ale mam nadzieje ze ktos żuci podobnym pomysłem i wydam 2,5 tys

Budżet to pojecie względne kolega we wzmacniaczu zamienił kilka kondensatorów i zrobił kilka przeróbek ze wzmacniacza wartego 3 tys wskoczył na poziom wzmakow za 20 tys. Tyle ze to lampiak stereo:( ja szukam czegoś podobnego ale na słuchawki. Jak na razie mam 5tys dac+słuchawki. Ale mam nadzieje ze ktos żuci podobnym pomysłem i wydam 2,5 tys

witam: dzieki Daro896 ze o mym chinolku tak zacnie piszesz :):) ze wskoczyl na tak wysoki poziom , oczywiscie to nie ostatnia modernizacja czeka go jeszcze maly lifting zewnetrzny zapodam mu nowe lampki nosy oraz cos z cd Denonkiem zrobie i mysle ze bedzie jeszcze lepiej choc juz jest prawie doskonale pozdrawiam

A mój kumpel kupił wieże sony 14 letnia wartą 50 zł pozamieniał coś w środku i ma teraz sprzęt warty 40k zł. Co za bzdury...

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

A mój kumpel kupił wieże sony 14 letnia wartą 50 zł pozamieniał coś w środku i ma teraz sprzęt warty 40k zł. Co za bzdury...

witam ale po co kolega tak sie unosi ...jak nie wierzy zapraszam do siebie Wejherowo ....piszac co za bzdury!!! miales na mysli swoj watek ....Scena na hektary... Tannoy M2 Ktory zalozyles ...moze to tez jakies bzdury: zanim cos napiszesz , przemysl to kilka razy zanim upublicznisz bo nie robisz tu krzywdy nikomu tylko sobie samemu pozdrawiam

Ja używam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pracuje w trybie asynchronicznym, ma analogową regulację głośności sterowaną z komputera (tak, analogową, nie cyfrową), może służyć tez w normalnym (nie-słuchawkowym) systemie, zasilany z baterii ładowanej przez USB, itd...

Ukryta Zawartość

Dla mnie bzdura i stereotyp to jedno i nic tego nie zmieni. Nawet zaproszenia na twoją osadę.

Bez odbioru!

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

Ja używam:

Ukryta Zawartość

Pracuje w trybie asynchronicznym, ma analogową regulację głośności sterowaną z komputera (tak, analogową, nie cyfrową), może służyć tez w normalnym (nie-słuchawkowym) systemie, zasilany z baterii ładowanej przez USB, itd...

Stary nie obraź sie ale jak to ma grac jak zasilane jest usb?? wydawało mi sie ze to podstawa

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ja używam:

http://www.usbdacs.eu/urzadzenia/Proton/7.html

Z opisu na stronie producenta wynika jasno, że regulacja głośności jest cyfrowa, a nie analogowa. Zmiana głośności w komputerze ,powoduje, tu cytat: zmianę sprzętowo w przetworniku, czyli w rejestrze konwertera, tak przynajmniej logika podpowiada, czytając ten enignatyczny opis. A to jest regulacja cyfrowa.

No i skąd pomysł że jest tam konwerter asynchroniczny? Przecież nie ma nic takiego nigdzie w opisie. Jest i owszem, ale dotyczy to innych konstrukcji, Cosecant i Brick. O Protonie nie ma ani słowa. Poza tym faktycznie, zasilanie z USB, fuj... Swoją drogą ciekawe dlaczego się nie chwalą co tam w środku siedzi za przetwornik i interfejs USB, wstydzą się przyznać, co wciskają klientom za te 900$ ? :-).

Ukryta Zawartość

mam i polecam

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.