Skocz do zawartości
IGNORED

Tape Input a inne wejścia

Azakmi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dręczy mnie pewna kwestia. Mianowicie: czy wejście Tape na wzmacniaczu różni się w jakikolwiek sposób charakterystyką od AUX lub CD?

Wiem, że wejście Phono (o ile występuje) różni się od innych wymaganym poziomem sygnału (sygnał tego wejścia jest dosyć mocno wzmacniany w stosunku do innych) i nieliniową charakterystyką. Jak pod tym względem wygląda wejście Tape? Wiem, ze na pewno nie różni się aż tak od innych jak Phono, ale czy w ogóle występują jakieś różnice od zwykłego AUX? Czy można potraktować wejście Tape jako kolejne wejście liniowe, które jest po prostu inaczej oznaczone? Wydaje mi się, że tak właśnie ta sprawa wygląda, ale wolę zapytać bardziej wtajemniczonych użytkowników.

Skoro już poruszam tę kwestię: czy wyjście Tape można potraktować jako zwykłe Line-out?

https://www.audiostereo.pl/topic/84797-tape-input-a-inne-wej%C5%9Bcia/

Azakmi

Jeśli się różnią to producent na końcu instrukcji obsługi podaje to w danych technicznych. Tak jest chyba w 99% wzmacniaczy.

Jeśli są identyczne, to w danych technicznych wyliczone są wejścia jednym ciągiem i jest wspólna wartość.

(oczywiście poza phone)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.