Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do rocka?

norwidos

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie wybrać kolumny do 2,5kzł na rynku wtórnym, nadające się do nieskrępowanego słuchania rocka, metalu i bluesa. Mój pokój ma 27m2 i służy także jako salka kinowa więc warunki akustyczne są extra. Jako wzmacniacz służy mi kombinacja Denon avr3802-pre-amp a końcówką mocy jest Yamaha ax-1090. Wybrałem taką kombinację bo nie chcę rezygnować z kina domowego. Wymogi w stos. do kolumn mam następujące-bas mocny i szybki, niekoniecznie ultra głęboki, wysokie zdecydowane ale nie jazgotliwe no i przede wszystkim duży potencjał obciążalności bo Yamaszka ma trochę pary....

P.S. miałem już Paradigmy Monitor 3 i grały żałośnie-nie rozumiem recenzentów, przecież są tragiczne. Obecnie posiadam Tannoy M5 ale one się tylko do Jazzu nadają.

https://www.audiostereo.pl/topic/8493-jakie-kolumny-do-rocka/

Wierzę, że Paradigm Studio 60 się nadają no i, że są super ale tak się składa, że pioruńsko drogie:(((

Natomiast jeśli chodzi o Monitor 3 to pozostanę przy swoim bo miałem kiedyś Nada C-350 i grały jeszcze gorzej niż z Yamahą. Próbowałem ich także z Denonkiem- to dopiero była porażka. Poległy na każdym froncie, jedyne ich zastosowanie w którym coś potrafią to kino dom. ale to nie jest mój priorytet. Mam chrapkę na jakieś poważnie solidne kolumny-oczywiście solidne w sensie brzmienia-a nie zabaweczki z buczącym basikiem, na siłę niskim a za nic rytmicznym. Dzięki za pomoc, pozdrawiam.

Też słucham rocka i też mam dylematy sprzętowe. Przy odrobinie dobrej woli i samozaparcia, w tej cenie, możesz zbudować klona ProAc 2.5. W sklepie kosztowały około 15 tys. - więc to raczej dość dobra kolumna. Niestety nigdy nie miałem okazji ich posłuchania. Pytanie jest takie: czy ProAc 2,5 jest kolumną na tyle uniwersalną, że poradzi sobie też z rockiem, czy należy o tych głośnikach zapomnieć i zdecydować się właśnie na coś w stylu Studio 60, JBL Xti 100...itp?

Ja cały czas myśle o sklonowaniu ProAca i myślę, że z innymi gatunkami muzycznymi moze być bosko (tez ich słucham). Ale jak będzie z rockiem??? może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.