Skocz do zawartości
IGNORED

WMA Pro vs MP3

hadwaoo

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A propos tagów ID, to zgodnie z sugestiami sprawdziłem .flac i .wma lossless na ustawieniach domyślnych. Wynik: flac większy plik, mniejszy bitrate; wma mniejszy plik większy bitrate.

To nie ma nic wspólnego z tagami.

Tagi to są informacje tekstowe "dopisane" do plików multimedialnych. W przypadku plików muzycznych mogą zawierać informacje na temat np. wykonawcy, tytułu utworu, tytułu płyty i wiele innych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

To nie ma nic wspólnego z tagami.

Tagi to są informacje tekstowe "dopisane" do plików multimedialnych. W przypadku plików muzycznych mogą zawierać informacje na temat np. wykonawcy, tytułu utworu, tytułu płyty i wiele innych.

no ale po co mi tagi jak mam oryginały na półce? Z resztą dobry ripper i tak dodaje informacje do pliku. W każdym razie wielkie halo o flaci etc a tu proszę:

240 płyt + zgrane pliki avi jak było jakieś wideo - 96GB.

Tam gdzie były składanki czy soundtracki dodałem wykonawcę do nazwy pliku i jest git.

Teraz moje spostrzeżenia:

Windows Media Player - prosty i łatwo się go obsługuje. Dobrze zgrywa składanki nie trzeba się bawić w konfigurację nazewnictwa ścieżek itd. Ale ma kiepską bazę danych. Mniej popularne wydania to problem dla MS. Składankę PULSa This is Psyhodelic Trance - dwie płyty - widział i ripował jako jedną z tymi samymi tytułami. Czasami jakiś album jest w innym wydaniu i jest na nim więcej utworów niż przewidziała to baza MS ;-) Jedna zaleta - świetnie ripuje zabezpieczone płyty na równo z CDex.

dbpoweramp - bardzo wygodna aplikacja, sporo możliwości i sprawia wrażenie dokładnego, co potwierdzają użytkownicy. Czasem lubi się powiesić na czymś i tak mu zostaje. Co do baz danych jakie obsługuje program to z tego co jest należy wyłączyć All Media Guide. Ja pod koniec pracy z programem używałem już tylko GD3 i freedb. Ta allmedia to jakaś porażka ale zawiera dużo okładek ;-) Biorąc pod uwagę fakt, że z odpłatnością za program dostaniemy dostęp do tych baz i kilku innych programów z pakietu, to chyba warto kupić aplikację.

EAC - zrobiłem kilka płyt. Duże możliwości i bardzo fajna aplikacja dla emerytów. Okładki teksty piosenek, edycja wavów, etc etc. Jak ktoś ma 300 płyt i dużo czasu to polecam ;-) Program ma problemy z dekodowaniem zabezpieczonych płyt.

No i jeszcze jedna uwaga - do ripowania potrzebny jest dobry CD!

No to bądźcie na dobrej fali ;-)

Pozdr, Krzysiek

no ale po co mi tagi jak mam oryginały na półce? Z resztą dobry ripper i tak dodaje informacje do pliku.

A po co Ci np. katalog w bibliotece? Pewnie wystarczy, że książki mają wydrukowane na grzbietach tytuły, nie - i sobie chodzisz i szukasz? Na szczęście tak jak piszesz "dobry ripper dodaje".

Uczulony na programy bazodanowe czy dopiero musisz odkryć do czego przydaje się tagowanie, tak jak dopiero co odkryłeś istnienie różnych formatów audio? ;)

EAC dla emerytów ????

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.