Skocz do zawartości
IGNORED

Van Den Hul INTEGRATION HYBRID ?

sebolx

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ten kabelek to podrobiony VDH ??? Ewentualnie gdzie kupic taki oryginalny ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/85007-van-den-hul-integration-hybrid/

Najpewniej to wiadomo, u dealera :-) Tutaj masz liste deakerow VdH w EU:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Dzieki Panowie hmm... szukam IC i widze ze chyba to nie bedzie latwa sprawa bo wiekszosc pewnie podrobionych IC jest w sprzedazy internetowej :-/

Ten wyglada tak samo jak ten na aukcji ebay tylko tu juz cena 2x taka

Ukryta Zawartość

A jaka jest pewnosc ze w tym pemarkaudio nie dostane takiego samego IC jak te oba tylko kolejne 2x drozej ?

Czy ten VDH nie ma czasami fabryki w chinach bo wcale bym sie nie zdziwil gdyby mial :-/

Ps. zadzwonie i zapytam pemarkaudio czy moga mi fotki tego IC wyslac zobaczymy czy im sie bedzie chcialo ;)

Ukryta Zawartość

Ja własnie wpi.....em się w tak zwaną kichę tego kabla ale na całe szczescie udalo mi sie zwrocic. W necie jest strona pokazująca drobne roznice miedzy kichą a oryginałem zarówno w samym kablu, różnice wizualne wtyków kichy i oryginałów jak również różnice w czcionce logo. Wspomniana strona odnosi sie konkretnie do tego modelu IC. Jak znajdę tą stronę, to podrzucę.

znalazłem link:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mariuszdab

Bardzo Ci dziekuje za ta strone to straszne co sie dzieje na tym swiecie szkoda slow... :-/

To samo jest z Audioquestami i innymi drogimi IC :-/

Napisalem @ do pemarkaudio poprosilem o zdjecia tego IC i cene w pln ciekawe czy dostane odpowiedz i czy bedzie im sie chcialo zrobic zdjecia ;)

Myslalem zeby tez posluchac tego ale czy to nie china ?

Ukryta Zawartość

No i moze tego tanszego sprawdze co o nim myslicie oryginalny bedzie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

znalazłem link:

Ukryta Zawartość

Kurcze, to po wietnamsku :)

Ten wyglada tak samo jak ten na aukcji ebay tylko tu juz cena 2x taka

Ukryta Zawartość

Z tego co widać, to podróbka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

<sebolx>

1. O tym sprzedawcy z Allegro było już wielokrotnie na forum - sprzedawca podróbek "made in Hong Kong". To samo kupisz na eBay, tylko taniej.

2. Tu masz wyszczególnionych kilku sprzedawców z eBay, którzy handlują podróbami http://www.vandenhul.com/

3. Na zdjęciach w aukcji na eBay, z której dałeś link zaraz na wstępie, trochę dziwny wydaje mi się ten woreczek. Moje IC, kupione u autoryzowanego sprzedawcy w UK, były zapakowane tylko w pudełka. Pudełka te natomiast mają specjalną plastikową wytłoczkę i w niej jest ułożony kabel, tak że dla woreczka nawet nie ma zastosowania. Ale być może nie jest to regułą... Dołączam foto jednego z moich opakowań.

Zresztą poszukaj na forum - był gdzieś cały temat o VdH z eBay.

4. Z tego, co mi wiadomo (a i kiedyś rozmawiałem na ten temat z osobą z Pemarku), to VdH jako jedna z niewielu firm unika raczej chińskiej produkcji. Te kable, które ja przynajmniej mam, są jak najbardziej w całości "Made in EU". Jak wiadomo VdH jest holenderski, jednak korzystają z hut w Niemczech, a co za tym idzie, może być i użyta polska miedź, która na pewno jakościowo jest lepsza niż chińska :)

Ten link po wietnamsku to super pomocny jest teraz juz kazdy rozpozna oryginalny IC ;)

Dostalem odpowiedz z pemarkaudio fotek nie moga zrobic jedynie te ktore sa na stronie w opakowaniu ale Pan napisal ze kupuje u nich oryginal od autoryzowanego dystrybutora cena INTEGRATION HYBRID 0,6m z kosztem dostawy i malym rabatem 12% tu mile zaskoczenie ze rabat jest przy pierwszym zakupie juz ;) cena 663pln i mamy oryginalny IC VDH w domu :)

Ps. tak sobie pomyslalem ze autoryzowani dystrybutorzy i oficjalne strony producentow powinny zawierac wlasnie takie dokladne zdjecia oryginalnych IC i innych przewodow zeby kazdy przyszly kupujacy mogl sprawdzic oryginalnosc kupowanego gdzies z 2 reki towaru i ewentualnie zawiadamiac serwis o naruszeniu regulaminu "handel podrobkami" !

A mozliwe ze wlasnie wtedy sprzedawali by wiecej oryginalnych kabli bo ilu tych oszukanych kupujacych wolaloby doplacic i miec oryginalny produkt a tak czesto nieswiadomie maja podrobiony syf !!! :-/

ememka

Dzieki za info pisalem post i jak napisalem to dopiero Twoj sie pojawil ;)

Bede uwazal juz na to wszystko wole doplacic i miec oryginalny niz cos co niczego dobrego do systemu nie wniesie i 500pln w bloto wywalne bedzie :-/

Gość

(Konto usunięte)

Ten link po wietnamsku to super pomocny jest teraz juz kazdy rozpozna oryginalny IC ;)

Dostalem odpowiedz z pemarkaudio fotek nie moga zrobic jedynie te ktore sa na stronie w opakowaniu ale Pan napisal ze kupuje u nich oryginal od autoryzowanego dystrybutora cena INTEGRATION HYBRID 0,6m z kosztem dostawy i malym rabatem 12% tu mile zaskoczenie ze rabat jest przy pierwszym zakupie juz ;) cena 663pln i mamy oryginalny IC VDH w domu :)

Ps. tak sobie pomyslalem ze autoryzowani dystrybutorzy i oficjalne strony producentow powinny zawierac wlasnie takie dokladne zdjecia oryginalnych IC i innych przewodow zeby kazdy przyszly kupujacy mogl sprawdzic oryginalnosc kupowanego gdzies z 2 reki towaru i ewentualnie zawiadamiac serwis o naruszeniu regulaminu "handel podrobkami" !

A mozliwe ze wlasnie wtedy sprzedawali by wiecej oryginalnych kabli bo ilu tych oszukanych kupujacych wolaloby doplacic i miec oryginalny produkt a tak czesto nieswiadomie maja podrobiony syf !!! :-/

ememka

Dzieki za info pisalem post i jak napisalem to dopiero Twoj sie pojawil ;)

Bede uwazal juz na to wszystko wole doplacic i miec oryginalny niz cos co niczego dobrego do systemu nie wniesie i 500pln w bloto wywalne bedzie :-/

Też wychodzę z założenia, że lepiej trochę dopłacić i mieć 100% pewności, że mam oryginał. Można wtedy spać spokojniej... ;)

A i w wypadku późniejszej odsprzedaży, zawsze jest łatwiej, gdy dodasz informację: "Kupione u autoryzowanego dealera - w załączeniu paragon" :)

Oryginalny jest w wytlaczanej tacce, pudelko ma okienko z grubego celofanu na wyeksponowanie wtykow i kabli, na pudelku jest naklejkowa plomba firmowa, w pudelku znajduje sie rowniez firmowy prospekt. Przedmiotowa firma nie stosowała i nie stosuje żadnych woreczkow na kable.

Kupiona przeze mnie kicha byla wlasnie w takim woreczku oraz pudelku bez tacki i okienka, na pudelku nie bylo plomby, na bocznej stronie pudelka byly zaznaczone pola odnosnie dlugosci oraz rodzaju wtykow. Sprzedawca byl na tyle sympatyczny i uprzejmy, ze bez slowa zwrocil mi kase po odeslaniu kabla.

Obserowalem wszystkie aukcje na naszym rodzimym portalu aukcyjnym dot tego kabla na przestrzeni roku i smialo moge stwierdzic, ze 80%, to byly kichy.

Mariusz, chodziło mi też o różnice soniczne, czy porównywałeś granie obu kabli?

Powiem szczerze, ze byłem tak zdegustowany i zły po otrzymaniu przesyłki z podróbką, że nawet go nie podpiąłem, czego do tej pory nie mogę sobie wybaczyć. Po odwróceniu feralnej transakcji zacząlem wypatrywać oryginału az wreszcie mi się znudziło(pojawiały się same podróby). W ten sposób skutecznie wyleczyłem się(ale coś czuję, że nie do końca)z tego kabelka. Reasumując, nie słyszałem ani podróby ani oryginału choć często sprawdzam aukcje z nadzieją, że pojawi się używany oryginał za jakieś przyzwoite pieniądze.

Ja moze kupie ten IC musze to przemyslec jeszcze bo tak w ciemno to troche ryzyko ze sie nie zgra a tani nie jest...

A tak wyglada opakowany oryginalniy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja moze kupie ten IC musze to przemyslec jeszcze bo tak w ciemno to troche ryzyko ze sie nie zgra a tani nie jest...

A tak wyglada opakowany oryginalniy

Przepraszam za niedyskrecję:), jaka cena za kabelek?

Witam, czy ktoś z kolegów może wie czy jakaś stara wersja tego kabla nie była w innym kolorze?

sam kolor przewodu to nie wiem ale niektóre wcześniejsze modele VDH miały ceramiczne wtyki

Witam, czy ktoś z kolegów może wie czy jakaś stara wersja tego kabla nie była w innym kolorze?

Ten kabelek wystepował w jednej wersji, takiej jak na fotce, oczywiscie nie licząc wersji na XLR. Ewentualnie róznicowany był długościami.

Kolor kabla oraz wtyki są niezmienne od początku produkcji.

sam kolor przewodu to nie wiem ale niektóre wcześniejsze modele VDH miały ceramiczne wtyki

Zgadza się ale to w The First i The Second.

Przepraszam za niedyskrecję:), jaka cena za kabelek?

Bardzo uczciwa oferta za fajny kabelek, jesli za 5 paczek jest ewidentna kicha, to tu nie ma nad czym sie zastanawiac.

Wydaje mi sie, ze firma miesci sie w Nieporęcie i nalezy do Pana Jasika, autoryzowanego przedstawiciela VdH na Polskę, więc wiarygodniej chyba juz sie nie da:)

Bardzo uczciwa oferta za fajny kabelek, jesli za 5 paczek jest ewidentna kicha, to tu nie ma nad czym sie zastanawiac.

Wydaje mi sie, ze firma miesci sie w Nieporęcie i nalezy do Pana Jasika, autoryzowanego przedstawiciela VdH na Polskę, więc wiarygodniej chyba juz sie nie da:)

Pan ktory mi odpisal podpisal sie jako Piotr Śmiejczak jesli zapewnili ze sa autoryzowanym dystrybutorem to wiadomo ze to bedzie oryginalny kabelek tylko szkoda ze nie maja 0,8m bo ten 0,6m u mnie to tak srednio pasuje CD wtedy musi stac bardzo blisko wzmacniacza a lampki daja troche ciepla na boki no i wyglada to tez troche dziwnie wiec musze sie zastanowic jeszcze ale mam wielka chec posluchac tego IC u mnie ;)

• 1 miesiąc później...
  • 11 miesięcy później...

Obejrzałem zdjęcia podrobionego VDH i wychodzi że ten link to także kicha prawda ? Czy może się mylę ? w każdym razie czcionka i usytuowanie liter jak w tej z podróbki .... ? Niech ktoś także zerknie swoim okiem

Ukryta Zawartość

EDIT, Coś czuję. że sam sobie zrobił tą aukcją unfall, między zdjęciami pojawia się zdjęcie "jakby katalogowe" i na nim widać ewidentnie że podróbka ( zgodna z poradnikiem ) natomiast sam kabelek wygląda chyba na oryginalny :)

PORADNIK :

http://www.vnav.vn/forum/viewtopic.php?f=49&t=20829

Ukryta Zawartość

Ten Integration na allegro to juz chyba wisi 2 lata bo podrobiony jest wiec nie kupowac !

Ja mialem juz Integration ale sprzedalem koledze z forum a szkoda bo teraz chetnie bym sobie go jeszcze potestowal na obecnym systemie . Gram teraz na VDH The Second .

• 1 rok później...

A ten - oryginał czy nie? Pudełko bez okienka...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

raczej podróba , po pierwsze opis na kablu za bardzo rozciągnięty , brak stickera "ground" na końcówkach przy wtykach z jednej strony , opis na pudełku "integration" , nazwa handlowa tego kabla to "the integration hybrid" i do tego jest to nazwa bodajże zastrzeżona....Kupiłem ten kabel w 2002 roku w nautilusie , pudełko było inne z wkładką plastikową i okienkiem .

Sprzedający w międzyczasie mi odpisał, że kabelek kupiony w Holandii i na 100% oryginał, ale paragonu nie posiada. Pudełka chyba się trochę zmieniły, widziałem parę aukcji na Ebayu (autoryzowanych sprzedawców), gdzie pudełka nie miały okienka, niemniej były to inne przewody. Tak czy owak, warto dokładnie go sprawdzić przed zakupem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.