Skocz do zawartości
IGNORED

Głośnik 2.1/5.1 do 300zł

Adical

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w najbliższym czasie chciałbym kupić głośniki, rozmawiałem o tym ze sprzedawcą w sklepie. Facet stwierdził ze mam za mały pokój do głośników 5.1 i polecił mi abym zakupił zestaw 2.1 gdyż 5.1 są stosowane do dźwięku przestrzennego głownie w salonach. Mój pokój wraz z rozstawieniem mebli poniżej.Zestaw który polecano mi w sklepie to LOGITECH Z-523. Co myślicie o tym zestawie oraz czy rzeczywiście mój pokój jest za mały do głośników 5.1? Głośniki stosowałbym do filmów, gier lecz głownie do muzyki. Słucham w 80% Rapu 15% to techno i jego odmiany a pozostałe 5% to muzyka innego rodzaju. Dodam ze zależałoby mi na dobrym subwooferze.

Pozdrawiam Adical :cool:

fd8f2b77a10cb865.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/85052-g%C5%82o%C5%9Bnik-2151-do-300z%C5%82/

ja uzywam glosnikow edifiera i jak chodzi o dzwiek sa naprawde bardzo fajne.

Pare lat temu tez mialem logitechi ale odeszlem od nich dopiero teraz wiem jak glosniki powinny grac.

Problem tylko ze w 300 zl nie wiem czy bys sie zmiescil ale to trzeba poszukac troche w google.

pozdro

Za tą kasę tylko microlab fc 330. Albo wersja 5.1 FC-730, ale to już 400zł.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Zastanawiałem sie nad tymi Microlab fc 330 na rynku dostepne sa już od 188zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) więc jeszcze trochę można wydać, a zakładam ze im droższe tym lepsze choć nie zawsze jest w tym racja wiec może jest coś wartego uwagi w cenie 300zł oraz zależałoby mi aby było coś koloru czarnego gdyż kolor tych Microlabow ani troche nie pasuje do kolorystyki mojego pokoju ;( patrzałem rownież Edifiera -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lecz kosztują o 60zł za drogo ;(. Może jest jeszcze coś wartego uwagi ?

Dziękuje i Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A co myślicie o tych głośniczkach Microlab FC-550

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lecz jest taki problem ze nigdzie nie mogłem znaleźć recenzji ani opinii na temat tego modelu. Dodam że zależy mi na dobrym subwooferze :)

Pozdrawiam : )

Ukryta Zawartość

2.1 i niekoniecznie mocniejsze, bo moc w tej cenie nie idzie w parze z jakością. Ja używam w tej kwocie Samsungi Pleomaxy S2-500B(S2-600B także warto rozpatrzyć, są lepsze, ale sporo egzemplarzy miało wadę fabryczną, źle polutowane wtyki, przez co w niektórych czasem tracił się dźwięk na chwilę przy poruszeniu kabli), dźwięk mnie zadowala, są podłączone do PS3.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

530 to to samo co 330, a różnice widać na zdjęciach :)

Prawie masz rację, bo poza zewnętrznym wzmacniaczem i pilotem FC-530 mają większy głośnik niskotonowy., a i sam subwoofer jest minimalnie większy. Ze specyfikacji na stronie producenta można też wywnioskować, że satelity w FC-330 są większe (wraz z zastosowanymi przetwornikami), ale okazuje się to nieprawdą.

Wy mówicie o FC 530 a ja pytałem o FC 550 ;P

A co myślicie o tych głośniczkach Microlab FC-550

Chyba ze miedzy nimi nie ma różnicy, jeżeli nie macie do nich żadnych zastrzeżeń czy uwag to jak wrócę z wakacji to już będą na mnie czekać :)

Pozdrawiam.

Wy mówicie o FC 530 a ja pytałem o FC 550 ;P

Chyba ze miedzy nimi nie ma różnicy, jeżeli nie macie do nich żadnych zastrzeżeń czy uwag to jak wrócę z wakacji to już będą na mnie czekać :)

Pozdrawiam.

Nie bierz tego. Ktoś je słyszał? Na dodatek mają satelity plastikowe. Bierz to co ci mówiłem (fc-330), albo wersje pochodne. Wszystko jest tu z mdf'u i towar sprawdzony. Sam posiadam i za tę cenę nie ma nic lepszego. Nawet mają jakieś tam średnie i wysokie tony,czego w logitech i creative nie uświadczysz.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Nic nie mam do FC-330 i widze ze przez was jak i wiele innych stron polecane, lecz w pokoju, a dokładnie w miejscu gdzie miały by stać satelity wszystko jest w kolorze czarnym od monitora poprzez klawiature/myszke i biurko gdy dodam do tego mahoniowy kolor głośników będą ona bardzo brzydko wyglądać ;(((. Czy aby na pewno błędem będzie wybór Microlab FC 550 gdyż na innym forum nie wyspecjalizowanym w tego typu sprawach polecili mi FC 330 (tak jak tu) lub FC 550.

Nic nie mam do FC-330 i widze ze przez was jak i wiele innych stron polecane, lecz w pokoju, a dokładnie w miejscu gdzie miały by stać satelity wszystko jest w kolorze czarnym od monitora poprzez klawiature/myszke i biurko gdy dodam do tego mahoniowy kolor głośników będą ona bardzo brzydko wyglądać ;(((. Czy aby na pewno błędem będzie wybór Microlab FC 550 gdyż na innym forum nie wyspecjalizowanym w tego typu sprawach polecili mi FC 330 (tak jak tu) lub FC 550.

Wybór należy do ciebie - kolor głośników czy ich dźwięk :). A głośniki których nikt nie słyszał to mina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.