Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy M4 i Pionner A-607/TechnicsSl-PS7

barton

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć barton.

Napisz coś proszę o dźwięku tego Pioneera. Jesteś z niego zadowolony?

A kabelków nie polecę Ci teraz żadnych w ciemno, ponieważ nie znam dźwięku tego systemu i kwoty jaką chcesz przeznaczyć na kable.

Pozdrawiam.

Pionner mój spisuje się całkim,całkiem.Barwowo bardzo porawny dźwięk,gra w miarę analityczne i przeszczenie bas mógłby być trochę twardszy ale pozwala sobie na niskie zejścia na "Tannoyach".Dźwięk jest raczej ciepły żadnych wyostrzeń w kombinacji z momi Technicsem(analityczny,super bas,świetna przeszczeń, dużo powietrza, lekko wychłodzona barwa) wszystko się równoważy.Te odczucia wynikają z odsłuchu na kolumienkach Infinity Reference 10 które fizycznie się skończyły.Tannoye mam od kilku dni ,i nie mam jeszcze pełnego zdania ale napewno barwowo zdecydowanie lepsze.Kolumny nie wygrzane jeszcze bo codziennie słyszę więcej. Muszę otwór bas reflexu przymknąć bo mam wrażenie że dźwięk jest lekko na Tannoyach przyciemniony. Nara tyle.Pozdrowienia dla wszystkich i proszę o pomoc w dobraniu okablowania w moim mieście nie ma możliwości przesłuchania kabli.

nie, ale cudów na tym poziomie cenowym bym się nie spodziewał.Kiedyś w Audio albo w czymś podobnym czytałem recęzje tego wzmacniacza i była super.Zastosowane scalaki w końcówce mocy ponoć na wysokim poziomie, toroid o ile się nie myle - niby wszystko ok ale ja i tak nie wieżę że sprzęt za tę kasę zagra idealnie.To co przekazuje mój Pionner nie ma twój Technics i odwrotnie, jakieś kompromisy dźwiękowe są nieuniknione.Jeżeli ma się możliwość porównania bezpośredno klocków to należy kożystać. Wszelkie opinie i recenzje przyjmuje pomocniczo bo nie dokońca można liczyć na mój , pana redaktora i twój oczywiście poziom woskowiny w uszach(żart).Żarty żartami ale czyszczenie uszu to najtańszy sposób poprawy dżwięku jaki znam.Nara Dzięki za poradę postaram się może przesłuchac ten kabel.

-> barton....

Co do Twoich tannoy-ów to jesli sa nowe minimum daj im czas 150h potem sie mozesz powoli wsluchiwac jak one brzmia. Co do bass reflexu to chcesz powiedziec ze konstruktorzy sie pomylili a Ty to poprawiles poprzez zatkanie otworu :))

po 1. KOLCE

po 2. Minimum 8-15kg / kolumne

po 3. Nie kable za 1.50

po 4. Nie zatykaj niczego :D

pozdrawiam

BTW, Voyt Ty taki stary wyga a pozwalasz koledze na takie eksperymenty :)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Witam!

Parę słów o m4. Ta kolumna wymaga solidnego wygrzania. U mnie dźwięk się zmieniał przez około 1mc-2mc. Po zakupie miały jakby podbity wysoki bas - gdzieś koło 150Hz. Z czasem ten efekt zanika i pojawia się więcej barw w średnicy.

Pozdrawiam

Opteron:

Hihihi, jak ktoś lubi zatykać dziurki to można i tak, a jeśli to pomaga to czemu nie ;-)

A tak swoja drogą, to uważam, że za wcześnie jeszcze na zmianę kabli. Barton powinien lepiej poznać kolumny i wtedy będzie wiedział co chce osiągnąć przez zmianę kabli.

->karpusx

Wiesz, zastawia mnie fakt iz kupilem sobie co prawda M5, byly one uzywane wczesniej jednak caly czas cichutko na jakiejs Yamaszce ale zaobserwowalem identyczny efekt podbicia wysokich basow, to sie uspokoiło dopiero niedawno (ok 3 tydz grania), facet sluchal ich przy wycieciu basu -12dB na wzmaku, takie mial widzimisie.

Czyzbym kupil "niewygrzane" 2nd hand-y ;-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

mam pokój 30m a kolumny ze względu na drewniane krzywe podłogi postawiłem na 22kg cokołach z piaskowca i jest zdecydowanie czytelniej(ale jeszcze nie to).Oczywiście koledzy macie rację co do wygrzewania uzbroje się w cierpliwość.Czy da coś jeszcze dodanie kolcy(w moim komplecie nie było ich) gdzie można je kupić poprzez internet?.Piaskowiec zastosowałe poprzednio do moich małych Infinity, podstawki miały też około 22kg dżwięk zmienił się nie do poznania- tak samodzielna konstrukcja z elementów od kominków.Mam na spyl.Oczywiście dziękuję za porady.

• 8 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.