Skocz do zawartości
IGNORED

NOWE ALTUSY 300 stara nazwa nowe brzmienie

Rekomendowane odpowiedzi

Kto słuchał niech się wypowie...

Moje odczucia sa pozytywne z tym ze na poczatku było mało basu zrobilem gimnastyke generatorem na 25 Hz i je rozgimnastykowałem tezraz sa ok.

ODSŁUCH:

Neutralność 3

Stereofonia 5+

Srednica 3

Bas 4

wys tony 4-

Odsłuch był na trzeżwo !!! Płyty Chesky Jazz (Coca cola dzikusi) ,Eurytmix brzmiały poprawnie za to metalica nie ponieważ kolumny te mają lekko wyostrzony zakres srednio-wysoko tonowy co moze nie podobac sie rasowym audiofilom. Gitara jest odtważana przecudnie ostry kobiecy wokal niekoniecznie. Stereo posłuchajcie sami i napiszcie...Kumpel był w szoku mówił to jest altys niewierzę !!! W poruwnaniu do starych zmieniono wiele zwrotnice,przetworniki,bas-reflexy,objetosc kolumn. Na pierwszy rzut ucha zauważa się stereofonie i inne lepsze wys. tony dawny wys przenosil do 18 khz nowy z ferrofluidem do 20 khz stary żwir na szybę nowy drobny piasek bardziej miekko...

Gdy renomowana firma wypuszcza na rynek bubel to wielu ludzi tego nie przyjmuje do wiadomosci bo renoma robi swoje...

Jak znany aktor powie denny dowcip to wszyscy i tak sie smieja, gdyby powiedział go szary człowiek zszedłby ze scemy z wiaderkiem ketchupu na głowie...

Jak w moim F 126p założyłem obrotomierz i pokazałem koledze jak sie dokreca do prawie 6000 obr/min na 3 biegu ok.90 km/h skwitował to jest niemozliwe bo tylko maluch i tyle...

Może i maluch ,ale jednak trzeba miec duza wiedze zeby takowego stworzyc od podstaw gdzie czesci w silniku wykonane sa dokladnoscia do tysiecznych mm-tra. Np: 20.240 mm

Teraz od roku wycziszam tego szerszenia efekty znaczne dosłownie 3 razy ciszej kilkanascie kilogramów mat itd. Pełne obroty kiedyś masa huku dziś radia można normalnie słuchac !!!

Kumpel wsiądzie i tak powie tu jest za cicho to nie może być maluch...

Gdy głośniki polskiego producenta umiescimy we własciwej obudowie z odp zwrotnicami zagrają przepieknie kolega przyjdzie i powie (...) wiadomo z resztą co powie...

P.S membrana z celulozy nie jest zła... kolega wyjechał z kolezanka wiec nie zaprotestuje w nalbilizszym czasie.

MAC

Jest swietna strona o maluchu na necie. Czego tam ludzie nie usprawniali, wyciszali doprowadzali wiecej ciepelka na przednia szybe, przycinali jakies rurki itd. A nie mozna by tak po prostu zrobic lepszego pojazdu zamiast zmuszac ludzi zeby stawali sie Adamami Slodowymi?

Gość maciekw do mac

(Konto usunięte)

Ponieważ powinna to być przyjemność to wolę robić kolumny z dobrymi głośnikami zachodnimi a nie szajsem z tonsilu. Mogę o tym mówić, bo większość głośników swego czasu próbowałem zaaplikować. A malucha tuningowałem w latach 70-80, bo nic innego nie było wtedy dla mnie dostępne. A w 2003 r. zakrawałoby by to na masochizm lub inną dewiację.

To zobacz na www.maluch.mgt.pl i zobaczcie zakładkę przeszczepy oraz filmy

W Francji 2cv to auto kultowe Vw garbus w Niemczech Włochy F 500

U nas f 126p ? nie bo jestesmy chyba zakompleksieni cudze chwalimy swe ganimy Czy mam rację ?

Przetworniki Tonsila są ok i tyle może nie wszystkie ale większość...

Czy wzmacniacze Lampowe też są dla masochistów może i ciepło ale reszta ??? Mimo to sam takowy chciałbym mieć zamiast kominka mieć cieplo i słuchać ciepłej średnicy zapominając o zniekształceniach ,basie i cenie...

Gość Denon lover fo Maca

(Konto usunięte)

O czym Ty mowisz? Garbus i 2CV to legendy motoryzacji, a maluch? Najgorsze ze tyle osob sie zabilo jezdzac tymi trumienkami ktore sie zapalalo kijem od szczotki. A w tym samym czasie Czesi robili Skody a Jugole Zastawy.

Ciekawy jestem jaki sprzet audio robia teraz Czesi, Wegrzy i Albanczycy?

F 126p Przechodził próbę zderzeniową w Przemysłoowym instytucie motoryzacji autko uderzyło w betonową sciane z v= 40 km/h-efekt kabina nienaruszona Max przeciazenie wyniosło na kaście 126p 40 G dla porównania stary Vw POlo 37 G R5 40 G 2cv 33G und Vw Garbus 47 G Z moich własnych wyliczeń fiacik nacisnął na scianę z siłą 27 TON !!!

Mimo to dziś w dobie poduszek i ABS-u wszystkie autka te sa mało bezpieczne !!!

Czy ktoś wie ze nawet emeryt maluch czy skoda 105 mają strefy kontrolowanego zgniotu...

Maluszek ma nawet wzmocnienia w drzwiach czego nie ma opel kadett ,ford sierra czy Renault 19 z 1989 roku !?, łatwo odkształcalne nadwozie przód i tył i sztywną częsc pasażerską, zbiornik paliwa w bezpiecznym miejscu, dwuobwodowy układ hamulcowy

Konstrukcja powstała 30 lat temu !!!

Wniosek dzis i tak sa juz inne standardy ale nadal predkości pow 60 km/h sa przerazająco niebezpieczne...

KONCZE WYWODY BO TO NIE FORUM MOTORYZACYJNE. DROGI FORUMOWICZU JAK KUPISZ KOLUMNY TO LEPIEJ ZAMOW TRANSPORT DO DOMU TAK BEDZIE BEZPIECZNIEJ i NIKOMU KOLUMNA CZEREPA NIE ZETNIE...

Kierowca 70 kg przy uderzeniu z v=50 km/h wazy 1 tone to Altus pewnie 350 kg kto by chciał poczuć to na włanych plecach...

Zapinajcie pasy by nie miec kierownicy w brzuchu przy błachej stłuczce a altusa z tylniej kanapy na plecach z siła 350 kg TO JEST NIEZDROWE

KONIEC i BASTA

a ja myślę że to bardzo dobrze że Mac po pierwsze kupił produkt polski, po drugie lekko je stuningował, po trzecie jest zadowolony a po czwarte na dodatek dał opis brzmienia, i chylę mu czoło, bo po to jest to forum, a co niektórzy tylko jęczą i narzekają. Pzdr