Skocz do zawartości
IGNORED

Jamo S 606 - do czego podłączyć najmniejszym kosztem żeby grało dobrze

dL31n

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Do czego można najmniejszym kosztem podłączyć Jamo s 606 żeby dawało radę? Zależy mi również na opcji puszczania muzyki z dysku zewnętrznego lub jakiegoś pendrive. Co do jakiś ampów to mogą być używane. Najtaniej i najlepiej. Z góry dzięki.

Z używanych klocków pewnie bardziej pomogą Ci koledzy z forum. Ja natomiast mogę zaproponować nowy amplituner, wyposażony w funkcje sieciowe (odsłuch setek stacji radiowych z sieci oraz dostęp do muzyki zawartej na serwerze domowym) oraz złącze USB, pozwalające na odsłuch muzyki z zewnętrznego dysku - ONKYO TX-8050. Amplituner poza niezwykle bogatym wyposażeniem oferuje naprawdę przyzwoita jakość dźwięku.

Serdecznie zapraszam na odsłuchy

w przypadku pytań jestem do dyspozycji

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

No niestety, ale to nie na mój budżet. Co powiecie na pioneer VSX 818? Stoi po 800zł i co dla mnie ważne usb, ale nie wiem jak się sprawdzi z tymi głośnikami.

Powie mi ktoś jak ten pioneer VSX 818 sobie poradzi z tymi głośnikami? Nie wiem czy to coś da, ale chciałbym jeszcze do niego podłączyć x-fi hd usb...

Witam,

W ten weekend próbowałem ze wzmakiem Denona PMA510 (najtaniej ok 800zł). Dla mnie grało całkiem przyzwoicie. Potem zmieniałem kolumny na JBL ES80 i Monitor Audio M6 i było coraz lepiej, czyli wzmak był całkiem ok. Tak myslę ;-) Człowiek który mi zaproponował ten zestaw powiedział, że odsłuchał wiele i za 2k to własnie to gra bardzo dobrze.

Polecam osobisty odsłuch oczywiście...

Witam,

W ten weekend próbowałem ze wzmakiem Denona PMA510 (najtaniej ok 800zł). Dla mnie grało całkiem przyzwoicie. Potem zmieniałem kolumny na JBL ES80 i Monitor Audio M6 i było coraz lepiej, czyli wzmak był całkiem ok. Tak myslę ;-) Człowiek który mi zaproponował ten zestaw powiedział, że odsłuchał wiele i za 2k to własnie to gra bardzo dobrze.

Polecam osobisty odsłuch oczywiście...

a nie stereo.

Wydaje mi się, że autorowi tematu chodziło o sprzęt 5,1 a nie stereo.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Nie, nie. Chodzi o stereo. Do filmów i gier 5.1 mam już z-5500 i mi styka. Teraz trzeba coś do muzy. Mogę na to przeznaczyć max 2000zł. Najbardziej obiecujące w tej cenie są jamo s606 z tego co udało mi się wyszukać w sieci. Jakimś specjalnym ekspertem w dziedzinie dźwięku nie jestem, ale kilka zestawów w życiu słyszałem i z tego co mogę wyczytać na temat tego jamo w tej cenie to najlepsze rozwiązanie dla mnie. Tylko nie wiem pod co to podłączyć żeby grało dobrze, a jedyny wymóg to żeby to coś posiadało usb i dało się połączyć z laptopem.

Może coś takiego by Ci podpasowało?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ta aukcja jest już zakończona ale możliwe, że nadal jest na sprzedaż. Ma USB, ethetnet więc posłuchasz też radia internetowego. Nie wiem jak z dźwiękiem bo nigdy tego nie słuchałem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.