Skocz do zawartości
IGNORED

Które połączenie będzie najlepsze.

Lajkonik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem zdecydowany za zakup głośników 5.1 na bazie Paradigm monitor 9 v.6 lub Monitor Audio BR6.

Do tego amplituner spełniający nast.wymagania.

- Bi amping (fronty)

- usb

- odtwarzanie plików FLAC z dysku sformatowanego w NTFS

- internet

- pre out (możliwość rozbudowy o wzmacniacz do stereo)

Miała to być Yamaha ale nie widzi ona dysków NTFS. W tzw. międzyczasie pojawiły się nowe produkty (Marantz 6006, Denon 2312, Onkyo 809). Czy jakiś ampli z wymienionych (lub inny do 4.000PLN) ma WSZYSTKIE wymienione cechy? Jakie połączenie (które głośniki z którym ampli będzie najlepsze) dodam, że zależy mi na dobrym stereo. Słuchana muzyka ostrzejsze rockowe brzmienie, i spokojne klimaty typu Sting, Sade.

Witam.

Jestem zdecydowany za zakup głośników 5.1 na bazie Paradigm monitor 9 v.6 lub Monitor Audio BR6.

Do tego amplituner spełniający nast.wymagania.

- Bi amping (fronty)

- usb

- odtwarzanie plików FLAC z dysku sformatowanego w NTFS

- internet

- pre out (możliwość rozbudowy o wzmacniacz do stereo)

Miała to być Yamaha ale nie widzi ona dysków NTFS. W tzw. międzyczasie pojawiły się nowe produkty (Marantz 6006, Denon 2312, Onkyo 809). Czy jakiś ampli z wymienionych (lub inny do 4.000PLN) ma WSZYSTKIE wymienione cechy? Jakie połączenie (które głośniki z którym ampli będzie najlepsze) dodam, że zależy mi na dobrym stereo. Słuchana muzyka ostrzejsze rockowe brzmienie, i spokojne klimaty typu Sting, Sade.

ze zdjęcia Denona wynika że nie ma on wyjścia Pre-out ( tylko dla drugiej strefy ) , ale może się mylę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sam mam Onkyo 609 i po ostatnich odsłuchach w porównaniu do Denona 1611 , to właśnie Denon w stereo gra minimalnie lepiej , ale pod koniec skali brakuje mu już mocy ( 2312 to mocowo odpowiednik 609 więc powinno być już lepiej )

Onkyo czyta pliki Flac bez problemu z pen-driva 16Gb i bardzo czysto to brzmi

dysk 80Gb też odczytuje bardzo szybko

Onkyo 809 ma też 2 wyjścia HDMI ( Denon tylko jedno ), a wykorzystując w przyszłości TV+ projektor będzie to ciekawsze rozwiązanie

dźwiękiem to pewnie i Denon zagra ciekawiej w stereo , ale funkcjonalnością Onkyo robi przewagę

Marantza nie słuchałem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

809 z tych i w tych pieniądzach bezkonkurencyjny

A które głośniki do tej 809-tki monitor audio czy paradigmy?

Czy w stereo 809 nie będzie gorsze od yamahy 2067?

Pamietajmy ze sa to amplitunery kina domowego i do tego zostaly stworzone ich reprodukcja w stereo bedzie bardzo zblizona pewnie na jednym utworze okaze sie ze Onkyo gra lepeij a na innym ze Yamaha, dlatego zawsze lepeij zostawic sobie furtke na preouta i jakis zewnetrzny niedrogi a dobry wzmak. Miedzy kolumnami Ci nie doradze, monitor Audio sluchalem mi lezy taki dzwiek bardzoooo nie wiem jak graja paradigmy.

Pamietajmy ze sa to amplitunery kina domowego i do tego zostaly stworzone ich reprodukcja w stereo bedzie bardzo zblizona pewnie na jednym utworze okaze sie ze Onkyo gra lepeij a na innym ze Yamaha, dlatego zawsze lepeij zostawic sobie furtke na preouta i jakis zewnetrzny niedrogi a dobry wzmak. Miedzy kolumnami Ci nie doradze, monitor Audio sluchalem mi lezy taki dzwiek bardzoooo nie wiem jak graja paradigmy.

Ok dzięki za info. Przy okazji wpadł mi do głowy nowy pomysł.Czy nie lepiej zamiast wydawać 3700-4000pln na drożzy ampli kupić za około 2650PLN onkyo 708, które zdaje się ma wszystko co potrzebuję i do tego za zaoszczędzoną kasę dokupić jakiś używany wzmacniacz (jaki ewentualnie polecasz). Które rozwiązanie będzie lepsze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.