Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wydajny wzmacniacz do ELAC CL82 ?

macbreslau

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przybyło mi parę złotych w portfelu i pomyślałem o wymianie wzmacniacza na wydajniejszego prądowo.

Obecny sprzęt to Harman PM-650 a kolumny to Elac CL82.

Pokój ma 11 m2, średnio umeblowany.

Optuje za Harmanem hk6800 albo hk680 ale tego drugiego ciężko dorwać ewentualnie coś innego co da radę moim Elac'om?

Z góry dzięki za pomoc!

https://www.audiostereo.pl/topic/85721-jaki-wydajny-wzmacniacz-do-elac-cl82/

Czyżby nikt z was nie słucha takich wzmacniaczy?

Harman to fajny sprzęt, ale nie używam. Może dlatego, że mam ELACa, a HK970/980 to za mało (innych nie słuchałem). Zadziwiające ile problemów mogą sprawić takie niepozorne monitory. Bas, zamiast zejść nisko tylko dudni w okolicach rezonansu głośnika. Jest to nie do przyjęcia, zwłaszcza w małym pomieszczeniu. Mój Technics SAAX6 musiał iść z tego powodu w odstawkę mimo 100W/kanał i spokojne radził sobie z dużymi TDL RTL3SE. Do ELACa poleca się zwykle coś o wydajności Krella. Może jakiś zestaw przedwzmacniacz + końcówka mocy?

Wiedziałem że to są wredne monitory ale nie wiedziałem że aż tak

Ja bym powiedział, że pokazują mocno wady słabych wzmacniaczy, kabli zresztą też. Ale gdy zagrają jak należy stwierdzisz, że było warto poszukać mocnego wzmacniacza.

Parę osób już mi mówiło żebym zmienił kolumny łatwiejsze do wysterowania ale ja uważam one mają potencjał.

Puki co nie stać mnie na Krella ani na nic w tej cenie, do tysiąca to tylko Harman ale nie HK-970 bo tam kasa poszła na przedni panel i wodotryski:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.