Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do TV/PS3/Laptopa

AiVaN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Założyłem ostatnio podobny temat, ale lepiej przemyślałem swoje potrzeby oraz budżet. Dlatego postanowiłem przedstawić problem od początku. Chciałbym kupić zestaw stereo, który będzie grał na 30m2 około 3-4 metrów od słuchaczy. Na co dzień miałby współpracować z TV i PS3, a od czasu do czasu laptopem, ale nie jest to warunek konieczny. Oczywiście zależy mi także na słuchaniu muzyki - w ramach cięcia kosztów zastanawiam się czy PS3 nie wystarczy jako odtwarzacz muzyki/filmów. Przechodząc do rzeczy zastanawiam się nad zakupem amplitunera. Niestety nie udało mi się znaleźć amplitunera stereo z niezbędnymi wejściami HDMI/optyczne. Dlatego na placu boju zostają tylko 5.1/7.1. I stąd pytanie - jaki amplituner 5.1/7.1 dobrze sprawdzi się w stereo?

Z racji rozmiaru pomieszczenia będzie musiał napędzić i wysterować chyba kolumny podłogowe typu Wharfedale Diamond 10.3 acustic Energy Neo 3 itd, ale jeśli uważacie, że coś mniejszego da radę to zamieniam się w słuch.

Zastanawia mnie jeszcze inne rozwiązanie w postaci amplitunera stereo Teac z wbudowanym DVD -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślicie, że warto w niego zainwestować? Czy napędzi kolumny podłogowe w stereo lepiej/gorzej od najprostszych amplitunerów 5.1/7.1 ?

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/85800-stereo-do-tvps3laptopa/

Cześć,

wykorzystuję ps3 jako odtwarzacz CD i nie jest najgorzej zwlaszcza że jest to alternatywne źródło, podstawowym u mnie jest gramofon, kubaturę pomieszczenia mam ciut większą więc i dylematy podobne. Niestety musisz się pogodzić że dobrze brzmiace w stereo amplitunery (np ARCAM AVR 600) kosztuja znacznie więcej niż wzmacniacz i ampluituner osobno ja wybrałem opcję ampl onkyo 605 ( napedza 7.1 cantony gle) a do stereo lampowy yaqin mc-10L i obecnie szukam ciekawych kolumn po wielu testach najlepiej jak narazie grają vintydżowe KEF 105, chcę jeszcze spróbować tubowych mumii z polskiego autotecha ale jak narazie nie miałem ich okazji posłuchać a troche obawiam się ryzyka zakupu w ciemno.

Zakładając twój budżet 2000 na ampli 1300 na janka i 700 na jakies onkyo i będzie miodnie.

pozdrawiam,

Michał

• 2 tygodnie później...

Zastanow sie nad czyms takim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Polecam :)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.