Skocz do zawartości
IGNORED

Phillips FP9410 PROBLEM

tymoteus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam wieżę phillips'a która wygląda tak:p1010334aq.jpg. U samej góry znajduje się adapter/gramofon. Mechanizm wygląda w ten sposób, że gdy przeciągnie się ramię nad płytę to startuje cały napęd. Wczoraj wysłuchałem jednej płyty, przełożyłem na inną, przeciągam ramię i nic się nie dzieje... Nie mam pojęcia dlaczego napęd nie startuje. Nie umiem otworzyć tego gramofonu, ponieważ są jakieś dziwne śruby, które odkręcają sie do pewnego momentu i dalej nic. Czy jest ktoś kto może wiedzieć o co chodzi?? Błagam o pomoc!

https://www.audiostereo.pl/topic/85833-phillips-fp9410-problem/

Zobacz ! Czasem za grosze można kupić o wiele lepszy sprzęt od tej Twojej wieży.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale jeśli już koniecznie chcesz naprawić ten gramofon, to niestety musisz się postarać o odpowiedni śrubokręt. Po rozkręceniu zrób zdjęcia i wklej tutaj. Ja myślę że i tak są marne szanse na naprawę, ze względu na brak części zamiennych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To może być tylko styk (może nawet przeczyszczenie tylko), zobacz czy odkręciłeś wszystkie śruby co trzeba, obudowę zwykle w takich wieżach wysuwa się w kierunku tylnym, a śrubki mogą mieć zabezpieczenie przed wypadaniem po prostu.Tak jak Koledzy pisali wyżej warto za niewielką cenę kupić coś lepszego, jeżeli natomiast nie planujesz i /lub nie chcesz przeznaczyć finansów na inny sprzęt - pisz,próbuj rób fotki,może damy radę. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.