Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Diora ZgB 80/8/903 + Yamaha R-S500

drapik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Posiadam kolumny 3-drożne jak wyżej w temacie, czyli ZgB 80/8/903 firmy Diora, które pogrywają sobie na wzmacniaczu Diora WS502.

Moc sinus 80W

Moc muzyczna 120W

Impedancja 8 Ohm

Pasmo przenoszenia 50-20000 Hz

Efektywność 87db/W

Przetworniki w nich zastosowane to Tonsil:

GDWK 10/80/26 8 Ohm

GDM 10/60 8 Ohm

GDN 20/60/11 8 Ohm

Nie ukrywam, iż buduje nowe kolumny całkiem podobnej konstrukcji (3-drożne) na przetwornikach Tonsila o nie znacznie wyższych parametrach:

GDWK 10/80/26 8 Ohm

GDM 10/80 8 Ohm

GDN 20/80/11 8 Ohm

A mianowicie dążąc do setna sprawy zainteresowany jestem od jakiegoś czasu wzmacniaczami typu Diora WS504B oraz Yamaha R-S500 i teraz pytanko – jak te moje kolumienki te, które mam i te, które obecnie sobie robie (mało kasy i nie stać mnie na coś lepszego – no cóż) maiłyby się do tych dwóch wzmacniaczy a szczególności do Yamaha R-S500?

https://www.audiostereo.pl/topic/86032-kolumny-diora-zgb-808903-yamaha-r-s500/

Nie mam zielonego pojecia jak to zagra. Nigdy nie slyszalem tegow polaczeniu z takimi kolumnami. Ale Yamaha jest bardzo mocna. Podejrzewac, ze bedzie swietnie :)

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

miałem te kolumny bo jeszcze w latach 90 ych spodobały mi się wtedy grały z diorą 502 jak wiadomo wtydy królowały kasety i muszę powiedzieć że byłem zachwycony tym dzwiękiem bo sam posiadałem jamnika, po kilku latach postanowiłem zakupić takowe kolumny i co i zonk, zagrały a diorą 504b niestety nie za ładnie bas tragedia ten głośnik basowy chyba za słaby był do 504b bo przy głośniejszym słuchaniu charczał a był nowy ogólnie nie chce ci obrzydzać ale ja pozbyłbym isę tych kolumn na twoim miejscu inaczej czeka cię "męka" już małe monitorki potrafią zagrać lepiej od tych kolumn

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.