Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup kina domowego do ceny max 4000 zł

Soko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Planuję kupić nowe kino domowe. Zależy mi na jak najlepszym doborze sprzętu do ceny max 4000 zł.

Moje oczekiwania co do telewizora: minimum 42", Full HD, LED, Wi-fi (Tak ogólnikowo ponieważ jestem laikiem w tych sprawach)

Upatrzyłem sobie telewizor LG 42LV5500, co o nim sądzicie? Jakie inne propozycje?

Co do głośników to chciałbym je w systemie 5.1 o możliwie jak najlepszej jakości dźwięku za taką cenę oraz żeby można było na nich posłuchać muzyki bez bólu uszu. Wiem, żeby nie nastawiać się na nie wiadomo jaką jakość.

I odtwarzacz, oczywiście Blu-ray, możliwie jak najlepsza obsługa nie oryginalnych filmów z napisami, port USB.

Jeśli to istotne to wymiary mojego pokoju to ok 20 m2. Słyszałem taką teorię, że sprzęt o niższej jakości (tj. telewizor i kino domowe) powinny być tej samej firmy, czy to prawda?

Pozdrawiam

To, że akurat wszystko ma być jednej firmy to nieprawda. Oczywiście kupując firmowy spasowany zestaw, zmniejsza się ryzyko jakiejś niekompatybilność telewizora z amplitunerem itp. Radzę pójść do jakieś sieci i posłuchać zestawów. Mają takie budżetowe konstrukcje w MM i innych. Chyba, że zacząć kombinować używkami.

Szczerze to w kwocie 4k za tv i kino to zastanawiałbym się nad tv za ~3k i do tego coś pokroju Logitechów Z-5500 łączone z tv po optyku, a filmy z dysku po usb, dvd też można przekonwertować. 4k to na głośniki już jakiś start..a tu jeszcze i ampli i dvd i tv. No nie wiem, przynajmniej ja to tak widzę.

Jednak chciałbym odtwarzacz z blu-rayem. Co myślicie o tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Będzie to jakoś działaś z tym telewizorem LG co podałem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rzeczywiscie 4k to troche malo, zwlaszcza jak wszystko ma byc nowe, ale tez tak zaczynalem. Z czystym sumieniem moge Ci polecic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) +TV , z suba w 20 m bym zrezygnowal bo budzet troche maly. Albo w ogole z innej beczki: zastanowilbym sie nad samym stereo.

Ukryta Zawartość

przychylam się do wypowiedzi Uriela, 4 tys zł na cały zestaw to nie dużo...sam tv będzie Cię kosztować pewnie 2-2,5 tys zł więc kolejne 2 pójdą na kino. W takiej kwocie nie ma co kombinować, albo kupujesz budżetowy zestaw w mm albo jakimś saturnie, albo bawisz się w używki. W Twojej sytuacji, powinieneś szukać gotowego zestawu.

Co powiecie o takim połączeniu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Będzie to razem jakoś działać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te głośniki co podałeś to trochę drogie. Niestety aż tyle pieniędzy nie mam. Czym się muszę kierować w doborze odtwarzacza, żeby pracował z tym zestawem co podałem? -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jezeli masz tylko 4k to kup jakiegos Panasa HD ready. W zupelnosci wystarczy. A reszte bym kupil uzywana. Moze jakis zestaw Onkyo, lub Harman z subem jezeli nie chcesz wiekszych glosnikow, a jezeli jakies chociaz 2.5 drozne to suba bym sobie darowal, oczywiscie pod warunkiem, ze bas z nich bedzie.

moze jakis zestaw onkyo z klipshami.

Jezeli nie musisz miec satelit to jak juz ktos proponowal, stereo tez sie sprawdza. Z pewnoscia jakosc dzwieku za ta cene bedzie wyzsza.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Jak za drogie miescimy sie w budzecie przeciez. Pioneer to tragedia do tego Onkyo a Tannoy do Prismów to jak BMW do ?Malucha. Naprawde sie zastanow i dozbieraj i dooz. nie kupujesz tego na 2 lata.

To może i ja parę groszy wtrącę, jeżeli TV to plazma i tak jak napisał kolega Wojtek76 Panasonic będzie dobrym wyborem, jeżeli chodzi o kino domowe to...nie pomogę jestem zwolennikiem dobrego stereo:)

Jak najbardziej jakaś plazma Panasonica, do tego BD tej samej firmy (możliwość sterowania jednym pilotem, Panasonic bardzo dobrze radzi sobie z filmami DVD oraz Divx, o zaletach plazmy nie wspomnę). Do tego jakis używany amplituner KD i kolumny z wooferem. Tego drugiego jest pełno na rynku.

Cudów muzycznych w KD i stereo bym się jednak nie spodziewał ( krwi z uszu nie będzie, raczej będzie dźwięk bardziej matowy i przytłumiony).

Co do ceny:

TV-2500/3000zł

BD-500/1000zł

AV-1500/2500zł

Zestaw głośników 1500/2000zł

Niestety niżej się nie da a to i tak jest minimum.

W cenie do 4000zł można co najwyżej zakupić TV plus słupki do KD i zestaw zintegrowany.

Można zakupić z drugiej ręki, jakość będzie na pewno wyższa.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.