Skocz do zawartości
IGNORED

Cayin CDt17a-przeróbka Daca

wulisu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Jest sobie CD Cayin CDt17a i tak mnie korci żeby dorobić mu możliwość podpięcia komputera po optycznym. Pytanie czy da się przerobić Cayina jako zewnętrznego Daca ? Wejście na optyka i przełącznik i jak mam ochotę puścić coś we Flacu 24/96 to pstryk i gotowe. Pytanie tylko czy po podłaczeniu do kompa komputer wykryje tego daca i będzie można zmienić na niego, co myślicie ? Szkoda jak już posiadam tego Cayina nie wykorzystać tego Daca z lampkami. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/86391-cayin-cdt17a-przer%C3%B3bka-daca/

Witam wszystkich

Jest sobie CD Cayin CDt17a i tak mnie korci żeby dorobić mu możliwość podpięcia komputera po optycznym. Pytanie czy da się przerobić Cayina jako zewnętrznego Daca ? Wejście na optyka i przełącznik i jak mam ochotę puścić coś we Flacu 24/96 to pstryk i gotowe. Pytanie tylko czy po podłaczeniu do kompa komputer wykryje tego daca i będzie można zmienić na niego, co myślicie ? Szkoda jak już posiadam tego Cayina nie wykorzystać tego Daca z lampkami. Pozdrawiam

Nikt nie wie czy istnieje tak możliwość przeróbki ?

Jeśli wypuszczasz z komputera sygnał po wyjściu optycznym to komputer nie ma co wykrywać ( to nie usb).

Dziękuję to chciałem usłyszeć.

Owszem nie USB ale jak podłączam mojego V-DACa po optycznym to mój macbook pro widzi tego daca i mogę zmienić ustawienia czy ma być wewnętrzna karta użyta czy V-Dac z tym że mam inny problem że nie chce mi obsłużyć plików 96 khz/24 bit a powinien zdaje mi się. Czyli muszę rozważyć albo dokupienie V-linka albo nowego V-Dac 2 lub jakiegoś innego Daca. Szkoda że nie da rady tego Cayina przerobić miałbym wszystko w jednym urządzeniu. Dziękuję chłopaki za podpowiedź.

Pozdrawiam

Nie wiem jak jest w mac'ach. Ja podłączałem kompa z windowsem do kina domowego po spdif i nie miałem żadnych komunikatów. Co do Twoich pytań to nie mam pojęcia.

Powodzenia.

Już doszedłem do tego odłączyłem daca odpaliłem pliki w 96/24 i patrzyłem na zmiany ustawień samplowania wszystko działa, problem jest z V-Daciem jak się go połączy nie obsługuje po optycznym powyżej 44100 hz mam skopanego daca.

Nie wiem czy naprawa jest opłacalna.

Pozdrawiam

Podaj mu z innego kompa po S/PDIF , czy przyjmie 24/96.Może coś z optykiem, odbiornik/ kabel a wymiana toslinka to groszowe sprawy.

Tak też zrobię 2 znajomych ma macbooki sprawdzę u nich ale nie wydaje mi się żebym miał skopanego macbooka chociaż do końca nie wiadomo sprawdzę.

Więc tak pojechałem specjalnie do sklepu kupić V-DAC mk2 i po podłączeniu optycznie jak i USB przełącza się na 96 hz czyli okazuje się że mój V-DAC Mk1 ma coś walnie bo maksymalnie po optyku można go tylko używać przy 44 hz. Jak myślicie co to może być czy da się to naprawić ? Bo powiem tak słucham obu daców i w brzmieniu nie widzę różnicy może dlatego że moja wersja była modyfikowana i ma lepsze bebechy dlatego w porównaniu z V-dac 2 dalej się broni. Właściwie jak by się udało go naprawić żeby czytał 24/96hz po optyku to V-daca 2 bym zwrócił. Rozważam natomiast opcję zakupu V-link 2 tylko nie jestem pewien czy połączenie V-Link - USB-macbook, z v-linka optykiem lub coaxialem do Daca da mi mozliwosc samplowania 24/192 czy v-link reguluje to samplowanie na dacu ? Bo jak podlaczylem v-daca 2 to maks po usb i optyku to 24/96 hz po coaxialu pewnie 192 hz ale mnie interesuja te opcje podlaczen. Tak wiec pytanie czy V-link 2 i -v-dac mk1 - zrodlo macbook po optyku da mi taka opcje. Bo wyjscie optyczne w macbookach przynajmniej moim z 2007 ma ograniczenie do 96 khz. Co myslicie ?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.