Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon Dual 1235 - warto ?

Beat

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Może i nie warto, ale myślę że na pytanie czy w warto czy nie warto trzeba jeszcze dodać za ile czego nie zrobiłem.

W końcu go kupiłem za 15 zl i używam ok 2 tygodni.

Wkładkę zmieniłem na Shure 75 bo taką miałem ze sprawną igłą.

Jest to mój pierwszy gramofon po długiej przerwie.

Nie odczuwam żeby nie trzymał obrotów - dźwięk nie pływa.

Na boku talerza ma kreski do stroboskopu, ale nie ma lampy, a chciałbym sprawdzić wyregulować obroty.

Jak zrobić taką lampę ?

Beat

Musisz tam przyświecić świetlówką. Ja używałem do tego świetlówek energooszczędnych, po prostu kładłem gramofon na stole pod żyrandolem :-)

Shure 75 to dobra wkładka do Duala, jak jeszcze ma oryginalną igłę w dobrym stanie to może być bardzo dobrze.

• 2 tygodnie później...

Beat

Musisz tam przyświecić świetlówką. Ja używałem do tego świetlówek energooszczędnych, po prostu kładłem gramofon na stole pod żyrandolem :-)

Shure 75 to dobra wkładka do Duala, jak jeszcze ma oryginalną igłę w dobrym stanie to może być bardzo dobrze.

Igła jest bez napisów - chyba nie oryginalna.

Tak sobie myślę po przeczytaniu paru postów o igłach sferycznych i eliptycznych, że następną igłę kupię ze szlifem eliptycznym.

Tym bardziej że wkładkę dostałem bez plastiku - samo body z mocowaniem.

Jak czytałem przeszkadza on (plastik) w zamontowaniu niektórych igieł.

Czy igła N91 G będzie odpowiednia ? Jeśli nie to jaka ?

Jak myślicie, będzie to jakiś skok jakościowy (zamiana igły sferycznej na eliptyczną )?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.