Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw 5.1 do MediaCenterPC

szfudala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Wystarczy mi czytania, teraz pytania :P

Nie jestem audiofilem, ani znawcą tematu. W domu posiada mini wierzę JVC, laptopa i TV LG LCD.

Właśnie jestem w trakcie tworzenia HTPC (Media Center PC), mam już wszystko, tj.:

Procesor: i5 2400;

Plyta glówna: Gigabyte GA-H67MA-D2H-B3;

Pamiec RAM: Kingston HyperX Genesis DDR3 2x2048MB 1600MHz CL9;

HDD: Crucial M4 + HDD Toshiba 1,5TB;

Zasilacz: XFX P1-550S-XXB9 PRO550W Core Edition;

Chłodzenie: UCTB12 x2;

Blu-ray: LG BH10LS30;

Chłodzenie procesora: SilentiumPC Spartan HE923

Karta sieciowa: Adapter Powelink;

+ powyższe TV.

Brakuje mi jedynie głośników.

Wszystko będzie podłączone do powyższego zestawu i zintegrowanej karty dźwiękowej, która:

- posiada wsparcie dla wyjścia S/PDIF;

- ilość kanałów audio: 2/4/5.1/7.1;

- układ Realtek ALC889;

- Obsługa High Definition Audio.

Wszystko będzie w pokoju o wielkości 4 x 4m. TV stoi w jednym rogu, my w drugim.

Będziemy słuchać muzyki i oglądać Blue-ray. Wiem, że jeśli coś jest do wszystkiego jest do niczego, chyba, że będzie to kosztowało dobre kilka razy więcej niż mój budżet. Ja niestety w chwili obecnej jeszcze nie dorosłem do takiego sprzętu. W przyszłości może kiedyś, na razie muszę się obejść bez tego i wybrać coś, co niektórzy uważają za jakiś "krzak".

Jak już wspomniałem nie jestem audiofilem, nie jestem też graczem. Chciałbym, żeby zestaw głośników ładnie się prezentował w salonie, żeby dobrze grał. Czasem lubię sobie posłuchać dobrego basu w dubstepie, dlatego też potrzebuje dobrego .1 z tyłu :P

Jak już wcześniej wspomniałem nie za dużo wiem w tym temacie. Jedyne co zauważyłem to fakt, że firmy takie jak Bose, Hamma czy JVC nie robią takich zestawów. Zostaje Logitech, Creative i jeszcze coś czego nie znam i nigdy nie słyszałem, co za tym idzie nie wiem czy firmy te są dobre, czy nie.

Czy jesteście w stanie polecieć mi coś, co będzie dobrze grało (dobrze na tyle na ile to możliwe) według moich gumowych uszów, ładnie się prezentowało i przy okazji nie przepłacę?

Pozdrawiam,

Szymon.

https://www.audiostereo.pl/topic/87020-zestaw-51-do-mediacenterpc/

Przepatrz ofertę Teufela, trzeba ściągnąć z Niemiec kurierem za jakieś 20 euro ale zagra to o niebo lepiej niż Creative i Logitech...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.