Skocz do zawartości
IGNORED

KABEL GŁOŚNIKOWY

tomaszE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,prosze o propozycje jaki kabel głośnikowy dobrze gra z ROTELEM ,w granicach do 200zł.za meter.Wobecnej chwili posiadam KIMBER 4VS i chce go zmienić.

ja kimbery te szare zmienilem na neotech-a.

znajdziesz je w sklepie qba w gdansku i chyba w q21 tez soprzedaja tej firmy kabelki.

polecam najwyzszy model z miedzi monokrystalicznej, super relacja cena do jakosc, ale za 1000zl bedziesz mial cos po srodku, 4 zyly w 1 nitce osobno izolowane.

sam mam ten model 19 zylowy, bardzo dojrzale brzmienie za niecale 2tys zl juz zakonfekcjonowane, bez konfekcji kupisz za 1200.

ale moze cos na allegro sie znajdzie uzywanego.

przeciez kable sie nie zuzywaja, moga byc tylko dobrze wygrzane a zawsze to polowa ceny, polecam kupic uzywane.

z tym ze neotecha nie znajdziesz uzywki tak latwo, ludzie nie bardzo chca sie tego pozbywac.

po prostu kup dobre kable i tyle, nie ma tutaj jakis wyjatkowych przeciwskazan ;]

pozdro

Z Rotel`em?

Każdy.

Nie sadzisz chyba, że Rotel ma jakiś feler uniemożliwiający mu współpracę z kablami...?

Witam ,jeśli chodzi o Rotela to wszystko jak najbardziej OK. ale chce podnieś poprzeczkę i zakupić kabelki do 200zł za m. i myślę o VAN DEN HUL THE MAGNUM co o tym sądzisz czy będzie poprawa między KIMBER 4VS który posiadam na chwile obecną

Pozdrawiam

Tomasz

Nie będzie.

Chyba, że uwierzysz w tę zmianę.

Ale podobnie jak homeopatia nie ma prawa leczyć a leczy, tak samo jak wydasz pieniądze i uwierzysz; to usłyszysz...

Jakie znaczenie ma, że obiektywnie nie ma zmiany?

Ważne, że lepiej się z tym poczujesz.

Jakieś zmiany zawsze są. Rzecz w tym, że grubo poniżej percepcji człowieka.

PS: Są również kable słyszalne obiektywnie (np. z rozmaitymi puszeczkami, albo o udziwnionych rdzeniach i splotach). Rzecz w tym, że pogarszają one brzmienie i są drogie.

No to się zaraz zacznie ...

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Nie będzie.

Chyba, że uwierzysz w tę zmianę.

Ale podobnie jak homeopatia nie ma prawa leczyć a leczy, tak samo jak wydasz pieniądze i uwierzysz; to usłyszysz...

Jakie znaczenie ma, że obiektywnie nie ma zmiany?

Ważne, że lepiej się z tym poczujesz.

Jakieś zmiany zawsze są. Rzecz w tym, że grubo poniżej percepcji człowieka.

PS: Są również kable słyszalne obiektywnie (np. z rozmaitymi puszeczkami, albo o udziwnionych rdzeniach i splotach). Rzecz w tym, że pogarszają one brzmienie i są drogie.

E tam. Jak dobrze wygrzeje te kable i zdemagnetyzuje w odpowiednich urządzeniach to na pewno usłyszy różnicę :)

Witam ,więc mam rozumieć ze ten KIMBER 4VS za 70zł. za m.jest tak dobry ze kable za 200zł.za m. nie wiele wprowadzą zmian do systemu czy też wogule ,to nasuwa się pytanie po co cały świat AUDIO i wszyscy miłośnicy muzyki kupuje droższe kable jeśli i tak to niema sensu .

Pozdrawiam

Tomasz

Nie używałem stwierdzenia o "sensie".

Sam mam kilka przedmiotów, których zakup, budowę czy posiadanie uznałbyś za pozbawiony sensu.

Z naszej optyki nie mamy prawa oceniać sensowności działań czynionych przez innych!

Kup i sam sprawdź.

I obyś był w porządku do siebie samego...

Z naszej optyki nie mamy prawa oceniać sensowności działań czynionych przez innych!

Ależ jak najbardziej mamy prawo. Na tym polega wolność.

To ten ktoś nie musi sobie brać naszych ocen do serca.

Równie dobrze można by powiedzieć , że nie mamy prawa oceniać co wyrabiają np. politycy.

Pozdr.

JacekPlacek

Jacku.

Miałem na myśli prywatne osoby.

Polityk jest osobą publiczną, jest przez nas opłacany i zarządza pośrednio/bezpośrednio naszymi pieniędzmi.

My jesteśmy osobami prywatnymi!

Choć jeżeli ktoś uzewnętrznia się na publicznym forum to w jakimś stopniu być może godzi się na ocenę innych...

Jacku.

Miałem na myśli prywatne osoby.

Polityk jest osobą publiczną, jest przez nas opłacany i zarządza pośrednio/bezpośrednio naszymi pieniędzmi.

My jesteśmy osobami prywatnymi!

Choć jeżeli ktoś uzewnętrznia się na publicznym forum to w jakimś stopniu być może godzi się na ocenę innych...

Ale osób nazwijmy to prywatnych też do dotyczy.

Czy jak np. ktoś kogoś leje, widzisz kogoś kradnącego czy niszczącego jakieś mienie, wypowiadającego kwestie będące w sprzeczności

z tym co sam uważasz za słuszne to nie przychodzi Tobie do głowy ( a więc ocena plus ewentualne działanie ) zareagować

czy odpuszczasz ponieważ to dotyczy osób prywatnych i nic Ci do tego? Nie mówię tutaj o jakimś wtrącaniu się w cudze życie.

Życie pokazuje, że brak reakcji może być zły w skutkach.

Mam nadzieję, że nie wyszło moralizatorsko :)

Pozdr.

JacekPlacek

Witam, dzięki za wypowiedzi na pewno rozwarze zakup kabla ,a tak przy okazji posiadam zwykłe kable sieciowe,czy wymiana ich na leprze typu /NEEL lub VINCENT ITP. /do 500zł. ma sens Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Tomasz

Neel - nie słuchałem. Z Vincentem czy Xindakiem do 500zł dostaniesz zamulacza dzięki któremu stwierdzisz, że sieciówki mają wpływ na brzmienie.

Poszukaj na ebay.de Groneberg Quatro Reference

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

TomaszuE,

a jaki to Rotel, jakie masz głośniki?

Witam RB-1070 ,RSP-1068, RCD-06 , interkonekty to VAN DEN HUL THE SECOND a kolumienki to DIY na SCAN SPEAK 18W/8545K00 i 9500 no i zwrotki dołączam fotkę

Pozdrawiam

Tomasz

Cze

Groneberga to ciężko teraz trafić w oryginalnej konfekcji. Ale potwierdzam super.KIMBER 4VS to wszak b. dobre kable po co chcesz to ruszać . ?. Te kase wydaj na co innego

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.