Skocz do zawartości
IGNORED

Samsung UE46D8000 3dLED

arkadius69

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj w faktach informowali ,że amerykanscy naukowcy udowodnili szkodliwe działanie technologi 3D na zdrowie człowieka. Cos w tym jest bo mnie po 5min oglądania w 3D boli głowa.

Sprawdz sobie jeszcze Panasonica GT30

tu masz dużo informacji o serii

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

123... test

Co to znaczy lepszy ???...sprawdźcie sobie kontrast plazm i D7000 Samsunga - ostatni Hifi Choice...zależy co kto preferuje....D7000/8000 to b.dobre telewizory na dodatek zużywające 2-3 razy mniej prądu......co kto lubi, ja na pewno nie wybrałbym żadnej plazmy Pansonica, ale rozumiem że komuś może odpowiadać.

lepsze tzn lepszy obraz poza jasnymi warunkami

m.in. znacznie szybsze matryce, naturalny ruch, kolory, lepsza czerń bez efektów ubocznych, brak cloudingu, brak problemu kątów

różnica w poborze prądu jest pomijalna dla kogoś kto kupuje tv w takiej kwocie, a jeśli dla kogoś to ma znaczenie to różnica się wyrównuje przez to, że plazmy są tańsze na starcie (GT30) lub mają kilka cali gratis (VT30), albo i jedno i drugie (Samsung 51D8000)

lepsze tzn lepszy obraz poza jasnymi warunkami

m.in. znacznie szybsze matryce, naturalny ruch, kolory, lepsza czerń bez efektów ubocznych, brak cloudingu, brak problemu kątów

różnica w poborze prądu jest pomijalna dla kogoś kto kupuje tv w takiej kwocie, a jeśli dla kogoś to ma znaczenie to różnica się wyrównuje przez to, że plazmy są tańsze na starcie (GT30) lub mają kilka cali gratis (VT30), albo i jedno i drugie (Samsung 51D8000)

D8000 ma znacznie wyższy kontrast, o niebo lepszą biel, nie kremową, clouding jest niewidoczny przy znacznie wyższym poziomie jasności niż w plazmie, co do ruchu to już ta seria ma naturalny, licytować się można do woli.....nie o to chodzi w tym wątku.....a kontrastem, który dla mnie jest bardzo ważny dosłownie D8000 wgniata w glebę VT30...zależy jakie kto ma priorytety....co do kolorów to się nie wypowiadam, bo znacznie wolę również LED i nie jara mnie plazmowa migotliwa naturalność....ale jak najbardziej szanuję to, ze komuś plazmy odpowiadają.....jak ma ciemnię w domu VT30 się sprawdzi jako tako....

kontrastem wgniata w glebę ale liczonym od góry :)

nikogo nie obchodzi że LEDy mają jasność kilka razy taką jak plazmy i dzięki temu kontrast "niby" taki sam, bardziej istotna jest czerń a w tym modelu to loteria, zależy od cloudingu

a nawet jeśli się trafi dobry model to i tak nie ma sensu go porównywać z VT30 pod tym względem, nie wiem, być może Samsung jakimś cudem wygaszając piksele potrafi wyświetlić czarną planszę ciemniej ? to chyba nikogo nie powinno kręcić

ta seria ma naturalny ruch jak każdy LCD, przy wyłączonych systemach ruchu, tylko co tu wtedy porównywać z plazmą ? przy załączonych systemach "soap opera" rządzi

jak dla mnie to jest nieporozumienie że taki tv jak VT30 kosztuje tyle samo co ten Samsung 4 cale mniejszy, na szczęście na takich kwiatkach może skorzystać konsument

odnośnie migotania, szarej bieli, można pisać znowu to samo co w wątku plazma vs LCD, szkoda klawiatury, jedni widzą, inni nie... co ciekawe we wszystkich recenzjach i testach uznają VT30 za lepszy tv, w ogóle za referencyjny tv obecnie a Ty twierdzisz że on się nie nadaje do oglądania :)

przeczytaj co napisał np Bobcat o jasności plazm (w tym vt30), o wyblakłym obrazie, nie ma sensu chyba dalej brnąć w ten ślepy zaułek z tego typu zabobonami o plazmach

pokój mam dosyć jasny(duze okno) i w dzień nie mam zamiaru robić ciemni...zwłaszcza przy dzieciach...poza tym telewizor "chodzi na okrągło" więc zastanawiam się również nad tym apetytem na prąd...sprawdzę jaki jest obraz w led'ach i plazmach iu który bardziej spasi,

własnie dlatego jestem trochę skołowany bo też przeglądałem gazeciarskie testy i wszędzie są ochy i achy co do panasonica.....dzięki wszystkim.

pokój mam dosyć jasny(duze okno) i w dzień nie mam zamiaru robić ciemni...zwłaszcza przy dzieciach...poza tym telewizor "chodzi na okrągło" więc zastanawiam się również nad tym apetytem na prąd...sprawdzę jaki jest obraz w led'ach i plazmach iu który bardziej spasi,

własnie dlatego jestem trochę skołowany bo też przeglądałem gazeciarskie testy i wszędzie są ochy i achy co do panasonica.....dzięki wszystkim.

dokładnie musisz sobie porównać sam bo nie ma czegoś takiego ,że plazma jest lepsza od lcd i na odwrót, to zależy tylko od indywidualnego gustu nabywcy, ale jak masz bardzo jasny pokój to plazma będzie cie denerwowac swoją "bladością" w takich warunkach.Najlepiej sprawdzić obraz w mniejszych sklepach typu RTVeuroAGD gdzie np w trzech rzedach są poustawiane różne telewizory i wtedy widać co jest trąfem , w molochach typu saturn lub media przynajmniej u mnie w krakowie telewizory sa posegregowane markami i na wszystkich stanowiskach nie dość,że leci inny materiał to jeszcze tak są poustawiane że nie sposób porównać różnych marek jednocześnie więc z porównań zero. Przerabiałem to ostnio i postanowiłem jeszcze sie wstrzymać z kupnem bo wszystkie dobre TV mają 3D a to 3D jest strasznie niepewne i nie chce wydać takiej sumy na cos co mi jest nie potrzebne czyli ten nieszczęsny trójwymiar.

przeczytaj co napisał np Bobcat o jasności plazm (w tym vt30), o wyblakłym obrazie, nie ma sensu chyba dalej brnąć w ten ślepy zaułek z tego typu zabobonami o plazmach

Podsumowując - powtórzę jeszcze raz - mnie totalnie nie obchodzi co napisał Bobcat czy ktokolwiek inny, ja mam swój własny gust i nim się kieruję, innym życzę to samo, bawi mnie jedynie zabobon VT30 jak referencyjnego TV :-))))

własnie dlatego jestem trochę skołowany bo też przeglądałem gazeciarskie testy i wszędzie są ochy i achy co do panasonica.....

No to wybór jest jeden....w ostatnim HiFi Choice masz ochy i achy nad Samsungiem D7000, ale to totalnie nie ma żadnego znaczenia, to Ty wybierasz a nie pismak czy forumowicz !!!!

bawi mnie jedynie zabobon VT30 jak referencyjnego TV :-))))

zabobony niestety ale rozsiewasz na forum Ty, albo masz po prostu skrzywiony mocno gust i oceniasz jakość obrazu wg tylko Tobie nieznanych kryteriów, a pierwszym chyba jest skala jaskrawości i odbicia, reszta jest nieistotna

dlatego nic dziwnego że nienawidzisz plazm, a kochasz LCD, tylko mało kto stawia te aspekty za decydujące przy swoim wyborze, dziwne że tego nie potrafisz zrozumieć...

jest mnóstwo testów i recenzji, w więcej niż 70% z nich jest zgodnie uznany za aktualnie najlepszy tv na rynku, czyli wygrywa w 1 turze i to zdecydowanie ;)

oczywiście zawsze będą głosy o sfałszowaniu wyborów...

zabobony niestety ale rozsiewasz na forum Ty, albo masz po prostu skrzywiony mocno gust i oceniasz jakość obrazu wg tylko Tobie nieznanych kryteriów, a pierwszym chyba jest skala jaskrawości i odbicia, reszta jest nieistotna

dlatego nic dziwnego że nienawidzisz plazm, a kochasz LCD, tylko mało kto stawia te aspekty za decydujące przy swoim wyborze, dziwne że tego nie potrafisz zrozumieć...

jest mnóstwo testów i recenzji, w więcej niż 70% z nich jest zgodnie uznany za aktualnie najlepszy tv na rynku, czyli wygrywa w 1 turze i to zdecydowanie ;)

oczywiście zawsze będą głosy o sfałszowaniu wyborów...

Ręce opadają...a może ty masz skrzywiony gust, nie pomyślałeś o tym ?.... Niedobrze się robi jak człowiek n-ty raz czyta te zjadliwe pomyje....przedmiotów nie kocham, jeśli ty kochasz to zgłoś się do specjalisty bo masz poważny problem, tym bardziej jak się spuszczasz nad recenzjami.... - przeczytaj sobie recenzję Pacuł-Mistrza RLS Callisto III i w ostatnim Audio-Video - jedna entuzjastyczna, druga - sam zobacz....to tylko przykład pierwszy z brzegu....jak ktoś kieruje się recenzjami przy wyborze to jest ubezwłasnowolniony........EOT z mojej strony.

Panowie...ale ja tylko pytałem o Samsunga....;-)

Moja rada, zmień forum bo tu sie niczego nie dowiesz oprócz wyssanych z palca opowieści samozwańczych specjalistów, to przecież oni wiedzą najlepiej co dla Ciebie jest najlepsze...Ja wchodze na audiostereo.pl tylko po to żeby się pośmiać. Pozdrawiam i życzę udanego zakupu.

Ręce opadają...a może ty masz skrzywiony gust, nie pomyślałeś o tym ?.... Niedobrze się robi jak człowiek n-ty raz czyta te zjadliwe pomyje....przedmiotów nie kocham, jeśli ty kochasz to zgłoś się do specjalisty bo masz poważny problem, tym bardziej jak się spuszczasz nad recenzjami.... - przeczytaj sobie recenzję Pacuł-Mistrza RLS Callisto III i w ostatnim Audio-Video - jedna entuzjastyczna, druga - sam zobacz....to tylko przykład pierwszy z brzegu....jak ktoś kieruje się recenzjami przy wyborze to jest ubezwłasnowolniony........EOT z mojej strony.

recenzje recenzjami, trzeba mieć do nich dystans ale napisałem Ci wyraźnie - wszystkie serwisy testujące stwierdziły że VT30 to rewelacyjny telewizor, a większość z nich uznała go za najlepszy telewizor aktualnie na rynku... nie jeden i nie dwie recenzje tylko są ich dziesiątki, na pewno wszyscy się mylą albo wszyscy są sponsorowani :)

jak się do tego mają Twoje ogólnikowe stwierdzenia że mimo wszystko ten tv jest g... wart albo "jakoś się da go oglądać w ciemnicy" ? kto tu jest bardziej wiarygodny skoro trajkoczesz wszędzie dokładnie to samo w kółko, nie ważne jaki model, zawsze ta sama śpiewka o plazmach... podniecasz się za to jakimś LEDem z loteryjnym cloudingiem

przestań odwracać kota ogonem, bo jedyne co robisz to prowokujesz właśnie do takich głupich dyskusji

Nie mówię, że jest g...wart...najwyżej można wnioskować, że jest g...wart dla mnie....bo mam inne preferencje - zdaniem plazmowca wypaczone i plebejskie ze względu na skrzywiony gust....tyle...a wszystkie durnowate dyskusje prowokują niestety plazmowcy jarając się jedynie słusznym bożkiem na każdym kroku i po chamsku atakując adwersarzy, a jak ktoś się im odgryzie to się zaczyna....

skoro dla ciebie to ok, mnie denerwuje jedynie jak ktoś wmawia komuś że dana technologia jest do d**y. Dla mnie zarówno DLP jak i LCD z wyższych półek mają na tyle dobry obraz, że zdecydowanie się na coś graniczy z cudem. Ale to tylko moje zdanie...

Ja mam podobny problem z wyborem TV. Warunki w pokoju podobne, jasno, dwa wielkie okna, dzieci + TV pogrywa pół dnia. VT30 bardzo mi sie podoba ale boję się refleksów, które chyba tylko na audiostereo.pl nie stanowią problemu (na innych forach zdecydowanie odradzają ten PDP do jasnych pomieszczeń. Dlatego w chwili obecnej skłaniam się ku sharpowi 52le830 - dlaczego nie szukasz większego TV - również rozważałem tego samsunga ale doszedłem do wniosku, że bez sensu taki dobry tv do przygodnego oglądania i dlatego szukam czegoś za ok 6K minimum 50 cali. Pozdrawiam

Ja mam podobny problem z wyborem TV. Warunki w pokoju podobne, jasno, dwa wielkie okna, dzieci + TV pogrywa pół dnia. VT30 bardzo mi sie podoba ale boję się refleksów, które chyba tylko na audiostereo.pl nie stanowią problemu (na innych forach zdecydowanie odradzają ten PDP do jasnych pomieszczeń. Dlatego w chwili obecnej skłaniam się ku sharpowi 52le830 - dlaczego nie szukasz większego TV - również rozważałem tego samsunga ale doszedłem do wniosku, że bez sensu taki dobry tv do przygodnego oglądania i dlatego szukam czegoś za ok 6K minimum 50 cali. Pozdrawiam

o przygodnym oglądaniu nie mówiłem, lubię zobaczyć film w dobrych warunkach no i oczywiście koncerty...właśnie boję się tylko że za mały ten samsung.odległość ponad 3m.ale dzięki za rzeczowy odzew i propozycję...na pewno sharpa sprawdzę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.