Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór komputera do PC Audio

W_Waw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Biorąc pod uwagę zalety i przyszłość odtwarzania muzyki z plików oraz chąc byc osobą "postępową" niedawno odważyłem się na porównanie CD z wyższej półki z odtwarzaniem muzyki z plików z laptopa. CD na super zasilaniu (napęd Philips CD2 PRO - chyba najlepszy na rynku) przez Coax i laptop przez USB były podpięte do tego samego DAC-a. Płyty zgrane do kompa przez dBPower-a. Początkowo CD wyraźnie wygrywało, ale po aplikacji dobrego kabla USB oraz zainstalowaniu i konfiguracji Media Center 16 okazało się, że różnice były ledwo zauważalne, a pewnie można lepiej no i korcą pliki wysokiej rozdzielczości. Dlatego chciałbym "zbudować" odtwarzacz plików w oparciu o komputer. Trochę już poczytałem wpisów zamieszczonych na tym forum, ale albo nie zauważyłem albo jeszcze do tych wątków nie dotarłem, a mianowicie:

jaki komputer będzie najlepszy do organizacji odtwarzacza plików, uwzględniając:

- jedynym celem komputera będzie będzie odtwarzanie plików audio,

- jak najlepsza jakość odtwarzania - wyjście USB (pomijając co dalej, bo o tym już dużo wpisów znalazłem); z tego co do tej pory się doczytałem ważne jest między innym chłodzenie, zasilanie itd,

- dostępność i możliwości oprogramowania odtwarzania plików dla danego systemu operacyjnego,

- łatwość organizacji sterowania zewnętrznego (bezprzewodowego),

- pamięć masowa do zapisu plików zintegrowana,

- wifi (pamięć zewnętrzna dla robienia kopi plików i dostępu do radia).

Wstępnie zastanawiam się nad:

- mac mini + tablet

- laptop (ale jaki) + tablet

- urządzenie typu: DELL INSPIRON DUO LAPTOP-TABLET 10" - połączenie lapka i tabletu (brak zdalnej obsługi)

Budżet nie wyższy niż 5-6 tys, ale im taniej tym lepiej.

Z góry dziękuję za propozycje.

Rozumiem że początek zabawy t

https://www.audiostereo.pl/topic/87789-wyb%C3%B3r-komputera-do-pc-audio/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.