Skocz do zawartości
IGNORED

dual 601

muflonpl

Rekomendowane odpowiedzi

No tak Yulek masz rację, tylko czasem nożna zaryzykować zamiast gonić ileś set kilometrów, oczywiście jeśli suma jest niewielka gdzie strata kilku złotych na przeyłkę jest bardziej opłacalna niż podróż. Chociaż jak sprzedawałem TD160 to kupujący przyjechał z drugiego końca Polski, a że pogoda była fajna to przy okazji odwiedził Kołobrzeg mimo że był to koniec sezonu :) Jednak nie było potem żadnych niedomówień ani roszczeń.

muflonpl

Już głupio coś Ci sugerować ale może zainteresujesz się jakimś gramofonem od kogoś pewnego z forum. Jednak z twoim "pechem" różnie bywa, w każdym razie powodzenia!

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

https://www.audiostereo.pl/topic/87843-dual-601/page/4/#findComment-2327301

Mechanizm obracający płytę musi się obracać dokładnie z taką samą prędkością obrotową z jaką są nagrane płyty tj. 78, 45, 33 13 i 16 23 obrotów na minutę. Talerz jest ułożyskowany w metalowej płycie stanowiącej podstawę mechanizmu tak, że może się swobodnie obracać.

Może płyty które Pan ma są nagrane w innej prędkości niż 33 i 45,które obsługuje Marantz 6100.

Myślę,że po prostu nie odpowiada Panu zakupiony sprzęt i chce Pan za wszelką cenę mi go zwrócić dlatego też godzę się na zwrot kwoty za sam gramofon.

Ja MUSZĘ TERAZ SPRAWDZIĆ Gramofon dlatego proszę o wysłanie za pobraniem w kwocie 389zł

Jestem pewny,że sprzęt jest sprawny,a skoro Pan nie umie wyregulować obrotów to proszę go odesłać.

heh nic z tego nie rozumiem juz

https://www.audiostereo.pl/topic/87843-dual-601/page/4/#findComment-2329213
Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Mechanizm obracający płytę musi się obracać dokładnie z taką samą prędkością obrotową z jaką są nagrane płyty tj. 78, 45, 33 13 i 16 23 obrotów na minutę. Talerz jest ułożyskowany w metalowej płycie stanowiącej podstawę mechanizmu tak, że może się swobodnie obracać.

Może płyty które Pan ma są nagrane w innej prędkości niż 33 i 45,które obsługuje Marantz 6100.

Myślę,że po prostu nie odpowiada Panu zakupiony sprzęt i chce Pan za wszelką cenę mi go zwrócić dlatego też godzę się na zwrot kwoty za sam gramofon.

Ja MUSZĘ TERAZ SPRAWDZIĆ Gramofon dlatego proszę o wysłanie za pobraniem w kwocie 389zł

Jestem pewny,że sprzęt jest sprawny,a skoro Pan nie umie wyregulować obrotów to proszę go odesłać.

heh nic z tego nie rozumiem juz

Masz niestety do czynienia z osobą, która nie zna się na sprzęcie, który sprzedaje, ale za wszelką cenę chce udawać, że jednak się zna, a cała reszta to debile.

Najgorszy przypadek jaki może być.

Wyślij mądraskowi instrukcję serwisową i niech sobie poczyta w wolnej chwili. Jeśli coś z niej zrozumie i nadal będzie twierdzić, że ten gramofon ma płynną regulację obrotów, to zaproponuj mu wizytę u lekarza odpowiedniej specjalności.

I oczywiście załącz do maila bardzo duże zdjęcia nalepki na płycie, którą próbowałeś odtworzyć, Niech sobie popatrzy na cyferki oznaczające prędkość z jaką płyta jest nagrana.

GM

https://www.audiostereo.pl/topic/87843-dual-601/page/4/#findComment-2329222
Gość rydz

(Konto usunięte)

Muflonpl,jak daleko masz do sprzedawcy?zadaj mu pytanie że jak przyjedziesz do niego z gramofonem i nie będzie go w stanie prawidłowo wyregulować,zwraca ci pieniądze za gramofon i pokrywa koszty twojego przejazdu,jeżeli będzie wszystko okey ty jesteś stratny:)

https://www.audiostereo.pl/topic/87843-dual-601/page/4/#findComment-2329227
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 23 Listopada 2011 - nie na temat
Ukryte przez Fr@ntz, 23 Listopada 2011 - nie na temat

Muflonpl,jak daleko masz do sprzedawcy?zadaj mu pytanie że jak przyjedziesz do niego z gramofonem i nie będzie go w stanie prawidłowo wyregulować,zwraca ci pieniądze za gramofon i pokrywa koszty twojego przejazdu,jeżeli będzie wszystko okey ty jesteś stratny:)

O! I to było pokerowe zagranie godne >rydza<!

Pozdro,

Yul

Proszę wysłać sprzęt za pobraniem tak jak wcześniej pisałem innej możliwości nie ma ponieważ ja muszę najpierw sprawdzić odesłany sprzęt przy kurierze!!!!!!!!

niestety tylko taka opcja wg niego pozostaje na nic innego sie nie zgadza a ja nie mam pewnosci ze on odbierze ta paczke i znow poniose koszta... dalej twierdzi ze te ni cale 400 zl tylko moze i oddac...on mieszka po drugiej stronie polski nad baltykiem wiec wycieczka do niego nie wchodzi w gre

https://www.audiostereo.pl/topic/87843-dual-601/page/4/#findComment-2330159
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.