Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Note AN-Vx a VDH The First Ultimate

czolgista778

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy któryś z forumowiczów porywnywał ww kable?

Zstanawiam się nad zakupem jednego z nich między pre a końcówkę.

Reszta sprzętu:

SQ Duet + SRC2496

Yamaha C-4 + Yamaha B2

NS1000M

Zależy mi na muzykalności i nie mulił. Obecnie między C4 i B-2 mama Linn Black IC.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

zdecydowanie polecam Ci AN-VX jest bardzo muzykalny, detaliczny i napewno nie muli.Sam używam AN-VX do połaczenia cd z pre i pre z monoblokami.

Stara wersja jest podobno lepsza od nowej.

Taki szary? Bezpośrednio obok siebie nie porównywałem. Miałem kiedyś szał na srebro, ale przy gorszym sprzęcie. Nie wybaczył mi tego. Jednocześnie miałem jakiegoś Siltecha. Srebro jak dla mnie gra w pewien określony sposób. Dół nieco za leki i wyraziste, plastyczne wysokie. Dla mnie nieco za chudo i za chłodno. Nie zrozum źle, to fajny dźwięk, taki delikatny i eteryczny. Co kto lubi. Używane aktualnie First Ultimate bardziej mi pasują. Wydają się bardziej uniwersalne. Zmieniam sprzęt a one zostają. Z kombinacją AN i Siltecha nie byłem przede wszystkim zadowolony z owej „muzykalności”. To było fajne, gdy słuchało się jazzu lub np. barokowych kwartetów. Jak chciało się przp...ć czymś cięższym, dźwięk robił się nieco niebezpośredni. Ale to kwestia gustu. Podejrzewam, że gdybym miał lampę, wtedy pojawiłoby się dociążenie na przełomie dołu i środka. Najważniejsze pierwsze wrażenie to jednak (wg. mnie) odchudzenie basu przy bardzo dobrej kontroli. Spróbuj AN, może Ci podejdzie. W sumie pożądny kabel.

Ja do srebra już nie wrócę :)

A First Ultimate na pewno nie muli...

Chodzi mi dokladnie o takiego AN-Vx:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak jest z basem i scena w obu kablach? Mam wraznie ze AN zbytnio odchudzi dzwiek bo basu juz teraz praktycznie nie ma.

Ukryta Zawartość

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Chodzi mi dokladnie o takiego AN-Vx:

Ukryta Zawartość

Jak jest z basem i scena w obu kablach? Mam wraznie ze AN zbytnio odchudzi dzwiek bo basu juz teraz praktycznie nie ma.

Na scenę Ultimate nie narzekam, ale wszystkie klocki mają ją niezłą. Basu mocnego po AN to się raczej nie spodziewaj. Za to scena jest wielce OK :)

Ukryta Zawartość

Dobre srebro nie gra ani za chudo ani za ostro.Napewno AN taki nie jest.W słabym systemie dobre srebro niestety obnaży braki tego systemu.AN raczej nie jest do korekty brzmienia systemu.

Pre-power to raczej cardasa:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .A z cd- srebro.

Ukryta Zawartość

To XLRy, ale dzieki za podpowiedz.

Jako zrodlo mam SRC2496 z XLR-ami wiec tu potrzeba dobrego XLR->RCA.

To XLRy, ale dzieki za podpowiedz.

Jako zrodlo mam SRC2496 z XLR-ami wiec tu potrzeba dobrego XLR->RCA.

Ostatnio próbowałem połączyć wyjście XLR z preampa z RCA we wzmacniaczu. Niestety, przejściówka okazała się totalnym niewypałem. Zniknęła spora część informacji a bas zaczął chulać. Niby było trochę bardziej „analogowo” ale w tym przypadku kosztem drobnych informacji i przestrzenności. Jak masz wyjścia rca, to się w to nie baw. W sumie szkoda, bo preamp pracuje w pełni symetrycznie, ale desymetryzatory na wyjściu robią lepszą robotę niż połączenie - i ekranu w przejściówce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.