Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o pomoc w wyborze tabletu

adamfreliszka

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie witam !

Mój znajomy leci jutro do USA na parę dni i obiecał mi kupić trochę elektroniki. Zastanawiam się nad tabletem. Tablet ten byłby przeznaczony dla osoby słabowidzącej. Będzie on wykorzystany głównie do przeglądania stron internetowych. Dlatego pojemność dysku twardego nie musi być imponujaca wystarczy parę giga. Niestety mam , jak to często bywa, ograniczone środki i nie chciałbym wydać więcej niż 400 dolarów. Nie chciałbym aby tablet miał mniej niż 10 cali. Zastanawiam się nad applem, ale słyszałem, że w tej cenie lepiej kupić funkcjonalnego samsunga, który ma mniej bajerów ale o to mi w tym wypadku chodzi. Obawiam się tylko, czy ekran będzie czytelny i czuły w samsungu tak jak na pewno jest w apple'u. czy polecicie mi jakiś konkretny model?

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/87999-pro%C5%9Bba-o-pomoc-w-wyborze-tabletu/

Może najpierw zapoznaj się z tym co jest np. tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W jakimś ostatnim czasopiśmie (PCformat albo PCworld) jest test sporej ich ilości.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak, ja juz przejrzałem sporo, ale nie chce pisac o mojej opini zeby nic nie sugerowac.

az tak duzego wyboru tabletow nie ma

licza sie tylko samsung i apple - osoba niedowidzaca musi miec komfort uzywania, a te tablety go zapewniaja, pozostala reszta ma zawsze cos tam gorszego, bo to nie liderzy

natomiast czy apple czy samsung - przy ograniczonych funduszach do 400 dolcow - chyba wiecej dostaniesz od samsunga

Posiadam iPad I i nie zamienił bym go na żadnego samsunga. Wbrew pozorom iPad jest dobrze przystosowany aby obsługiwała go osoba niedowidząca. Można ustawić tak aby obraz wyświetlany był o wysokim kontarście, potrafi czytać glosowo tekst, strony internetowe oraz wszelkie informacje pojawiające się na ekranie i robi to naprawdę dobrze, również wielkość czcionki można dostosować w wybrany dla siebie sposób. Jest szybki i wygodny w obsłudze.

Samsunga miałem tylko raz w ręce, na targach w Berlinie, ale niestety nie wzbudził mojego zachwytu.

Posiadam iPad I i nie zamienił bym go na żadnego samsunga. Wbrew pozorom iPad jest dobrze przystosowany aby obsługiwała go osoba niedowidząca. Można ustawić tak aby obraz wyświetlany był o wysokim kontarście, potrafi czytać glosowo tekst, strony internetowe oraz wszelkie informacje pojawiające się na ekranie i robi to naprawdę dobrze, również wielkość czcionki można dostosować w wybrany dla siebie sposób. Jest szybki i wygodny w obsłudze.

Samsunga miałem tylko raz w ręce, na targach w Berlinie, ale niestety nie wzbudził mojego zachwytu.

Tylko pytanie czy warto teraz kupować Ipada skoro wyszedł już iPad 2. A niektóre recenzje stawiają wyżej samsunga niż iPada 2 i to zdecydowanei wyżej. Poza tym czy Samsung 10.1 nie ma regulowanych czcionek?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.