Skocz do zawartości
IGNORED

Logitech harmony do amplitunera denon

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Zw względu ze mam uszkodzony pilot od avr-3802 a kupno oryginalnego graniczy z cudem wiec myslałem nad Logitech harmony 600. AVR-3802 jest na liscie Logitech ale czy oby wszystkie funkcje będa na pilocie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdyby wszystko działało to jest jeszcze lepszy niz oryginalmy.

Sprawdzałem mnóstwo amplitunerów i znalazł kazdy model.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

https://www.audiostereo.pl/topic/88055-logitech-harmony-do-amplitunera-denon/

Kody przyjął bez problemu tylko nie mam denona na którym mogę to sprawdzić, a nawet jeśli ich nie będzie to się go nauczy. (polecam konfiguracje z softa nie z kreatora online)

(polecam konfiguracje z softa nie z kreatora online)

To znaczy?

Jaki masz model pilota? Możesz coś więcej napisać o działaniu?

Czy można sobie przypisywać te klawisze które się chce?

Jak sprawuje się na twoim amplitunerze i czy zdarzyło się żeby nie było jakieś funkcji?

Wiem ze można go uczyć z innego pilota no ale jak się nie ma dostępu do oryginalnego to klapa.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

600 taki jak chcesz zakupic.

Działa świetnie jak poswieci sie troche czasu na konfiguracje( czasem potrzebne sa opoznienia miedzy danymi funkcjami w makro)

Klawisze mozna przypisac wedle woli (takze tworzyć nowe ktore mozna przypisac na wyswietlaczu).

Jeśli nie było jakijś funkcji mozna ja dorzucić z pilota orgynalnego poprzez nauke (choć czasme w bazie jest wiecej kalwiszy niz na oryginalnym)

Jedyna wada tego pilota to ze obsluguje tylko 5 urzadzen

To super !!! Czyli powiedzmy programuje amplituner, podstawowe klawisze jak głośność,wł,menu,setup,mute, selektor wejść,zmiana kanałów radiowych itp. mam na klawiszach a te które sa trudniejsze do zapamietania np. tryby surround,programowanie,przycisk shift itp. Przypisuje sobie na wyswietlacz i nadaje swoją nazwę tak?

Gdyby jednak brakowało jakieś funkcji to musiałbym tu na forum poszukac kogos z amplitunerem avr-3802 i podesłać pilota do zaprogramowania. No ale jeszcze to nie przesądzone bo może oryginalnego da sie naprawić lub dostać innego od sprzedawcy który mi sprzedał amplituner.

klawisze moze przypisac do tych co juz sa i tworzyc swoje nazwy do obecnych dla wyswietlacza (olbrzymie mozliwosci - zastapił mi enke DVD ampli CD i TV - przy czym moge obslugiwac jednym pilotem bez przalaczania TV i dekoder - wszystko zalezy od naszej kreatywnosci)

Do kilku np 2-3 urządzeń owszem ale jeśli jest dużo klawiszy funkcyjnych to wyświetlacz lepiej się sprawdzi (w 300i można mieć 4 dedykowane klawisze w 600 są interaktywne do info z wyświetlacza jak w tel komórkowym - kilka zakładek). ogólnie 300i to prosty uniwersalny pilot 600 to już typowy leniuch ułatwiający życie - przyjemniejszy w obsłudze.

Na innym forum jeden z użytkowników napisał

" ROZAK (2011-11-05 21:46:41) Wady produktu: takie sobie i drogie,pomoc techniczna, cena, duże gabaryty, zwłaszcza długość, źle wyważony, niektóre klawisze źle rozmieszczone, małe klawisze numeryczne, gumki potrafią się ścierać i nie widać napisów na nich, trudne "uczenie" pilota, mała liczba możliwych wyświetleń najczęściej oglądanych programów TV i brak ich dla tunera FM, buczący wyświetlacz, latające przyciski przy wyświetlaczu podczas potrząsania pilotem, podatny na odciski , k lawiatura numeryczna na samym dole, oprogramowanie fatalne, trzeba się domyślać, nie ma opisu ,nie ma przykładów. Jak się pokona wszystkie trudności to pilot jest rewelacyjny." Czy tu prawda

Jak ktoś jest idiota wychowanym od windy XP to nic dziwnego ze ma problem - opinia dziecka neostrady który ma frustracje z powodu swojej ograniczonej wiedzy.

I pisze raczej o 650 (600 nie ma pamięci kanałów). Po zatym ulubione kanały da się ustawić w tv lub dekoderze.

Co do wyważenia jest ok pilot dobrze leży w dłoni -wyprofilowany(chyba że trzyma się go bokiem lub ma rączunie lub grabie zamiast rak). Uczenie pilota nie jest może rewelacyjne ale też nie jakieś trudne i wyklucza tzw. błędne odebranie kodu. Wyświetlacz fakt buczy ale jak są słabe baterie lub jak jedna jest już prawie wyczerpana (pisk słychać jak się ucho przystawi do wyświetlacza - i tak jest cichutki).Gumki po ponad roku (nawet 2lata) intensywnego użytkowania ok, nie widać starć klawiszy jedynie co się starło to dolna cześć (tzw się wypolerowała z faktury) odciski jedynie mogą pojawić się na wyświetlaczu (jak na każdym) pilot jest matowy więc nie wiem jakie odciski zostawiał chyba że zamiast palców ma imadło lub frezarkę ewentualnie ma łapy uwalone smarem. Klawiatura na dole to zależy dla kogo jest wada (ja używam Gudie z TV i dekodera). Ani jeden klawisz nie lata jedyn co to jakaś chyba kulka która odpowiada za czujnik ruchu aby podświetlić pilota. Oprogramowanie na stronie jest bardziej intuicyjne ale nie podmienia softu na PL i komunikaty "in englisz" też nie ma tylu możliwości oprogramowania ściągnietgo trzeba się nauczyć go obsługiwać bo jest stworzone żeby poprowadzić dziecko nesotrady za rączkę co już użytkownika obeznanego wku...

Opinia dla mnie bezużyteczna tzw pierdoły który ma za duże wymagania za te pieniądze dodatkowo szuka dziury w całym (przypomina mi ekipe remontową wchodzacą do czyjegoś mieszkania ".. panie kto panu to tak spartolił"

Podaj model swojego pilota do 3802. Może cos zaradzę na ebay w UK.

RC-884 lub RC-883

Zgadzam się całkowicie z Flisia4 posiadam Harmony 600, który obsługuje 5 urządzeń tak naprawdę jest z nim zabawy na początku jak z nowym prostym tel komórkowym, U mnie całość obsługi pilota zaprogramowania to jedno popołudnie. Uważam ,że jest bardzo dobrze wykonany i naprawdę spełnia moje wymagania. Nie miałem pilota do YAMAHY DSP-800 i spokojnie mi zastąpił oryginalny ze wszystkimi jego funkcjami.

Kupiłem harmony 650 za niecałe 200 pln, nowy.czekam tylko na wysyłkę.

Kupiłem harmony 650 za niecałe 200 pln, nowy.czekam tylko na wysyłkę.

A co się właściwie stało ze starym pilotem. Ostatnio też miałem problemy z pilotem Denon od AMP 2308. Ale okazało się że baterie alkaliczne nieco się wylały. Ale dało się zrobić bo uszkodzeniu uległy tylko końcówki stykające się z baterią.

A czy komus udało sie dodac nbox telewizji N ITI5800? U mnie na harmony 650 nie ma mozliwosci.

A czy komus udało sie dodac nbox telewizji N ITI5800? U mnie na harmony 650 nie ma mozliwosci.

Jeśli w bazie nie występuje takie urządzenie lub nie można go dodać musisz ściągnąć kody z oryginalnego pilota. W sofcie jest taka możliwość.

ok,udało sie jak napisałes. Brakuje mi tylko kilka przycisków amplitunera a mianowicie : test tone, enter/shift i najwazniejszy chyba "setup".

Są kody ale musisz szukać tunera ADB (Advanced Digital Broadcast) dodatkowo kody pasują także z mydelniczki E"n"ki ITI 2850ST jedynie czego musisz go nauczyć to klawisz "N".

Nie spodziewałem się takiej szybkiej reakcji ze strony logitech. Napisałem im ze nie ma klawisza N, za kilka chwil patrzę a ten pojawił się, napisałem więc z ciekawości ze brakuje klawiszy amplitunera,5 minut aktualizacja i klawisze są. Nie podobała mi się kolejność urządzeń na wyświetlaczu więc napisałem ze chce mieć inaczej i chwila moment i jest jak chciałem. Chciałem jeszcze zapytać czy można jakoś klawisz dodać żeby żonę duo łóżka przywołać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.