Skocz do zawartości
IGNORED

system 2.1 głównie do muzyki

adrian351

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Noszę się z zamiarem kupna głośników do PC jako że moje ostatnie Geniusy 5005 zupełnie wysiadły mimo kosztownej(jak na tą cenę zestawu) naprawy.

Tym razem myślę o systemie 2.1 ponieważ za dużo kabli przy systemie 5.1 a i tak głównie słucham muzyki.

Posiadam już kartę dźwiękową Asus Xonar DX

Interesuje mnie aby głośniki nie były słabsze niż te ostatnie ale co najważniejsze powinny być solidne i bezawaryjne dłużej niż dwa lata:)

Najbardziej ciekawią mnie Edifier S530D / S330D / C3 a to dlatego że naczytałem się i naprawdę ciężko znaleźć coś złego na ich temat.

Interesują mnie naprawdę wszystkie wasze podpowiedzi, sugestie i wskazówki :)

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/88065-system-21-g%C5%82%C3%B3wnie-do-muzyki/

Witam,

Noszę się z zamiarem kupna głośników do PC jako że moje ostatnie Geniusy 5005 zupełnie wysiadły mimo kosztownej(jak na tą cenę zestawu) naprawy.

Tym razem myślę o systemie 2.1 ponieważ za dużo kabli przy systemie 5.1 a i tak głównie słucham muzyki.

Posiadam już kartę dźwiękową Asus Xonar DX

Interesują mnie naprawdę wszystkie wasze podpowiedzi, sugestie i wskazówki :)

Proponuje dolozyc jeszcze z 500 zl i...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Proponuje dolozyc jeszcze z 500 zl i...

Ukryta Zawartość

nie wygląda to na głośniki komputerowe

taki zestaw to bym chciał do mojego TV

Ukryta Zawartość

dzięki feda za potwierdzenie

mam do Ciebie prośbę jako że używasz tego zestawu

możesz mi podać dokładne wymiary suba bo wszędzie piszą coś innego

no i pytanie na koniec:) możne wiesz dlaczego na rosyjskich stronach moc głośnika niskotonowego to 70W a w Polsce 75W

THX

w internecie zauważyłem drugą wersję głośników S530D - SPK-EF-S530.B.R2

ktoś wie jaka jest różnica albo które są lepsze

sa tylko dwie wersje tych glosnikow S530 i S530D raz bez optycznego wejscia i raz z optycznym.

S530D - SPK-EF-S530.B.R2 to jest ta lepsza wersja z optycznym.

Moc jest: RMS 35W x 2 + 75W x 1 mysle ze to jest tez aktualne chociaz co pare lat te same wersje wychodza z lepszymi specyfikacjami.

Jak bede w poniedzialek w innym mieszkaniu to zmieze ci subwoofer.

jako że wybór padł na Edifier S530D i mam kartę dźwiękowa z wyjściem SPDIF(Asus Xonard DX) chciałbym wiedzieć czy lepiej nawiązać połączenie optyczne(toslink) czy analogowe(rca)

wyczytałem że i w karcie asus i głośnikach jest przetwornik cirrus logic ale który będzie lepszy to nikt nie pisze:)

szczerze powiedziec nie mam nawet pojecia ale ja mam je bez optycznego podpiete, nie wiem nawet czy by sie moglo jeszcze duzo zmienic jakbym podpial optykiem.#

Mam ci zmierzyc subwoofer czy juz sie zdecydowacles dokladnie na te?

Przecież są to dobre kolumny, na pewno jedne z lepszych w swojej cenie, na pewno lepsze niż Logitechy, jednak dla mnie mają przewalony bas, który do muzyki nie nadaję się idealnie, choć nie jest też najgorszy, ale to tylko moje subiektywne zdanie. Po prostu wiem że do małych pomieszczeń(do 15m2), sub to nie jest idealne wyjście, a żeby było racjonalne wyjście to sub musi być dobry, no i trzeba też trochę popracować z ustawieniem.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

ja wlasnie dostalem od edifiera maila ze beda mieli nowy produkt 2.0 ze specyfikacji to bedzie ich najlepszy model 2.0 jak ktos chce informacje na maila to prosze o podanie adresow na PW.

ja wlasnie dostalem od edifiera maila ze beda mieli nowy produkt 2.0 ze specyfikacji to bedzie ich najlepszy model 2.0 jak ktos chce informacje na maila to prosze o podanie adresow na PW.

Lepszy niż S2000?

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.