Skocz do zawartości
IGNORED

UPGRADE najwyższych modeli Denona

THX Ultra 2

Rekomendowane odpowiedzi

Znana już jest cena na upgrade ( w serwisie ) najwyższych modeli Denona i wynosi ona 4995pln. Dotyczy AVC-A1HDA oraz AVP-A1HDA

Co zapewnia aktualizacja?

Poza funkcją przesyłania sygnału 3D, która pozwoli posiadaczom AVC-i AVP-A1HDA cieszyć się pełnią odbioru rosnącej wciąż liczby dostępnych filmów 3D, aktualizacja zawiera dekodowanie audio Dolby Pro Logic IIz w celu zapewnienia jeszcze lepszego dźwięku kanałów frontowych. Aby jeszcze bardziej podkreślić wrażenia odsłuchowe i dramaturgię odtwarzanego dźwięku przestrzennego, posiadacze sprzętu Denon będą mogli skorzystać z Audyssey DSX - nowego zestawu algorytmów, który podnosi na znacznie wyższy poziom jakość produkowanego dźwięku poprzez syntezę sygnałów audio dla nowych kanałów surround, bazując na specyfice ludzkiej percepcji i badaniach nad akustyką. Rezultatem jest bardziej realistyczna scena dźwiękowa, z wyraźnie zaznaczoną głębią, wysokością i szerokością reprodukcji kanałów, które stanowią integralną część nowej generacji w systemach wysokiej rozdzielczości dźwięku przestrzennego, idealnego do oglądania filmów i słuchania muzyki. Aktualizacja dotyczy także jednej z funkcjonalności Audyssey, zaawansowanego systemu korekcji akustycznej pomieszczenia - MultEQ XT32. Celem jest wykonanie automatycznych pomiarów konfiguracji głośników i dopasowanie akustyczne dla najlepszego efektu surround – w łatwy i szybki sposób. MultEQ XT32 jest 32 razy bardziej dokładny niż podstawowy system MultEQ XT zastępowany w tej aktualizacji.

Aktualizacja obejmie jeszcze kilka innych elementów - szczegóły będą dostępne w serwisie już niebawem.

Upgrade będzie dostępne w ciągu paru najbliższych dni.

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

https://www.audiostereo.pl/topic/88075-upgrade-najwy%C5%BCszych-modeli-denona/

Już widzę te kolejki do serwisów.Chyba trzeba być chorym aby wydać 5000 pln na takie pierdoły jak 3D.Złodziejstwo i oszustwo,tak mogę to określić.Jak ktoś kupuje klocki po kilkadzieśiąt tyś to takie Upgarde powinno być dożywotnio bezpłatne.Aż sprzęt padnie.

W Niemczech zestawy do upgrade zamówiło 150 klientów. Kolego FIRMA, aż tylu debili tam mają :)

A ingerencja wewnątrz urządzń jest dość poważna. To nie jakaś tam zmiana oprogramowania i nie tylko 3D ( wtym wypadku to mały pikuś). Nieruszona zostaje właściwie tylko sekcja wzmacniacza (w przypadku AVC-A1HDA), wiele podzespołów zostanie zastąpione zupełnie nowymi.

Moim zdaniem to dobra wiadomość! To się nazywa dbanie o klienta i nie trzeba wymieniać sprzętu takiej klasy na nowy. A że cena wysoka? Jak kogoś stać na sprzęt to i to zrobi...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

W Niemczech zestawy do upgrade zamówiło 150 klientów.

A ingerencja wewnątrz urządzń jest dość poważna. To nie jakaś tam zmiana oprogramowania i nie tylko 3D ( wtym wypadku to mały pikuś). Nieruszona zostaje właściwie tylko sekcja wzmacniacza (w przypadku AVC-A1HDA), wiele podzespołów zostanie zastąpione zupełnie nowymi.

Moim zdaniem to dobra wiadomość! To się nazywa dbanie o klienta i nie trzeba wymieniać sprzętu takiej klasy na nowy. A że cena wysoka? Jak kogoś stać na sprzęt to i to zrobi...

W Niemczech ludzie normalnie Żyją a nie klepją biedę jak w Polsce.Nie ma co porównywać Inny rynek i inne realia.Jak ktos chce niech idzie i płaci te 5000 pln jego kasa.

Aby jeszcze bardziej podkreślić wrażenia odsłuchowe i dramaturgię odtwarzanego dźwięku przestrzennego, posiadacze sprzętu Denon będą mogli skorzystać z Audyssey DSX - nowego zestawu algorytmów, który podnosi na znacznie wyższy poziom jakość produkowanego dźwięku poprzez syntezę sygnałów audio dla nowych kanałów surround, bazując na specyfice ludzkiej percepcji i badaniach nad akustyką.

Takie cóś załatwia się poprzez wymianę jednego procesora DSP za 15 ojro i aktualizację firmware.

Jak dotrę do biuletynów Denona to wam wycenię koszt elementów do tej szalonej aktualizacji.Stawiam flachę że będzie to poniżej 100 euro.

Ale durny lud zapłaci.

Takie "cóś" tak. Ale tam nie tylko takie "cóś" będzie. Czytaj z uwagą...

Nieruszona zostaje właściwie tylko sekcja wzmacniacza (w przypadku AVC-A1HDA), wiele podzespołów zostanie zastąpione zupełnie nowymi.

No zawsze przecież jest wyjście. Można sprzedać Denona i kupić szajs made in china, czy made in malezja za 5000pln...

narescie konkret w tym smiesznym poscie- satysfakcja przynajmniej 500% wyzsza jak zakup tego update za 5tys- mozna kochac swoj sprzet ale cos takiego to juz naginanie zdrowego rozsadku niezaleznie w jakim kraju sie zyje i ile sie zarabia....

No zawsze przecież jest wyjście. Można sprzedać Denona i kupić szajs made in china, czy made in malezja za 5000pln...

A ty płacisz piątaka za ten update czy masz rabat?

Mam rabat:)

Mam rabat:)

Będziesz chyba jedyną osobą w Polsce która zrobi ten Upgarde.Kiedyś Mercedes 600 s był najlepszy po paru latach to tylko staroć warta max 20 proc ceny początkowej,dlatego uważam że szkoda inwestować kasę w coś co i tak się starzeje i traci na wartości.Jak jest dobre to po co to tuningować.

Nie będę jedyną osobą, bo znam dokładną liczbę zamówień złożonych na nasz kraj na to upgrade.Dałbym piątaka, jakbym nie miał zniżki. No nie po to przecież zamontowałem dodatkowe górne wysokościowe kolumny aby się tylko kurzyły :)

Co do tracenia na wartości to przypomnij sobie ile ten sprzęt kosztował trzy lata temu, a ile obecnie? Cena w stosunku do mojego zakupu wzrosła o 100%. Ja z perspektywy czasu uważam to za bardzo dobrą inwestycję.

Inny przykład Pioneer SC-LX90 Suzano - zobacz jego obecną cenę (bodaj 6449 funtów). a sprzęt też ma już dobre trzy lata. Nie każdy sprzęt traci na wartości.

Napisano dziś, 22:11

Takie "cóś" tak. Ale tam nie tylko takie "cóś" będzie. Czytaj z uwagą...

Nieruszona zostaje właściwie tylko sekcja wzmacniacza (w przypadku AVC-A1HDA), wiele podzespołów zostanie zastąpione zupełnie nowymi.

No właśnie czytam z uwagą. Pierdyknąłeś taki pompatyczny opis na temat wymiany jednego scalaka to Ci piszę co to warte.

Podsumowując Twoją epistołę:

1.Upgrade do 3D- czyli dołożenie jednego modułu 3D - jaki koszt?cały BlueRay 3D philipsa kosztuje na alledrogo niecałe 400 stówki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2.Upgrade Prologic -czyli codec prologic do wymiany,

3.Upgrade Audyssey -czyli wymiana DSP

Szkoda że nie jestem w pracy,zerknąłbym w serwisówkę jak to cudo w środku wygląda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czegoś nie wiesz. Tam będą wymieniane całe płytki z podzespołami, a nie jakieś dwa moduły, czy dwa scalaki... Wiem to od mojego kolegi z serwisu Denona.

A cała epistoła to nie moje dzieło, tylko cytat z pewnego żródła...

W informacji podano tylko pewną część z tego co zostanie zmodyfikowane - wymienione...

No ale jak twierdzisz, że tam scalaki tylko rzekomo wymienią, to napisz konkretnie jaki typ, jakiej firmy itp.

Chętnie poznam szczegóły. Rozumiem, że byłeś na serwisowym szkoleniu Denona odnośnie tego upgrade (bo na takim był mój kolega z serwisu).

Czegoś nie wiesz. Tam będą wymieniane całe płytki z podzespołami, a nie jakieś dwa moduły, czy dwa scalaki... Wiem to od mojego kolegi z serwisu Denona.

A cała epistoła to nie moje dzieło, tylko cytat z pewnego żródła...

W informacji podano tylko pewną część z tego co zostanie zmodyfikowane - wymienione...

No ale jak twierdzisz, że tam scalaki tylko rzekomo wymienią, to napisz konkretnie jaki typ, jakiej firmy itp.

Chętnie poznam szczegóły. Rozumiem, że byłeś na serwisowym szkoleniu Denona odnośnie tego upgrade (bo na takim był mój kolega z serwisu).

A pewnie że Ci napiszę jak tylko dotrę do odpowiednich papierów.

A Ty przestań łykać tak wszystko bezkrytycznie, chyba że za ten śmieszny upust masz piać peany na wszystkich znanych Ci forach.

Co ciekawe, w najnowszym katalogu Denona (na sezon 2011/2012) w specyfikacji przedwzmacniacza AVP-A1HDA oraz wzmacniacza AVC-A1HDA wspomniane jest o możliwości płatnego Hardware-/Software-Upgrade "+3D Edition" (HDMI ze wsparciem 3D, DTS-Neo:X, Audyssey DSX, Dolby ProLogic IIz, Audyssey MultiEQ-XT32, przygotowanie do Audyssey MultiEQ-Pro). Czyli kupując te modele de facto kupuje się coś już trochę "przeterminowanego".

Dziwi fakt, że Denon produkuje i sprzedaje te urządzenia ze starymi komponentami i oferuja płatny upgrade, zamiast od razu zaproponować nowsze modele.

Ostatnia polityka Denona (np. tandetnie wykonane ostatnie modele amplitunerów, jak chociażby plastikowy AVR-3312, blaszane radiatory itp.), mimo sympatii do tej firmy bardzo mi się nie podoba.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Typowe posuniecie marketingowe. Po co zarabiac jeden raz jak mozna dwa razy i jeszcze wyciagnac kase od wczesniejszych klientow.

Dziwi mnie fakt ze procesor i amplituner z serii HDA jest jeszcze w ofercie. Nie jestem mocny w Denonach ale za czasow AVC-A1SE kolejne jego generacje nastepowaly w krotkich uplywach czasu po sobie. HDA jest natomiast na rynku w niezmienionej formie od dobrych kilku lat.

Co do tego co napisal Nedj to odnosze wrazenie ze spadek jakosci wystepuje w wielu dziedzinach zycia nie tylko w elektronice. Dzisiaj wiele produktow projektowana jest przez ksiegowych a nie inzynierow. Ludzie sa pod silnym wplywem nowosci i reklamy i kupia ladnie opakowany bubel okraszony nowinkami technicznymi. Kiedys czytalem na avsforum.com post fana Marantza i jego dylematy dotyczace wymiany Marantza SR9300 na cos nowszego. Bral pod uwage model SR6003 ale mial watpliwosci dotyczace jakosci stereo, wykonania itp. Pisal takze o liniowym spadku jakosci dzwieku oraz wzroscie awaryjnosci wraz z wprowadzeniem serii x001 i nastepnych. Jak widac jest w tym sporo prawdy i degradacja ta nastepuje co raz bardziej. Sam mam watpliwosci czywarto inwestowac w najnowsze (badz w miare nowe) klocki nie posiadajac dedykowanego pomieszczenia KD i nie wykorzystujac w pelni ich potencjalu. Czy flagowy stary amplituner nawet bez formatow HD w polaczeniu z dobrymi glosnikami oraz sciezka DTS core z blu-ray nie zalatwi sprawy.

Ludzie sa pod silnym wplywem nowosci i reklamy i kupia ladnie opakowany bubel okraszony nowinkami technicznymi.

Teraz to już nawet ładnego opakowania nie ma - patrz badziewne plastikowe fronty Denonów do AVR-3312 i Marantzów do SR6006 włącznie.

Czy flagowy stary amplituner nawet bez formatow HD w polaczeniu z dobrymi glosnikami oraz sciezka DTS core z blu-ray nie zalatwi sprawy.

Wcale nie potrzeba amplitunera z najnowszymi dekoderami, żeby się się cieszyć formatami Dolby TrueHD i DTS-HD. Wystarczy taki model, który potrafi przez HDMI przyjmować wielokanałowy PCM. W tym momencie odtwarzacz Blu-ray rozkodowuje dźwięk do PCM (nawet 7.1) i przesyła go w tej postaci do amplitunera przez HDMI.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Wcale nie potrzeba amplitunera z najnowszymi dekoderami, żeby się się cieszyć formatami Dolby TrueHD i DTS-HD. Wystarczy taki model, który potrafi przez HDMI przyjmować wielokanałowy PCM. W tym momencie odtwarzacz Blu-ray rozkodowuje dźwięk do PCM (nawet 7.1) i przesyła go w tej postaci do amplitunera przez HDMI

Lub w ogóle skorzystać z połaczenie analogowego.

Dzisiaj jest już dużo odtwarzaczy BR z dorym torem analogowym. Do tego stary, ale wysoki model ampli i wszystko gra

Typowe posuniecie marketingowe. Po co zarabiac jeden raz jak mozna dwa razy i jeszcze wyciagnac kase od wczesniejszych klientow.

Dziwi mnie fakt ze procesor i amplituner z serii HDA jest jeszcze w ofercie. Nie jestem mocny w Denonach ale za czasow AVC-A1SE kolejne jego generacje nastepowaly w krotkich uplywach czasu po sobie. HDA jest natomiast na rynku w niezmienionej formie od dobrych kilku lat.

Co do tego co napisal Nedj to odnosze wrazenie ze spadek jakosci wystepuje w wielu dziedzinach zycia nie tylko w elektronice. Dzisiaj wiele produktow projektowana jest przez ksiegowych a nie inzynierow. Ludzie sa pod silnym wplywem nowosci i reklamy i kupia ladnie opakowany bubel okraszony nowinkami technicznymi. Kiedys czytalem na avsforum.com post fana Marantza i jego dylematy dotyczace wymiany Marantza SR9300 na cos nowszego. Bral pod uwage model SR6003 ale mial watpliwosci dotyczace jakosci stereo, wykonania itp. Pisal takze o liniowym spadku jakosci dzwieku oraz wzroscie awaryjnosci wraz z wprowadzeniem serii x001 i nastepnych. Jak widac jest w tym sporo prawdy i degradacja ta nastepuje co raz bardziej. Sam mam watpliwosci czywarto inwestowac w najnowsze (badz w miare nowe) klocki nie posiadajac dedykowanego pomieszczenia KD i nie wykorzystujac w pelni ich potencjalu. Czy flagowy stary amplituner nawet bez formatow HD w polaczeniu z dobrymi glosnikami oraz sciezka DTS core z blu-ray nie zalatwi sprawy.

gorszy pieniądz wypiera lepszy, niestety w czasach, gdy wszystkim się wmawia, że ich stać na markowy produkt, to ten produkt musi zejść do poziomu mas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.