Skocz do zawartości
IGNORED

Czy potrzebuje karty dźwiękowej?

sasquatch

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Pisze do was jako, że niestety moja wiedza w temacie jest bardzo, bardzo kiepska. Planuje zakup zestawu wzmacniacz + głośniki stereo. Chciałbym to podłączyć do komputera, aby cieszyć się wspaniałą muzyką i dźwiękiem.

Czy potrzebuje do tego dobrej karty dźwiękowej? Czy wzmacniacz wystarczy? Bo nie wiem jak mam rozplanować koszty. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam :).

W komputerze masz coś takiego jak zintegrowana karta muzyczna. Nie polecam ich, nie są za dobre (aczkolwiek jak to podłączysz będzie działać:)). Najlepiej było by kupić jakąś inną. Jakie pieniądze chcesz wydać na kartę.?

Najwazniejsze sa ja najlepsze, w miare mozliwosci i potrzeb, glosniki, pozniej wzmacniacz, a na poczatek jako zrodlo moze byc komputer z karta ktora masz w srodku. A jak w sluchanie sie wciagniesz to juz sam bedziesz wiedzial co dalej,

dokładnie, wszystko zależeć będzie od Twoich preferencji odsłuchowych, sprzętu który będziesz posiadał i plików które bedziesz odtwarzał z komputera...bo jesli będą to mp3 o słabej jakości to szkoda wydawać kasę na kartę dżwiękową. na początek wystarczy wbudowana karta i kabelek 2xrca-minijack podpiety do wzmacniacza

dokładnie, wszystko zależeć będzie od Twoich preferencji odsłuchowych, sprzętu który będziesz posiadał i plików które bedziesz odtwarzał z komputera...bo jesli będą to mp3 o słabej jakości to szkoda wydawać kasę na kartę dżwiękową. na początek wystarczy wbudowana karta i kabelek 2xrca-minijack podpiety do wzmacniacza

Nawet nie jakość mp3-ki tu chodzi, tylko o chęć usłyszenia muzyki w lepszych warunkach.

.

Dziękuje bardzo za odpowiedzi :).

Budżet się ustali na przeciągu kilku dni i wtedy poprzeglądam co tutaj polecaliście innym. Na razie się za bardzo nie znam na sprzęcie, ale znam się na swoim słuchu. Od kilku lat odwiedzam regularnie wujaszka, który jest szczęśliwym posiadaczem kolumn Infinity Kappa chyba 8 i jakiś tam osprzętów do tego. To mnie w depresje wpędza, ze zawsze jak na jego sprzęcie słucham muzyki to wydaje się tak niesamowicie świetna a jak potem ten sam kawałek odsłuchuje w domu to się smutno robi :P.

Postanowiłem więc powolutku uzbierać na jakiś tańszy substytut :).

W każdym razie - dzięki!

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.