Skocz do zawartości
IGNORED

Pomieszczenie dla kina domowego

froolk

Rekomendowane odpowiedzi

heh meloman spokojnie. Nie wyśmiewaj się z cudzego sprzętu sam też nie masz się czym chwalić, a szczególnie na tej zakładce (już raz Ci to mówiłem). Nie poczuwam się ale wyjaśnię, projektor jest nie mój, a raczej Uniwersytetu ! tak go sobie pożyczam czasami. Wiem że to żadna rewelacja, ale lepsze to niż nic :) jeżeli chodzi o zarabianie pieniędzy to tak się złożyło, że za 2 tygodnie jadę pracować do stanów na swój własny projektor, będzie nim pewnie Panasłonik pt500, więc mi tu nie kadź jak byś był moim tatuśkiem.

Jeżeli natomiast chodzi o amplitunery to ja wcale nie mówię że w stereo grają dobrze. Ale wzmak to wzmak i "nowoczesnego" kina nie odtworzy tak jak amplituner (nawet taki z niższej półki cenowej)!!! (pomijam wszelkie scieżki celowo nagrane w mono czy też w stereo). Te wszystkie wyliczenia typu ampli za 20kzł nie zagra tak jak wzmak za 7kzł, bardzo mnie śmieszą, co ma piernik do wiatraka??? wzmak jest dostosowany do systemu 2 kanałowego, a amplituner do wielokanałowego, nie mieszaj jednego z drugim - ot to wszystko.

POZDRAWIAM :-)

Jesco,

Nie chce zebys mnie zle zrozumial. Jesli juz jedziesz do stanow, to pies z projektorem, wroc z kasa i ja zainwestuj. Za rok ten sam projektor bedzie kosztowal 70% taniej. Kupuj ziemie w poznanskim, nie wyglupiaj sie.

proszę znajdź mi jedno zdanie w którym wychwalałem się wcześniej sprzętem...

kto kogo pierwsze obraził? nie rozumiesz pisanych przez siebie zdań?

i moich byha też nie, no to łopatologicznie w punktach

1. mam JUŻsprzęt stero ze średniej półki, chcę mieć KD

2. analizuję rynek, szukam najpierw źródła obrazu bo to uważam jest najważniejsze

5. mam już 29 calowy telewizor... 32 to żaden postęp, 36 w zasadzie też nie - ok. 8-10tys zł (to było 2 lata temu)

6. plazma- kurde 30tys, odpada i 45-50cali to też nie rewelacja

7. projektor! - mieszczę się w 10 tys. i wreszcie czuję kino w domu

8. słucham systemów wielokanałowych. grają gorzej niż moje stereo. nie zmieniam

więc co mam wg Ciebie zrobić? sprzedać stereo i delektować się tandentnym dzwiękiem amplitunerów Yamahy, Denona?

powiedz mi gdzie popełniam błąd - oświeć mnie?

Pięknie. Zdecydowałeś się odpowiedzieć klasycznie i zarzucasz mi że nie rozumiem co pisze. Zupełnie jak w przedszkolu...............

Ja tobie nie będe nic udawadniał boś uparty jak osioł. Prosiłem żebyś nie mieszał wzmaków z amplitunerami ale cóż widocznie lubujesz się w takich porównaniach. Oczywistym jest fakt że wzmacniacz kosztujący tyle samo lub nawet mniej niż amplituner będzie grał lepiej, ale na polu dzwięku kanałowego polegnie gdyż niepotrafi go odtworzyć. Nie uwieże Ci w to że taki film jak choćby "Powrót króla" (który Ci się defakto podoba) wypadnie lepiej u ciebie niż u mnie, jeżeli chodzi o filmy ambitniejsze to przyznam Ci racje, że w tym przypadku nagłośnienie stereo w zupełności wystarczy, i często spisze się lepiej niż ampli.

Jeżeli chodzi o ceny tv i bezpośrednie porównanie ich z projektorami, to poza oczywistą różnicą gabarytów ekranu, dochodzi jeden czynnik w którym projektory ustępują miejsca tv. Mówię oczywiście o jakości obrazu, jego nasyceniu i barwie. Projektory do 15kzł to wciąż tak naprawdę zabawki, i często o jakości porównywalnej z tv nie ma co liczyć (trzeba by na ten cel wydać ok 30kzł).

ps. Za moje gorzkie słowa z poprzednich dwóch postów przepraszam. Ale niepodoba mi się to że z taką zaciętością bronisz rozwiązania które zastosowałeś i wmawiasz innym że jest jedynym sensownym.

ps2. musiałem się jakoś wyładować po bardzo stresującym tygodniu pełnym egzaminów. Niestety pod ręką znalazłeś się Ty. Sory :D

Pozdrawiam

jazz,

Dzięki za radę! Pomysle...............:D

Muszę się przyznać że marzy mi się własny kawałek ziemi.................zawsze chciałem sadzić na niej marchew i rzodkiew i eksportować moje wyroby do pobliskiego targu, ponoć zarobki kolosalne, a i frajda nie mała........ :D

Na większą działke niestety mnie nie stać.......

Pozdrawiam

Jazz - jakoś nie wnosisz wiele do tego forum. Pochwal się, gdy juz kupisz Nautilusy, Atlantisy lub Utopie. Na razie słyszymy tylko jaki jesteś piękny mądry i bogaty. A moze załóż forum "Wino, kobiety i śpiew"? To coś akurat na wypoczynek na basenie pod palmami.

Ale ja juz mam Nautilusy. I setki tysiecy innych ludzi tez je maja. Stary, plazmy sa juz w sklepach spozywczych po $1800. Zastanow sie, jakie to jest kino bez kobiety, wina i delicji gastronomicznych? Zadne. Siedzi kilku bolkow z palcem w nosie, puszka tyskiego w lapie, ktorys przyniesie jakas trawke i po raz pietnasty leci glupia bajka o jakims pierscieniu, czy jasku na miotle. Wez sie w garsc.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.