Skocz do zawartości
IGNORED

Zmieniać czy nie ?

Nielot

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek witam obecnych i nieobecnych.

Pomyślałem że troszkę mi pomożecie.

Obecnie mam Onkyo 506 z Celestionami F28 na froncie, F35 jako centralny, S80 sub i JBL E20 jako satelity (F15 były za duże i zupełnie nie podobało mi się ich twarde brzmienie).

Przez przypadek pokazałem żonie zestaw Jamo S606 w kolorze białym i się małżowina zakochała bo białe.... Meble w salonie białe więc Jej podpasowało od razu :) :) Wiecie jak to baby...

I teraz moje pytanie - czy zmieniając uszczęśliwię tylko małżonkę czy siebie też ? Dodam że zakupiłem Onkyo 609, z którym będzie to wszystko grało od przyszłego tygodnia. Niestety nie mam opcji odsłuchu bo mieszkam obecnie w UK i tutaj w ogóle kupno 606 chyba graniczy z cudem.

A może wstrzymać się kilka miesięcy do czasu kiedy będę w PL i będę mógł ich posłuchać ? Czy mogą zniknąć z rynku przez kilka miesięcy ?

https://www.audiostereo.pl/topic/88396-zmienia%C4%87-czy-nie/

Na początek witam obecnych i nieobecnych.

Pomyślałem że troszkę mi pomożecie.

Obecnie mam Onkyo 506 z Celestionami F28 na froncie, F35 jako centralny, S80 sub i JBL E20 jako satelity (F15 były za duże i zupełnie nie podobało mi się ich twarde brzmienie).

Przez przypadek pokazałem żonie zestaw Jamo S606 w kolorze białym i się małżowina zakochała bo białe.... Meble w salonie białe więc Jej podpasowało od razu :) :) Wiecie jak to baby...

I teraz moje pytanie - czy zmieniając uszczęśliwię tylko małżonkę czy siebie też ? Dodam że zakupiłem Onkyo 609, z którym będzie to wszystko grało od przyszłego tygodnia. Niestety nie mam opcji odsłuchu bo mieszkam obecnie w UK i tutaj w ogóle kupno 606 chyba graniczy z cudem.

A może wstrzymać się kilka miesięcy do czasu kiedy będę w PL i będę mógł ich posłuchać ? Czy mogą zniknąć z rynku przez kilka miesięcy ?

Samochod tez tak kupujesz, jak sie malzowinie spodoba kolor? uahahahahaha Gratuluje podejscia :)))

Poniewaz moje posty nie pojawiaja sie od razu to moze cos wyjasnie i doprecyzuje żeby uniknac wypowiedzi ktore nic nie pomoga.

Otoz z obecnege zestawu jestem raczej zadowolony. Zmiana aplitunera wiaze sie z kwestia HDMI i ARC. Mój tego nie ma. Takze od przyszlego tygodnia kolumny beda napedzane Onkyo 609.

Napisalem ze z calosci jestem raczej zadowolony. Ano wlasnie. W KD jest swietnie. W muzyce troche slabiej. Mam wrazenie ze w Celestionach brakuje mi troche srodka. Jako ze najczesciej slucham radia lub mp3 to Celestiony obnazaja niedoskonalosci dosc brutalnie. Na FLACach jest lepiej ale i tak czasem nie do konca jestem zadowolony. Na forum HDTV natknalem sie na Jamo 606 ktore sa w wielu miejscach polecane w relacji jakosc/cena. Wygooglalem sobie przypadkowo ze wystepuja one w bialej obudowie. Oczywiscie moja piekniejsza polowa zakomunikowala ze nie ma nic przeciwko ich zakupowi poniewaz idealnie podpasuja wygladem do nowoczesnego, wrecz sterylnie nowoczesnego wnetrza.

Jednak dla malzonki licza sie bardziej walory wizualne niż odsluchowe. Ja jestem zwolennikiem ich polaczenia. Stad moje pytanie skierowane do Was. Co strace a co zyskam wymiejac Celestiony z JBLami na 606? Czy calosc zagra na tym samym poziomie czy zanotuje latwo slyszalny spadek jakosci? Jak duza i bedzie roznica w dzwieku zarowno w KD jak i w stereo?

Żeby bardziej rozjasnic problem posluze sie takim porownaniem - celestion F18 kontra JBL E20 - celestiony odpialem zaraz po podpieciu poniewaz byly zbyt twarde w brzmieniu. Jakby nie bylo w nich srodka. Przyjemniej mi sie slucha jesli na tyle brzecza wlasnie JBLki mimo iż z nich nie do konca pasuje mi gora. I teraz nawiazujac do meritum - czy Jamo 606 da troche wiecej srodka, glebi, miekkosci w porownaniu do F28 czy to w ogole nie ta bajka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.