Skocz do zawartości
IGNORED

Zewnętrzna karta dźwiękowa pod słuchawki i kolumny

Africanschild

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na wstępie oczywiście chciałem się przywitać. Witam. Tak dla jasności jeszcze chciałem nadmienić że w kwestii audio jestem jeszcze "zielony" ale staram się.

Przejdźmy więc do meritum, potrzebuje pomocy w doborze zewnętrznej karty dźwiękowej/DAC'a. Posiadam następujący zestaw:

Wzmacniacz: Technics A700mk2

Kolumny: Tonsil Perfect 150

Słuchawki: Koss Porta Pro

Potrzebowałbym przede wszystkim karty pod słuchawki, zależałoby mi jednak na tym żeby w miarę możliwości wykorzystać też wzmacniacz i kolumny.

Do wydania mam jakieś 300zł, powiedzmy że jak trzeba będzie to te 50zł czy nawet 100zł nie będą problemem, jednak wolałbym zamknąć się w 300zł.

Chciałbym jeszcze zapytać czy aktualnie posiadany sprzęt opłaca się odnawiać? Jeśli tak to co trzeba by odnowić/wymienić? Jakie byłyby ewentualne koszta? W miarę możliwości chciałbym uniknąć kupna innego sprzętu, moja kobieta nie jest w stanie pojąć różnicy między głośnikami z tv, a sprzętem trochę lepszej klasy :P ( kaganiec to straszna rzecz)

Na zakończenie oczywiście chcę z góry podziękować za każdy rodzaj pomocy i wsparcia.

Africanschild

Może Audiotrak HD2. Tu ktoś sprzedaje, akurat w granicach Twojego budżetu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

.

Może Audiotrak HD2. Tu ktoś sprzedaje, akurat w granicach Twojego budżetu.

Ukryta Zawartość

Niestety to co zaproponowałeś to jest standardowa karta dźwiękowa, ja potrzebuje karty zewnętrznej. Ponieważ docelowo cały sprzęt ma być podłączony pod laptopa.

Zastanawiałem się nad takim zestawem FiiO E7+FiiO L7 lineout dock

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam kartę audiotraka maya u5. Do kupienia tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Mam taką i polecam zresztą w internecie jest sporo pozytywnych opini, które mówią także o tym, że karta deklasuje każdego dac'a do 500zł. Karta idzie z hong kongu jednak dochodzi po jakiś 5 dniach:)

Ukryta Zawartość

Polecam kartę audiotraka maya u5. Do kupienia tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Mam taką i polecam zresztą w internecie jest sporo pozytywnych opini, które mówią także o tym, że karta deklasuje każdego dac'a do 500zł. Karta idzie z hong kongu jednak dochodzi po jakiś 5 dniach:)

Jak już wspomniałem jestem laikiem, więc moje pytanie jest następujące. W jaki sposób ewentualnie podłączyć je do mojego wzmacniacza Technicsa?

Ukryta Zawartość

Niestety to co zaproponowałeś to jest standardowa karta dźwiękowa, ja potrzebuje karty zewnętrznej.

Racja, przepraszam, nie zauważyłem wpisu, ze chodzi o sprzęt zewnętrzny.

.

Kablem 2x rca -> jack. W karcie jest kilka wyjść typu jack np. na słuchawki, głośniki czy subwoofer. Polecam poczytać na temat tej karty bo na prawde za małe pieniądze jest w stanie dużo zaoferować:)

Co jest źródłem? Bo wg mnie jeśli chcesz słuchać przez słuchawki to najsensowniej jest te 300pln wydać na... lepsze słuchawki. Znam te Kossy, sam posiadam CAL!-e i Bayerdynamic DT990Pro i z doświadczenia powiem Ci, że DT990Pro zagrają o dwa nieba lepiej bezpośrednio z laptopa niż Porta Pro podłączone do Audinsta...

Dziękuje wszystkim za opinie na ten temat. Dzisiaj zamówiłem Majeczke. Co do samych słuchawek myślę że w przyszłym miesiącu może wymienię. Święta się zbliżają trzeba sobie zrobić prezent :) Jeszcze raz wszystkim wam dziękuję i myślę że zostanę na tym forum zdecydowanie dłużej

Dzisiaj dotarła do mnie karta :) bez cła. Gra cudownie, duży skok jakości, chociaż czuć że ma jeszcze spory potencjał, jutro testować będę na lepszych słuchawkach kolegi więc postaram się zdać relacje

Na mp3 store kilka osób zamówiło, oclili tylko jedną, mi się udało bez cła;)

Cło jak cło (właściwie to VAT), te karty nie mają CE - jak celnik będzie upierdliwy to kupujący nigdy karty na własne oczy nie ujrzy...

P.S. Nawiasem mówiąc jak one są opisywane, że nie podpadają pod VAT?

Witam serdecznie,

pozwolę sobie podpiąć się pod temat Africanschild.

Również szukam karty zewnętrznej mającej pracować pod win 7 64bit.

Przede wszystkim podpięte do nie będą Denony AH-D 2000.

Nie chcę niepotrzebnie przepłacać, a kwota jaka chciałbym zapłacić to 500zl (700zł o ile naprawdę będzie warto dołożyć). Chodzi o coś, przy czym by się te słuchawki nie marnowały, no i odwrotnie.

Pozdrawiam.

Za pińcet to nabądź dobry wzmak słuchawkowy a DAC-a jak będziesz miał większy budżet :) Królem przedziału 500-600pln w dalszym ciągu jest najprawdopodobniej Audinst (a ze wzrostem kursu USD to za moment może być przedział 600-700pln :() - ten DAC jest dość szeroko dostępny, POSŁUCHAJ i PORÓWNAJ z innymi. Zabawne są te zakupy w ciemno gdzie ktoś coś kupuje i pisze na forum jakie to fantastyczne a nie słuchał niczego innego i polec to innym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.