Skocz do zawartości
IGNORED

Wydania Japońskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tym roku wychodzą reedycje 3 pierwszych płyt Oasis. Oczywiscie ukażą się też w Japonii. Na razie jednak jestem rozczarowany bo są to zwykłe wersje. Liczyłem choćby wydań SHM CD lub Blu spec. Może się jeszcze coś zmieni bo reedycja 1 albumu dopiero w maju.

Ukryta Zawartość

Jak tam licytacje, pozytywnie???

Mam kolejne dwa wydania SACD Depeche mode: Some great reward i Songs of faith and devotion. Następnie poluję na Violator i Speak and spell

Violatora rzadko spotkać w przestępnej cenie !! Mi się udało, w stanie kolekcjonerskim !

Czego Tobie również życzę. :)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Kupię Pioneer PD-9700 lub PD-S901, stan bardzo dobry no i rzecz jasna "WYDANIE JAPOŃSKIE"

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, proszę o informację na PW.

Z góry dziękuje zainteresowanym moim tematem.

PS: Mam nadzieje, że kolega kiza za moje ogłoszenie nie potraktuje mnie BANEM;-)

Pozdr.

Tomasz

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

• 2 tygodnie później...

Wreszcie dotarły do mnie dwa Japońce. Slayer-Haunting the chapel reedycja 2004r SHM-CD (wydany 1984r),

oraz najnowsze dzieło Dream Theater (zwykły Japoniec), ale brzmi świetnie, można słuchać w kółko, jak dla mnie.

Slayer nawet SHM-CD, wypadł blado do realizacji Dream Theater, ale wiadomo, rok wydania.

Pozdr.

Ci Japonce, jak coś wyprodukują, brak słów aby to opisać, REWELACJA!!!, ale cena już nie;((

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Tomasz

REWELACJA!!!, ale cena już nie;((

Tak samo można powiedzieć o płytach Japan, ale to już inna bajka jak ten cudowny drapak ?

Na takie płyty to się jeszcze da zaoszczędzić zwykłemu śmiertelnikowi, ale na drapaka ....? :)

Czyli ni ch*ja?? czemu ja żyję w Polsce?? z moimi zarobkami to może sobie pozwolę na zakup made in Japan

maxell-xl-ii_145941.jpg

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

czemu ja żyję w Polsce??

Bo w Polsce nie jest nudno?, ciągle trzeba kombinować ?

Kiedyś taka kaseta przywieziona z zachodu to był obiekt

pożądania nie jednego melomana, teraz ... :)

Violatora rzadko spotkać w przestępnej cenie !! Mi się udało, w stanie kolekcjonerskim !

Czego Tobie również życzę. :)

Własnie jestem po odsłuchu Songs of faith and devotion SACD. Na dniach przyjdzie Dead can dance Spleen and ideal też w wersji SACD. Bez OBI ale warto i bez chyba. Masz Spleen? Jak to brzmi?

Masz Spleen?

Mam ale zwykłe wydanie 4AD, a tą aukcję SACD bez obi widziałem, ale odpuściłem.

Moim zdaniem będzie bardzo dobrze bo zwykłe wydanie brzmi O.K..

Zazwyczaj gdy pierwsze wydania są skopane, to te re-mastry SACD, za wiele nie dają ?

Tym razem powinieneś być zadowolony .? :)

Mam ale zwykłe wydanie 4AD, a tą aukcję SACD bez obi widziałem, ale odpuściłem.

Moim zdaniem będzie bardzo dobrze bo zwykłe wydanie brzmi O.K..

Zazwyczaj gdy pierwsze wydania są skopane, to te re-mastry SACD, za wiele nie dają ?

Tym razem powinieneś być zadowolony .? :)

Dziś posłucham. Kiza masz jakieś SACD Pixies? Zamówiłem własnie Doolittle MFSL i jestem ciekawy brzmienia. Płyta do tego masterowana w systemie Ultradisc gain 2.

Lepiej wg mnie gra bossanova z wydań MFSL

Mam w planach skompletowanie wszystkich wydan SACD Pixies. Szczególnie jestem ciekaw Surfer Rosa. Jestem fanem Nirvany In Utero i Stevea Albini.

Edytowane przez Bart1981

Kiza masz jakieś SACD Pixies?

Kiedyś słuchałem, jak miałem magnetofon, gdy przeszedłem na cd, jeszcze się nie dorobiłem żadnej płyty tej kapeli,

zawsze jakoś są inne okazje. Pozdrawiam.:)

Kiedyś słuchałem, jak miałem magnetofon, gdy przeszedłem na cd, jeszcze się nie dorobiłem żadnej płyty tej kapeli,

zawsze jakoś są inne okazje. Pozdrawiam.:)

Na szczęscie te SACD Pixies są dostepne jeszcze w sklepach np w ccd.pl i ceny nie są z kosmosu. Ja się nie zastanawiam, kompletuję.

Co do SACD Spleen and ideal...Skok jakośći dżwięku w porównaniu z pierwszą płytą słyszalny. Niesamowicie mnie ten album wciagnął. Perełka do kolekcji

Moim zdaniem jeżeli pierwsze wydanie jest dobrze zrealizowane to SACD, dodaje tylko smaczków.

Ale jeżeli płyta od początku jest skopana to i potrafi zaszkodzić?Powodzenia w zakupach. :)

Też zakupiłem kilka Japońców, czekam na dostawę, i AF Vangelisa Gold SACD.

Skok jakośći dżwięku w porównaniu z pierwszą płytą słyszalny.

• 2 tygodnie później...

Znów mi się traflili Stonesi Made in Japan SACD. Słuchajac tych 50 letnich nagrań dziwiłem się jak to możliwe że brzmia tak ciepło, przestrzennie...pózniej słuchałem U2...róznica ogromna:)

pózniej słuchałem U2...róznica ogromna:)

U2, ma większość skopanych realizacji, jedna z lepszych to chyba Pop. :)

Słuchałem sobie przedwczoraj prawie wszystkich U2 i najlepiej nagrane płyty to te, w których nagrywaniu nie brał duet Eno&Lanois :) Najlepsze brzmienie miały War i Zooropa.

Najlepsze brzmienie miały War i Zooropa.

Dzięki za drogocenne wnioski poparte praktyką, a nie rankingiem. :)

+:)

Panowie byłem wczoraj w kosmicznym sklepie w Porcie Łódz a tam japończyki po 24,99,ło matko jedyna,płyta kompaktowa w odwrocie.

jakie tytuły?

za 18 dni w Japonii premiera albumów Depeche mode w wersji mini LP Blu spec CD2. Zamawiam od razu dwa tytuły. Jestem ciekaw brzmienia i szaty graficznej.

• Pokaż nowe odpowiedzi