Skocz do zawartości
IGNORED

Bose Companion 3 + Sennheiser HD 600 + DAC (właśnie... jaki?)

ahorn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Natenczas dysponuję: Bose Companion 3 + Sennheiser HD 600. Szukam DACa. Wstępnie wybór padł nad NuForce Icon HDP. Czy taki zestaw ma szanse się ułożyć/zgrać? Zamierzam i tak go wypożyczyć /skorzystać z zakupu via Internet i posłuchać, niemniej jednak interesują mnie Wasze opinie w tej materii. Z góry dzięki za pomoc.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Z Sennheiserami zgada się idealnie. Co do Bose, to im to w zasadzie bez różnicy. To nie są wymagające głośniki, zresztą od nich też cudów wymagać nie można. Grać będą.....

..bardzo dobrze w swojej cenie. Choć długo się wygrzewają by pokazać się z swojej najlepszej strony.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Chodziło mi o kontekst współpracy takowych z HDP i ewentualny postęp od takiego źródła.

Więc ok, będą grać bardzo dobrze "w swojej cenie". Aczkolwiek nie potrzebują do tego HDP. Procesor DSP audio w Bose i tak mieli dźwięk po swojemu. Więc czy to będzie z integry, czy dowalimy im jeszcze źródło za kolejnych 1500zł, w postaci HDP, to naprawdę im będzie bez większej różnicy, ani na plus, ani na minus.

Ale do HD600 to i owszem, postęp będzie spory i zakup sensowny.

Chodziło mi o kontekst współpracy takowych z HDP i ewentualny postęp od takiego źródła.

Więc ok, będą grać bardzo dobrze "w swojej cenie". Aczkolwiek nie potrzebują do tego HDP. Procesor DSP audio w Bose i tak mieli dźwięk po swojemu. Więc czy to będzie z integry, czy dowalimy im jeszcze źródło za kolejnych 1500zł, w postaci HDP, to naprawdę im będzie bez większej różnicy, ani na plus, ani na minus.

Ale do HD600 to i owszem, postęp będzie spory i zakup sensowny.

Akurat jesteś w błędzie, bo o dziwo Companiony odwdzięczają się za lepsze źródło sowicie - absolutnie jest nieprawdą to co wypisujesz, wprowadzasz w błąd i nic poza tym.

"...Procesor DSP audio w Bose i tak mieli dźwięk po swojemu. Więc czy to będzie z integry, czy dowalimy im jeszcze źródło za kolejnych 1500zł, w postaci HDP, to naprawdę im będzie bez większej różnicy, ani na plus, ani na minus."

Co za bzdury...

Do niedawna Companion-ów 3 słuchałem z Sound Blastera X-fi i grały wyraźnie lepiej niż z integry.

Teraz z myślą o wzmacniaczu słuchawkowym i słuchawkach (DT990 Pro) wymieniłem kartę X-fi na DAC-a Musiland Monitor 02 US i jak się okazało Companionom również sporo to pomogło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.