Skocz do zawartości
IGNORED

KD w stereo 1800pln

AiVaN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuje KD do Samsunga LE40C630 + Playstation 3. Przede wszystkim filmy i gry, bez specjalnych preferncji co do dźwięku, ale miło gdyby przyzwoicie poradziło sobie z muzyką. Ze względu na umiejscowienie kącika RTV pomimo 30m2 pokoju, miejsca nie ma za wiele, a 5.0/5.1 odpada całkowicie dlatego zostaje stereo. Teraz pytanie jak to rozwiązać? Tradycyjnie czyli uzywany amplituner wielokanałowy + kolumny czy można inaczej? Czy dokupiony odtwarzacz blu-ray może posłuzyć jako dekoder i być podłaczony do zwykłego wzmaka/końcówki mocy, albo kombinować z zewnętrznym DAC ? Wiem, że to pewnie herezja, ale kombinuję bo amplitunery KD są drogie i chyba dość awaryjne. Poza tym nie wiem czy wszystkie te DTS, Pro Logicki itd. w ogóle sprawdzaja sie w stereo?

Pozdro i z góry dzieki za rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/89202-kd-w-stereo-1800pln/
  • Moderatorzy

z kwotą 1800 możesz kupić multimedialny kombajn muzyczny 5.1 .

koniecznie go odsłuchaj lub kup z możliwością zwrotu i odzyskania gotówki.

lub kupić niezły używany wzmacniacz stereo, ale do lepszych kolumn pare zeta musisz dorzucić, nie wiem czy twój tv ma wyjście audio analogowe czy tylko optyk bo jeśli tak to jeszcze dac

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Jeżeli udałoby Ci się gdzieś zakupić Cambridge Audio 540Rv2 lub v3, byłbyś bardzo zadowolony. Można go trafić za 500-600 zł. Przerobiłem kilka amplitunerów i wzmacniaczy do 2500 zł i ten był absolutnie ( jak dla mnie ) najlepszy, zwłaszcza jeżeli chodzi o brzmienie w stereo. Najlepiej podłączyć CD do wejścia analogowego Direct In. Sygnał będzie wtedy płynął bezpośrednio na końcówkę mocy i dźwięk przy tym połączeniu będzie zdecydowanie najlepszy. Jeżeli nie posiadasz CD, PS3 podłączysz optykiem i też będzie ok. U mnie gra on z kolumnami Kef iq30 (1600 zł) w 26m2.

Zgrywają się w moim odczuciu bardzo dobrze. Przy dwóch kolumnach koncerty i filmy oglądam przy włączonym Pro Logic , dla mnie najlepiej. Zresztą jest wiele recenzji tego amplitunera na tym forum, możesz poczytać.

Aha zapomniałem dodać, że budżet to 1800 na całość czyli także i kolumny głośnikowe, chodzi mi tu o KD jako całość,

W tej cenie mozesz dostac uzywany ale w bardzo dobrym stanie kompletny zestaw kina domowego KEF KIT100, ktory na pewno spelnilby Twoje oczekiwania i sprawdzil sie w tej konkretnej sytuacji. Ten zestaw ma wbudowany DAC.

Raczej nie jestem przekonany do tego typu wynalazków tym bardziej, że tylko uzywki wchodza w grę, pokój jest duży - 30m2 czyli jest co nagłaśniać.

Macie jakies ciekawe propozycje używana elektronika + nowe kolumny, które nie musiąłby mieć zbyt dużo miejsca z tyłu?

W tej cenie mozesz dostac uzywany ale w bardzo dobrym stanie kompletny zestaw kina domowego KEF KIT100, ktory na pewno spelnilby Twoje oczekiwania i sprawdzil sie w tej konkretnej sytuacji. Ten zestaw ma wbudowany DAC.

SZROT,jeszcze tego szrotu nie sprzedałeś :)? Zamierzasz każdemu kto założy nowy temat wciskać ten badziew?

5.0/5.1 odpada całkowicie dlatego zostaje stereo. Teraz pytanie jak to rozwiązać? Tradycyjnie czyli uzywany amplituner wielokanałowy

skoro ma byc stereo to kupuj wzmaka stereo, 2 kolumny i ewentualnie subwoofer. amplituner wielokanalowy jest zbedny

skoro ma byc stereo to kupuj wzmaka stereo, 2 kolumny i ewentualnie subwoofer. amplituner wielokanalowy jest zbedny

A jak mam podłączyć wzmaka do Playstation3 i dekodera Nbox? Generalnie chętnie bym tak zrobił ze względu na lepsze ceny i jakość wzmaków tylko nie wiem co miałoby przekonwertować sygnał analogowy na cyfrowy.

Pozdro.

jesli ps3 i nbox nie maja wyjsc analogowych lub jesli uwazasz je za slabej jakosci to musisz dokupic zewnetrzny DAC np v-dac, rdac, beresford itp i masz konwersje sygnalu cyfrowego z wielu zrodel na sygnal analogowy ktory prowadzisz do wzmaka stereo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.